Stiri despre relatii bilaterale

  32 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Donaţie consistentă de cărţi despre India, la o bibliotecă din Vâlcea. 150 de volume de la Ambasada Indiei, 1.200 de cărţi şi alte publicaţii - de la un scriitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Donaţie consistentă de cărţi despre India, la o bibliotecă din Vâlcea. 150 de volume de la Ambasada Indiei, 1.200 de cărţi şi alte publicaţii - de la un scriitor

  Unul din cei mai cunoscuţi indianişti din România, scriitorul - profesor George Anca, a dăruit Vâlcii, la finele acestei săptămâni, peste 1200 de cărţi, publicaţii, periodice, diplome, fotografii, corespondenţe, mauscrise, acte, însemnări - o impresionantă colecţie de volume şi documente despre India şi cultura ei.

 • Ponta pune gaz pe foc în relaţia româno-maghiară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta pune gaz pe foc în relaţia româno-maghiară

  Premierul Victor Ponta a interpretat într-o notă mult prea dramatică declaraţia ambasadorului Ungariei la Bucureşti referitoare la autonomia Ţinutului Secuiesc, alimentând gratuit conflictul mocnit dintre România şi Ungaria.

 • UE îşi va revizui relaţiile cu vecinii „turbulenţi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE îşi va revizui relaţiile cu vecinii „turbulenţi”

  Şefa diplomaţiei UE Federica Mogherini şi comisarul Johannes Hahn au lansat miercuri un proces de revizuire a strategiei Uniunii faţă de vecinii săi din est şi sud, la zece ani de la lansarea Politicii Europene de Vecinătate, în contextul crizelor din Ucraina şi Mediterana, relatează EUObserver.

 • Cum traduc specialiştii mesajul lui Putin către Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum traduc specialiştii mesajul lui Putin către Iohannis

  Preşedintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru alegerea sa în funcţia de preşedinte al României şi i-a vorbit de deschiderea Moscovei faţă de reînnodarea relaţiilor româno-ruse. Foşti miniştri de Externe şi specialişti în politică internaţională au încercat să descifreze, pentru „Adevărul“, intenţiile mesajului transmis de liderul de la Kremlin.

 • Cum i-a alungat Iliescu pe ruşi de la Dunăre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum i-a alungat Iliescu pe ruşi de la Dunăre

  Un text semnat de Ion Iliescu în „Washington Post“ a dinamitat, în urmă cu 15 ani, relaţiile româno-ruse. Cunoscut în întreaga lume drept un filorus şcolit la Moscova, Iliescu i-a rugat pe americani să protejeze România de interesele exploatatoare ale Federaţiei Ruse.

 • Titus Corlăţean: „Relaţia
cu Statele Unite este un obiectiv esenţial. Reprezintă fundaţia existenţei noastre
europene şi euro-atlantice”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Titus Corlăţean: „Relaţia cu Statele Unite este un obiectiv esenţial. Reprezintă fundaţia existenţei noastre europene şi euro-atlantice”

  Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a comentat marţi seară, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, declaraţiile lui Traian Băsescu în ceea ce priveşte politica externă a României, mai precis faptul că ţara noastră trebuie să prioritizeze parteneriatul cu Statele Unite şi criticarea unei posibile orientări spre o mai bună relaţie cu China.

 • Ungaria - Rusia: un acord energetic controversat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria - Rusia: un acord energetic controversat

  Ungaria deţine în prezent patru reactoarea nucleare, care generează peste o treime din necesarul de energie electrică a statului, primul reactor fiind funcţional încă din 1982. În contextul creşterii cererii de energie, dar şi al altor factori, Parlamentul Ungariei şi-a exprimat dorinţa de a construi două noi reactoare în viitorul apropiat.

 • Geopolitica Armeniei sau de ce
Erevanul a refuzat Bruxelles-ul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Geopolitica Armeniei sau de ce Erevanul a refuzat Bruxelles-ul

  Politica Uniunii Europene privind  Parteneriatul Estic a înregistrat două mari eşecuri, unul preconizat încă din luna septembrie atunci când Armenia anunţa că va adera  la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului, iar celălalt realizat cu ocazia summitului de la Vilnius,  când Ucraina refuza semnarea Acordului de Asociere.

 • Împăcarea istorică a Rusiei cu ţările est-europene: care este locul României în acest peisaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împăcarea istorică a Rusiei cu ţările est-europene: care este locul României în acest peisaj

  Rusia este conştientă că între România şi Statele Unite există o cooperare strânsă, atât la nivel politic, cât şi militar. Moscova ia în considerare şi relaţiile speciale stabilite între Chişinău şi Bucureşti. Toate acestea limitează capacitatea de interacţiune politică ruso-română, este de părere Dmitri Trenin, director al Carnegie Moscow Center şi membru al Consiliului rus pentru Afaceri Internaţionale.

