Stiri despre regiuni

  221 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VOCEA DOBROGEI: Babilonul de sud-est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VOCEA DOBROGEI: Babilonul de sud-est

  Se ia una bucată Dobroge colorată, arsă de soare, plină de nisip şi cu alge în păr. Se amestecă zdravăn cu două măsuri de Moldovă aprigă, cu chef de-o bătută. Apoi se sare pârleazul Milcovului şi se adaugă două unităţi de Muntenie aşezată. Ce rezultă?

 • Brăilenii spun „Nu” împărţirii pe regiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Brăilenii spun „Nu” împărţirii pe regiuni

  Mulţi dintre cei mai în vârstă spun că împărţirea făcută de preşedinte denotă o nostalgie stalinistă. În primul rând, având în vedere declinul care a urmat subordonării faţă de Galaţi, brăilenii spun că nu avem, istoric vorbind, de ce să fim în aceeaşi oală cu moldovenii.

 • Reorganizarea teritorială, criticată la Satu Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reorganizarea teritorială, criticată la Satu Mare

  Cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Satu Mare cred că reorganizarea teritorială este o manevră politică a actualei puteri. Potrivit noului proiect de reorganizare administrativă, Satu Mare ar urma să facă parte dintr-un super-judeţ, alături de alte cinci din Nord Vestul ţării.

 • Lungul drum de la judeţe la regiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lungul drum de la judeţe la regiuni

  Preşedintele Traian Băsescu a propus  reîmpărţirea ţării pe regiuni până în 2012, dar desfiinţarea judeţelor presupune modificarea Constituţiei. Schimbările ar urma să fie discutate cu toate partidele politice, dar, deocamdată, UDMR este singura formaţiune care are un proiect concret.

 • România domină topul european al sărăciei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România domină topul european al sărăciei

  În primele 20 dintre cele mai sărace euroregiuni, ţara noastră apare cu şase teritorii afectate, urmată de Bulgaria, cu cinci zone, Ungaria şi Polonia, cu câte patru. Cu excepţia ariei Bucureşti-Ilfov şi a unor judeţe din vest, euroregiunile României înroşesc harta sărăciei europene, veniturile noastre fiind sub jumătate din media UE.

 • Regiunile europene cu ieşire la mare se reunesc la Tulcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regiunile europene cu ieşire la mare se reunesc la Tulcea

  Tulcea va fi anul viitor, în luna aprilie, gazda şedinţei Colegiului executiv Adunării Generale a Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime din Europa, un eveniment de importanţă legat de  strategia Mării Negre

 • Elena Udrea vede necesară regionalizarea României din 2013 pe considerente istorice şi economice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elena Udrea vede necesară regionalizarea României din 2013 pe considerente istorice şi economice

  Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a spus, astăzi, la Timişoara, în timpul unei întâlniri cu o delegaţie a Parlamentului European că până în 2013 nu va exista o împărţire administrativă a României, dar că după această dată regionalizarea va fi necesară.  Administraţiile regionale vor reuşi să absoarbă mai uşor fondurile europene.

 • Regionalele, un vot-sancţiune pentru Sarkozy
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regionalele, un vot-sancţiune pentru Sarkozy

  Din cele 22 de regiuni ale Franţei continentale unde s-a desfăşurat, duminică, al doilea tur al alegerilor regionale, partidul lui Nicolas Sarkozy (UMP – Uniunea pentru o Mişcare Populară) a pierdut 21.

Modifică Setările