
Biden a semnat ordinul executiv de reformă a poliţiei la comemorarea morţii lui George Floyd
Documentul, în mod special, presupune aprobarea unor noi standarde care limitează folosirea forţei de către poliţie
Documentul, în mod special, presupune aprobarea unor noi standarde care limitează folosirea forţei de către poliţie
Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o reformă a normelor actuale ale UE privind comercializarea la distanţă a serviciilor financiare de consum.
Alianţa „O Voce pentru Educaţie” s-a întâlnit pentru a doua sesiune de lucru, în cadrul căreia 40 de reprezentanţi din sectorul public, privat şi non-guvernamental au discutat despre cele mai importante măsuri care pot aduce o transformare a calităţii educaţiei preuniversitare din România.
Vizita Secretarului General al ONU, Antonio Guterres, în Rusia şi Ucraina arată nevoia de negociere (de rezolvare pe cale paşnică) a oricărui conflict, cu atât mai mult cu cât, din 24 februarie, Rusia a invadat o ţară independentă.
Deputatul Teodor Lazăr critică demersul MIPE de a pregăti o autoritate centrală sub care să funcţioneze cele opt Autorităţi de Dezvoltare Regională, fiind precizat faptul că ar avea loc o centralizare a deciziei, când direcţia ar trebui să fie descentralizarea. De altfel, problematica ADR-urilor este una care a început în urmă cu doi ani, când inclusiv între instituţiile conduse de liberali au existat contre.
Nu doar prin inima Ortodoxiei trec fronturi, aici: concrete, precum între Ucraina şi Rusia. Inclusiv în spaţiul catolic asistăm la mişcări teologice de trupe.
În loc de reformare şi modernizare, clasa politică românească se afundă şi se degradează într-un grad fără precedent. Actualii ”Tot ei” nu se pot compara nici măcar cu politicienii din primele legislaturi post decembriste, reprezentaţi atunci de emanaţii Revoluţiei, majoritari, şi de unii membri ai partidelor istorice, supravieţuitori ai temniţelor comuniste.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, afirmă, joi, că demersul de reconstrucţie instituţională a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, pornit anul trecut de noua echipă managerială, este de neoprit. ”În anul 2021 au fost luate câteva decizii cu mult curaj, care sunt necesare atât pentru restabilirea încrederii la nivelul percepţiei publice, cât şi pentru repunerea Academiei de Poliţie pe calea onorabilităţii”, a transmis ministrul.
Aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) şi reforma ARACIP ca motor pentru educaţiie în România fac obiectul unei scrisori deschise, adresată Guvernului şi Preşedinţiei de mai multe organizaţii. Totodată, se atrage atenţia că ţara noastră trebuie să scape de condiţia de "analfabet funcţional".
Noul preşedinte al Senatului, Florin Cîţu, consideră că viteza cu care a dorit să facă reformă în mandatul său ca prim-ministru al României depăşeşte aşteptările societăţii şi ale economiei româneşti. Liderul PNL admite că ultima jumătate de an a fost „o perioadă cam lungă de lupte interne" în partidul său, iar despre alianţa cu PSD spune că este un compromis făcut din nevoie de stabilitate.
110 ani, 31 de domni proveniţi din 11 familii – străinii aduşi de otomani să conducă Ţările Române. Ca o mare nedreptate, perioada fanariotă a rămas în istoria noastră drept „veacul negru“.
Nouă state membre UE au anunţat, luni, că nu vor sprijini o reformă a pieţei europene de electricitate, înaintea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor europeni ai Energiei la care va fi discutată recenta explozie a preţurilor, transmite Reuters.
Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii şi acolo vor fi luate măsuri pentru toate tipurile de pensii, urmând ca şi cele ale aleşilor locali să fie incluse acolo.
Diplomaţii occidentali şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că în Ucraina este tergiversată punerea în aplicare a unor reforme cheie ale sistemului de justiţiei, votate încă din iulie de parlamentul de la Kiev. Reforme care ar trebui să reducă corupţia endemică.
Guvernul italian a aprobat joi o reformă crucială a justiţiei care vizează accelerarea proceselor, în pofida obstacolelor ridicate de opoziţie, notează AFP.
