Stiri despre religii

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Autonomia religiilor în disputa dintre Muntenegru şi
Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autonomia religiilor în disputa dintre Muntenegru şi Serbia

  Discuţiile generate de noua lege a libertăţii religioase din Muntenegru, impactul acesteia asupra relaţiilor dintre Muntenegru şi Serbia, precum şi asupra stabilităţii Balcanior de Vest, consecinţele acestei dispute pentru ansamblul problemelor legate de respectarea principiului autonomiei cultelor religoase faţă de stat, nu au fost deloc reflectate în media autohtonă.

 • Pedepsele cumplite de care au parte femeile în secolul al XXI-lea: ţara unde sunt arestate şi biciuite pentru că au fost violate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pedepsele cumplite de care au parte femeile în secolul al XXI-lea: ţara unde sunt arestate şi biciuite pentru că au fost violate

  Rutina zilnică a femeilor din anumite părţi ale lumii este pedepsită cu închisoarea în alte colţuri ale lumii. Mai exact, unele femei nu au voie să se trezească în acelaşi pat cu partenerul lor de viaţă, dacă nu sunt căsătorite, să se machieze, iar apoi să şofeze până la locul de muncă. De asemenea, în unele state poţi face până la 40 de ani de închisoare pentru avort.

 • Liber la blasfemie în Islanda
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liber la blasfemie în Islanda

  Parlamentul Islandei a aprobat vineri, cu o largă majoritate, depenalizarea blasfemiei, transmite AFP, citată de Agerpres. Decizia vine ca o măsură destinată promovării libertăţii de expresie după atentatul comis în ianuarie la Paris contra săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

 • Viitorul religiilor lumii. Predicţii demografice pentru anul 2050
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul religiilor lumii. Predicţii demografice pentru anul 2050

  Răspândirea religiilor lumii şi numărul de credincioşi al fiecăreia dintre aceste credinţe vor cunoaşte schimbări semnificative în următorii 35 de ani arată un studiu realizat de Centrul american de cercetare Pew Research.

 • Amintirile unui român care a stat şapte ani în casă cu Mircea Eliade: „A trăit într-o modestie de necrezut”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amintirile unui român care a stat şapte ani în casă cu Mircea Eliade: „A trăit într-o modestie de necrezut”

  La 107 ani de la naşterea renumitului profesor de istorie comparată a religiilor şi întemeitorul Catedrei de Istoria Religiilor care îi poartă numele, a Universităţii din Chicago, Stelian Pleşoiu îşi deapănă aminitirile în faţa studenţilor. Nu poate să nu le amintească de modestia lui Eliade, dar şi despre celebra întâlnire dintre profesor şi Maitreyi, personajul dintr-una din zecile de cărţi scrise.

 • Demenţa „super-corectitudinii politice” dincolo de logica supravieţuirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demenţa „super-corectitudinii politice” dincolo de logica supravieţuirii

  Dezbaterile fulminante provocate de aplicarea, orbeşte, fără discernământ şi automat-administrativ, a principiilor care se strâng sub umbrela din ce în ce mai amplă şi atotcuprinzătoare a principiilor „corectitudinii politice” inspirate de nevoia protejării drepturilor omului şi non-discriminării (altfel, respectabile şi constinuind în mod normal fundamentul statului de drept) tind să atingă adesea limitele schizofreniei acute.

 • Băsescu: Ar trebui un al doilea Mandela
pentru concilierea între religii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: Ar trebui un al doilea Mandela pentru concilierea între religii

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după semnarea în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Africii de Sud, că probabil că ne va mai trebui un al doilea Mandela, pentru concilirea între religii, dar există riscul ca acesta să fie irepetabil.

 • FOTO Europolis, povestea relaţiilor între comunităţile etnice din cel mai estic oraş al României, la început de secol XX
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Europolis, povestea relaţiilor între comunităţile etnice din cel mai estic oraş al României, la început de secol XX

  Lansarea proiectului a avut loc miercuri, la Muzeul de Istorie din Tulcea. Institulul de Cercetări Eco Muzeale, alături de Muzeul Naţional al Literaturii Române Bucureşti, Biblioteca Sulina şi Direcţia Judeţeană Galaţi a Arhivelor Naţionale, îşi propune să evidenţieze relaţia de colaborare a diverselor grupuri culturale, etnice, religioase din Sulina secolului al XIX-lea şi de la  începutul secolului XX.

 • Ţările în care este periculos să te declari creştin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţările în care este periculos să te declari creştin

  Potrivit ultimului număr al publicaţiei editate de “Open Doors”, o organizaţie protestantă din SUA de ajutoare a creştinilor, aproximativ 100 de milioane de creştini sunt persecutaţi în diferite ţări ale lumii şi zilnic 270 de persoane îşi pierd viaţa din cauza credinţei lor.

 • Raport ONU: Conflictul din Siria a devenit unul religios
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport ONU: Conflictul din Siria a devenit unul religios

  Potrivit unui raport al ONU, situaţia din Siria a devenit un conflict religios.Anchetatorii ONU nu au intrat pe teritoriul ţării, dar au realizat peste 1.000 de interviuri cu cei implicaţi în conflict.

Modifică Setările