Stiri despre refugiati in europa

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dalai Lama: Resimţim suferinţele refugiaţilor, dar există prea mulţi în Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dalai Lama: Resimţim suferinţele refugiaţilor, dar există prea mulţi în Europa

  Liderul spiritual tibetan Dalai Lama a apreciat că în prezent există „prea mulţi“ refugiaţi în Europa după valul de sosiri de anul trecut şi că aceşti migranţi care caută protecţie nu trebuie să rămână decât provizoriu la faţa locului, potrivit unui interviu publicat marţi de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citat de AFP.

 • Cum a câştigat Viktor Orban pariul cu refugiaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a câştigat Viktor Orban pariul cu refugiaţii

  Dacă cea mai mare parte a comunităţii internaţionale a condamnat măsurile dure luate de guvernul ungar împotriva refugiaţilor, lideri europeni cerând sancţionarea ţării, pe plan intern, premierul Viktor Orban a realizat o lovitură de maestru. La ora  actuală, popularitatea lui „a ajuns pînă la cer“, cum s-a exprimat un analist politic la o emisiune de televiziune.

 • Specialist în securitate europeană: „Noi ne gândim că refugiaţii vin şi pun bombe, dar acest pericol exista şi înainte. Alta este adevărata problemă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Specialist în securitate europeană: „Noi ne gândim că refugiaţii vin şi pun bombe, dar acest pericol exista şi înainte. Alta este adevărata problemă”

  Care sunt pericolele la care este expusă Europa? Cum s-a poziţionat România faţă de problema refugiaţilor? Care sunt soluţiile pentru administrarea eficientă a fenomenului? Cât de periculoasă este situaţia pentru România? Profesorul Adrian Ivan, fondatorul specializării „Studii de securitate” din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai”, a analizat pentru „Adevărul” problemele crizei refugiaţilor din Europa.

 • Vestea bună nu e
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestea bună nu e

  Migraţia necontrolată îşi dă singură numele. Dacă e paşnică şi consimţită, se numeşte transfer de populaţie. Dacă vine călare şi înarmată, se cheamă invazie. În ambele cazuri, rezultatul e acelaşi: o Europă neeuropeană. Valul care se revarsă pe Mediterana are în spate valuri succesive care vor face din brambureala de astăzi un exemplu de ordine cristalină.

 • Identitarismul intervenţionist. Schiţă pentru Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Identitarismul intervenţionist. Schiţă pentru Europa

  Atât oamenii, cât şi statele trăiesc într-o societate şi îşi urmăresc interesul propriu prin intermediul celorlalţi. Dacă în cazul indivizilor se poate concepe o izolare completă (cazul pustnicilor sau al triburilor izolate prn junglă) astăzi acelaşi lucru devine de neconceput pentru popoare intregi, guverne sau firme.

 • FOTO Două zile la Keleti: refugiaţi în Budapesta. „Syria bad, Germany good!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Două zile la Keleti: refugiaţi în Budapesta. „Syria bad, Germany good!“

  Ziua 1. E puţin trecut de ora nouă dimineaţa şi în compartimentul unui tren de noapte, plecat cu o seară înainte din Bucureşti, cei trei ocupanţi, printre care mă număr şi eu, îşi strâng aşternuturile şi aşteaptă să coboare din tren. Mi-am petrecut noaptea în compania a doi backpackeri care de mai bine de o lună de zile se plimbă cu trenul prin Europa.