Stiri despre relatii externe

  20 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO „Ciocârlia“ la nai, pe malul Golfului Persic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Ciocârlia“ la nai, pe malul Golfului Persic

  În luna mai, maestrul Vasile Iovu, pe care regele mondial al naiului Gheorghe Zamfir l-a numit ,,Un înger purtător de nai“, mi-a propus să-l însoţesc în iunie, cu aparatul foto, pe el şi orchestra sa, care-i poartă numele, într-un turneu în exoticul Qatar din Peninsula Arabică.

 • Colonelul Vladimir Vladimirovici Putin... alesul, aleşilor (4)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonelul Vladimir Vladimirovici Putin... alesul, aleşilor (4)

  Pe 18 august 1989, generalul Vladimir A. Kriucikov, preşedintele KGB, a înaintat CC al PCUS un raport cu privire la necesitatea constituirii în cadrul KGB-ului din URSS a Direcţiei pentru Apărarea Orânduirii Constituţionale Sovietice şi desfiinţarea Direcţiei a 5-a a KGB-ului din URSS care se ocupa de ideologie şi disidenţi.

 • Sprijin suedez pentru Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sprijin suedez pentru Moldova

  Suedia va lansa astăzi Sttrategia privind susţinerea reformelor în Europa de Est pentru anii 2014-2020, care prevede un suport total de 500 de milioane de e Cooperării pentru Dezvoltare Internaţională al Suediei. Cu această ocazie, ministrul suedez al cooperării şi dezvoltării internaţionale, Hillevi Engström, publică un articol în „Adevărul“.

 • Ministerul moldovean de Externe: au fost sechestrate „listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” ce urmau să fie transportate la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul moldovean de Externe: au fost sechestrate „listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” ce urmau să fie transportate la Moscova

  Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a difuzat un comentariu în legătură cu vizita privată în Republica Moldova a viceprim-ministrului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, în care anunţă că autorităţile moldovene au sechestrat cutii conţinând „liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, pe care urmau să le transporte oficialii ruşi cu ruta specială de avion la Moscova.

 • Rusia ameninţă cu text deschis Republica Moldova, prin vocea emisarului lui Putin: „Vor fi consecinţe grave dacă veţi semna Acordul de Asociere cu UE”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia ameninţă cu text deschis Republica Moldova, prin vocea emisarului lui Putin: „Vor fi consecinţe grave dacă veţi semna Acordul de Asociere cu UE”

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin avertizează direct Moldova în legătură cu semnarea Acordului de Asociere cu UE. „Conducerea a decis ca ţara să se îndrepte spre Europa, iar astfel vor avea de suferit moldovenii care lucrează în Federaţia Rusă. Noi vă atenţionăm direct că vor fi consecinţe grave în cazul în care Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE”, a declarat Rogozin în timpul vizitei sale la Tiraspol, transmite IPN.

 • Ministrul Apărării al Greciei vine în vizită oficială la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Apărării al Greciei vine în vizită oficială la Chişinău

  Ministrul apărării naţionale al Republicii Elene, Dimitris Avramopoulos, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova, pe 10-11 februarie, la invitaţia omologului său moldovean, Vitalie Marinuţa, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

 • 2013, un an bun pentru România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2013, un an bun pentru România?

  Dacă ne luăm după creşterea economică record (poate cea mai mare din UE), după inflaţia scăzută (cea mai mică de după 1989), după deficitul la jumătate faţă de cifrele negociate cu FMI sau după producţia agricolă şi exporturile record - cu siguranţă pare un an bun.

 • INTERVIU AUDIO Premierul moldovean Iurie Leancă: „Prin Uniunea Europeană, va fi o unire firească a Republicii Moldova cu România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU AUDIO Premierul moldovean Iurie Leancă: „Prin Uniunea Europeană, va fi o unire firească a Republicii Moldova cu România“

  Premierul moldovean Iurie Leancă a oferit pentru „Adevărul“ un interviu în care explică, pas cu pas, traseul Republicii Moldova spre „calea cea dreaptă“, Uniunea Europeană. Discuţia a avut loc cu trei săptămâni înainte de Summitul Parteneriatului Estic, de la Vilnius, unde Moldova va parafa Acordul de Asociere. Premierul crede că în 10-15 ani e posibilă şi aderarea, care va însemna o „reunificare firească cu toate ţările UE, inclusiv cu România“.

 • „Meritul Civic“ pentru Rogozin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Meritul Civic“ pentru Rogozin

  Dmitri Rogozin nu e un simplu măscărici de-al lui Vladimir Putin, e ditamai vicepremier rus şi nu poate fi ignorat. Chiar dacă ar fi venit la o nuntă în Moldova şi ar fi trântit în loc de toast toate aiurelile pe care le-a spus luni şi marţi, oricum ar fi trebuit să-l luăm în seamă. El nu exprimă doar opiniile personale, el spune ceea ce gândesc, de fapt, şefii lui de la Moscova, doar că nu o zic direct, pentru a păstra aparenţele diplomatice.

 • Să revenim la Traian Băsescu…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Să revenim la Traian Băsescu…

  Vizita preşedintelui României Traian Băsescu la Chişinău, precedată, de altfel, de o serie de articole care ne-au sugerat idei despre eventuale declaraţii făcute la Chişinău, a fost una semnificativă în primul rând pentru că au fost clarificate o serie de aspecte ce încurajau diverse speculaţii.

 • China - noul lider global?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  China - noul lider global?

  A scrie despre China în secolul XXI înseamnă mai întâi să efectuezi un laudatio pentru performanţele economice ale marelui stat asiatic. Apoi, trebuie să te entuziasmezi de creşterea puterii Beijingului în lume, şi în final să ajungi la o concluzie: în(tre) 2030 - 2050 China va fi marea putere a lumii.

 • PORTRET Orădeanca Daciana Deac este liderul AIESEC cu talent de negociator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Orădeanca Daciana Deac este liderul AIESEC cu talent de negociator

  Tânăra este vicepreşedinte de Relaţii Externe al AIESEC Oradea şi reuşeste, la doar 20 de ani, să convingă marile companii să sprijine proiectele destinate studenţilor. Ambiţioasă şi comunicativă, Daciana a ştiut încă din adolescenţă ce fel de job i s-ar potrivi.

Modifică Setările