Premierul Florin Cîţu a transmis, de Ziua Justiţiei, că ţara noastră a făcut multe progrese, iar reforma în justiţie este deja demarată de forţele proeuropene, însă nu va fi un proces uşor deoarece „sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână ineficientă şi controlabilă”. „Cine crede că poate opri procesul inevitabil şi ireversibil al consolidării independenţei şi eficienţei justiţiei nu a înţeles nimic”, a mai spus el.
Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, afirmă că reformei sistemului de învăţământ pe care a demarat-o în urmă cu un deceniu, prin introducerea unor schimbări radicale precum examene supravegheate video sau clasa pregătitoare, i se opune „mediocritatea politicianului român”. „Şi atunci, fiecare român, în loc că beneficieze de un sistem care îi ridică copilul, găseşte soluţii pe cont propriu”, spune fostul ministru.
Se spune că pentru o profesie serioasă ai nevoie de o pregătire temeinică şi o atitudine corespunzătoare. Dar este politica o profesie? Şi dacă DA, ce fel de pregătire presupune şi care ar fi abordarea corectă?
Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că România trebuie să „reformeze în mod substanţial” legile Justiţiei, în cadrul summitului digital la nivel înalt „Balcanii 2021: Promovarea cooperării regionale în era post-Covid”.
România mai are un deceniu până la declanşarea plăţii pensiilor către generaţia decreţeilor – adică către o parte importantă a oamenilor din câmpul muncii. O analiză a consultantului financiar Cristian Tudorescu, publicată de Ziarul Financiar, evidenţiază şi sumele despre care am putea vorbi între 2030 şi 2035.
Liderul PNL Hilde Brandl este de părere că trebuie să existe criterii de performanţă privind angajaţii din sistemul public, „dacă ne dorim ca reforma statului să fie una de succes”. Liderul PNL spune că aceste criterii de performanţă vor aduce un beneficiu atât angajaţilor, cât şi contribuabililor.
Premierul Florin Cîţu anunţă că obiectivul viitoarei legi a pensiilor este acela de a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii, el afirmând că riscul cel mai mare cu acest sistem va fi peste 15 ani, atunci când "vom avea un număr mare de oameni care vor ieşi la pensie în acelaşi an, iar cei care vor susţine vor fi din ce în ce mai puţini".
Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila, a anunţat reformă instituţională în ministerul pe care îl conduce: Vor fi tăiate zeci de posturi vacante şi cele rămase vor fi transformate în posturi debutante pentru a încuraja angajarea tinerilor în instituţie.
Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seară, că un grup de lucru se ocupă cu reforma pensiilor din România, iar după ce vor fi luate decizii clare, acestea vor fi comunicate. Prim-ministrul a declarat că actualul sistem de pensii va intra în colaps în 15 ani, dacă acum nu se fac modificări.
După un an de la moartea lui George Floyd, mii de oameni au participat la marşuri în care au cerut dreptate socială. Familia bărbatului a fost invitată la Casa Albă, unde s-au întâlnit cu preşedintele Joe Biden, vicepreşedintele Kamala Harris şi cu membri ai congresului.
Premierul Florin Cîţu a afirmat că şi-a propus reforma companiilor statului, reducerea risipei, eliminarea furtului din banul public, precizând că România va avea o lege a salarizării care va lega performanţa de venit şi o lege a pensiilor care va fi sustenabilă şi peste 15, menţionând că aceste lucruri sunt cuprinse în PNRR.
Circa 70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanţă deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câştig de cauză, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.
Modernizarea şi consolidarea sistemului financiar-fiscal reprezintă una dintre completările aduse Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în varianta adoptată de Guvern şi publicată miercuri de către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).
„La privat nu poţi să interzici cumularea pensiei cu salariul”, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi24, explicând cum vor fi convinşi bugetarii să renunţe la astfel de practici.
Un reprezentant de top al sistemului judiciar din Hong Kong a declarat că începând de acum, trecutul tuturor candidaţilor pentru funcţii publice va fi cercetat cu amănunţime. Acesta este o consecinţă a deciziei autorităţilor de la Beijing, conform căreia majoritatea legiuitorilor din Hong Kong trebuie să fie selectaţi de un comitet care să se asigure că numai „patrioţii” vor conduce teritoriul.