 • România – Republica
Moldova: Tertium non datur!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România – Republica Moldova: Tertium non datur!

  România este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Republicii Moldova, potenţialul şi valenţa strategică ale căreia au fost constant subapreciate, ignorate, subminate sau denigrate de majoritatea politicienilor moldoveni şi de o bună parte a societăţii noastre ce mai trăieşte încă cu nostalgiile după defuncta Uniune Sovietică.

 • Republica Moldova şi Armenia au semnat un acord de colaborare în domeniul agriculturii şi unul în domeniul cultural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova şi Armenia au semnat un acord de colaborare în domeniul agriculturii şi unul în domeniul cultural

  Vizita preşedintelui Armeniei Serzh Sargsyan în Republica Moldova a început cu întrevederi cu premierul Iurie Leancă şi şeful statului Nicolae Timofti. În cadrul acestora a fost luată decizia de a lansa activitatea unei comisii interguvernamentale în domeniul comercial-economic, ce va permite intensificarea schimburilor comerciale dintre cele două ţări

 • Generalul Patruşev la Bucureşti: Rusia îşi resetează relaţiile cu România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generalul Patruşev la Bucureşti: Rusia îşi resetează relaţiile cu România?

  „Resetarea” relaţiilor SUA cu Rusia în primul mandat al Administraţiei Obama a pus în mişcare un curent în Europa. O serie de guverne europene au adaptat modelul „resetării” relaţiilor Rusia-SUA la situaţiile lor specifice, iniţiind procese similare în plan bilateral cu Rusia. Printre acestea se numără şi România, drept dovadă vizita la Bucureşti a lui Nikolai Patruşev, şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

 • România şi Rusia, o prea lungă stagnare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România şi Rusia, o prea lungă stagnare

  Unul dintre cei mai mari oameni de film ai Rusiei este regizorul Eldar Riazanov, care a demonstrat prin creaţiile sale un umor de calitate, care a putut fi înţeles şi de cititorii români prin traducerea în limba noastră a câtorva din scenariile sale.

 • Putin şi Cameron bat palma pentru susţinere reciprocă la Summitul G8
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin şi Cameron bat palma pentru susţinere reciprocă la Summitul G8

  Premierul britanic David Cameron şi preşedintele rus Vladimir Putin au susţinut în urmă cu scurt timp, o conferinţă de presă după întâlnirea oficială pe care au avut-o astăzi la Londra. Cei doi au afirmat că suţin organizarea conferinţei de pace Geneva 2 şi îşi vor depăşi diferenţele de opinie pentru a negocia o tranziţie a Siriei spre normalizarea situaţiei şi încetarea războiului.

 • Ponta: Nu am discutat cu ambasadorul rus despre Oltchim
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Nu am discutat cu ambasadorul rus despre Oltchim

  Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa conducerii USL, că nu a discutat la Guvern cu ambasadorul rus despre Oltchim, el precizând că a avut loc o vizită oficială a şefului comitetului mixt România-Rusia şi a discutat despre relaţiiile economice bilaterale în perioada următoare.

 • Băsescu: România cu preşedinte de dreapta şi Guvern de stânga
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu: România cu preşedinte de dreapta şi Guvern de stânga

  Preşedintele suspendat Traian Băsescu a dat curs invitaţiei postului de radio "Vocea Rusiei" la un drept la replică, atingând subiecte diverse: de la relaţia sa cu principalii lideri europeni până la ceea ce crede el că se va întâmpla cu România în următoarea perioadă.

 • Este China noul stăpân al Africii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Este China noul stăpân al Africii?

  Relațiile bilaterale dintre China și Africa sunt privite cu scepticism. Investițiile chineze, ce vizează îmbunătățirea infrastructurii și stimularea sectorului de producție, pot transforma Africa într-o colonie a Chinei, potrivit opiniilor criticilor.

 • România va încheia cu Israelul un acord de cooperare pentru securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România va încheia cu Israelul un acord de cooperare pentru securitate

  Ministrul de Interne Gabriel Berca se află într-o vizită de lucru, în Israel, unde va discuta cu omologul său Yitzhak Aharonovitch pe marginea cooperării româno-israeliene în domeniul securității, în vederea prevenirii și combaterii criminalității, informează MAI.