Stiri despre regim politic

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trezeşte-mă când vine Putin pe tanc!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trezeşte-mă când vine Putin pe tanc!

  Când am început să citesc cartea* „Vine iarna!”, de Garry Kasparov, mi-am amintit cum, la mijlocul anilor ’80, urmăream cu pasiune, alături de colegii mei de facultate, prima confruntare dintre Anatoli Karpov, campionul mondial la şah, şi Garry Kasparov, pretendentul la titlu.

 • Neamestecul în treburile interne
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamestecul în treburile interne

  Foarte des, ziarele vorbesc despre ameninţătoarele exerciţii militare ordonate de Kim-Jong-un, liderul suprem al Republicii Populare Democrate Coreene. Nu e vorba numai de provocări verbale, sau de manevre de paradă. Se fac „experienţe” nucleare, se testează bomba cu hidrogen, se proclamă diaponibilitatea ţării şi a conducătorului ei de a declanşa un război nuclear „de autoapărare”.

 • Regimul Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regimul Klaus Iohannis

  Primul pas: demolarea mandatelor fostului preşedinte. „Punct şi de la capăt“ a devenit lozinca preferată de Klaus Iohannis. Trufaş, vanitos şi orgolios, fostul primar al Sibiului a simţit încă din primele zile de mandat că presiunea generată de confruntarea cu imaginea unui preşedinte puternic şi impunător, care a dominat timp de zece ani întreaga scenă politică, lucrează net în defavoarea sa.

 • Basarabia şi centenarul Marii Uniri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Basarabia şi centenarul Marii Uniri

  Ne mai despart numai trei ani până la aniversarea unui secol de la Marea Unire. Între timp, frontierele României s-au modificat, sistemul ei politic şi constituţional, de asemenea, statul a trecut prin două schimbări violente de regim geopolitic.

 • Un regim politic numit „mediocrotocraţie”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un regim politic numit „mediocrotocraţie”

  Ca urmaşi ai romanilor, noi, românii, nu ne prea putem mândri cu dictonul „Aureea mediocritatis”, adică, pe româneşte, „Mediocritatea este de aur”. De la daci nu avem urma verbală a vreunui dicton sau aforism, şi nici speranţa, nutrită de unii, că am putea să o descoperim cândva. De fapt, acest dicton pleacă de la concepţia lui Aristotel despre Măsură.

 • SONDAJ Jumătate dintre români suspină după comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SONDAJ Jumătate dintre români suspină după comunism

  Potrivit unei cercetări INSCOP Research, realizată în perioada 7-14 noiembrie, 44,7% din respondenţi consideră comunismul drept „un lucru bun pentru România“, iar 44,4% apreciază că înainte de 1989 se trăia mai bine.

 • Nume de străzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nume de străzi

  Sub acest titlu proustian, voi comenta un interesant editorial al lui Andrei Pleşu din „Dilema veche“ nr. 500, care face un fel de inventar al Bucureştiului, începând cu numele de străzi.

 • Logica Teheranului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Logica Teheranului

  Când, după Irak şi Afganistan, Siria şi Egiptul arată limitele intervenţiei externe, Occidentul nu poate refuza invitaţia la dialog lansată de noul preşedinte al Iranului.

Modifică Setările