Stiri despre recensiune

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • INS: România a ieşit din recesiune după doi ani de criză economică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INS: România a ieşit din recesiune după doi ani de criză economică

  Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru, faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut, astfel că România a ieşit tehnic din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivit primelor estimări anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 • „Fabricile de medalii“ primesc bani mai puţini!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fabricile de medalii“ primesc bani mai puţini!

  Bugetul alocat sportului, în 2011, este mai mic cu circa 18 milioane de lei faţă de anul trecut. Afectate sunt atât federaţiile care vizează participarea la JO de la Londra, cât şi cele mici. Dincolo de banii puţini, împărţirea acestora a declanşat alte nemulţumiri. S-a ajuns chiar la situaţii comice, ca Federaţia de Bridge să primească bani pentru teste antidoping!

 • Petrecerea de Crăciun „luptă“ pentru supravieţuire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petrecerea de Crăciun „luptă“ pentru supravieţuire

  După un an în care multe companii au renunţat la petrecerile de Crăciun, 2010 aduce ceva mai multe astfel de evenimente. Mult mai puţine însă decât în 2008 sau 2007. Firmele care nu vor să întrerupă tradiţia organizează petreceri cu buget restrâns. Foarte mulţi angajaţi îşi plătesc din buzunarul lor meniul de la „evenimentul de echipă“. 

 • Recesiunea afectează sănătatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recesiunea afectează sănătatea

  Programul Medicaid, prin care statul american plăteşte serviciile de sănătate ale populaţiei cu venituri mici, este suprasolicitat, din cauza recesiunii. În întreaga ţară, deputaţii din parlamentele statelor au luat măsuri dure pentru a încerca să micşoreze costurile programului de sănătate care deserveşte 58 de milioane de americani săraci sau cu disabilităţi, mame singure şi oamenii din clasa de mijloc care au părinţi bă

 • Austeritatea nu scoate Europa din criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austeritatea nu scoate Europa din criză

  Sumele câştigate de guverne prin introducerea măsurilor de austeritate nu sunt de ajuns pentru a acoperi datoriile publice ale statelor. Ţările din zona euro au de rambursat 582 de miliarde de euro în 2011, cu 61 de miliarde mai mult decât în acest an.

 • Hoţii “specializaţi” fură maşinile pe bucăţele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hoţii “specializaţi” fură maşinile pe bucăţele

  Dacă nu pot scoate din parcare automobilul vizat, infractorii îi demontează accesoriile şi le vând piesă cu piesă. Recesiunea i-a adus pe hoţii de maşini în pragul disperării. Ei au ajuns să fure cam tot ce le pică în mână şi, dacă nu pot lua maşina întreagă, o fură pe bucaţi.

 • Şapte bănci europene, stresate de recesiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şapte bănci europene, stresate de recesiune

  Şapte instituţii financiare din Europa, printre care şi ATEbank, cu filiale și în România, sunt vulnerabile. Nu au luat notă de trecere la aşa-numitul test de stres nici băncile regionale spaniole Diada, Espiga, Civica, Unim şi Cajasur, nici banca germană Hypo Real Estate.

 • Industria iese din criză, construcţiile se afundă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Industria iese din criză, construcţiile se afundă

  În primele cinci luni din acest an, afacerile industriaşilor au crescut cu 9%,iar comenzile au avansat cu peste 21%. Constructorii au avut minusuri de aproape 20%. În timp ce sectorul de construcţii nu-şi mai revine din cădere, în industrie cresc atât vânzările, cât şi cererea de mărfuri. Explicaţia vine de pe pieţele externe.

 • VIDEO Europa, „bolnavul economiei globale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa, „bolnavul economiei globale“

  Reuniunea din Canada a fost marcată de divergenţele transatlantice privind măsurile de austeritate. SUA au reproşat europenilor că strâng cureaua prea tare şi riscă să arunce întregul glob într-o nouă recesiune.   

 • Bulgaria și Ungaria, bunul și răul regiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bulgaria și Ungaria, bunul și răul regiunii

  Oficialii de la Sofia sunt convinşi că ţara lor va scăpa de recesiune până la sfârşitul verii, iar cei de la Budapesta încep noi negocieri cu finanţatorii externi. Bulgaria poate produce surpriza anului, în condiţiile în care semnele revenirii economiei devin evidente. Ungaria, însă, vrea un nou acord cu FMI.

 • Criza de încredere a economiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza de încredere a economiei

  Pericolul este că pesimismul se autoalimentează şi duce la o temută recădere în recesiune

 • Forbes: Trei lecţii de supravieţuire pe timp de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Forbes: Trei lecţii de supravieţuire pe timp de criză

  Trei antreprenori au anticipat declinul economic românesc încă din 2008 şi au restructurat rapid afacerile. S-au numărat printre primii şefi de companii private care au simţit că valul recesiunii va lovi România. Atunci, şi-au revizuit bugetele şi au tăiat costurile. Trei lecţii de supravieţuire.

 • Măsurile de austeritate riscă să redeclanşeze recesiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurile de austeritate riscă să redeclanşeze recesiunea

  Analiştii avertizează că deciziile guvernelor de a corecta deficitele bugetare şi datoriile de stat ar putea aduce din nou economia lumii pe minus. Catalogarea problemei datoriilor de stat drept principala prioritate a guvernelor ar putea fi contraproductivă pentru pieţe, consideră Juan Somavia, şeful Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

 • Germania faţă cu Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania faţă cu Europa

  Ani de zile, Germania a jucat în Europa rolul pe care America îl joacă adesea pe plan global – de locomotivă ale cărei dinamism şi exigenţă au ajutat la ieşirea din recesiuni, înainte ca acestea să se transforme în depresiuni.

 • Românul de criză: telefon la ofertă şi haine cârpite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românul de criză: telefon la ofertă şi haine cârpite

  În magazinele din România a apărut în ultima vreme un nou tip de consumator: precaut cu banii, cu acelaşi telefon de acum doi ani şi îmbrăcat mai modest. „Cumpărătorul de recesiune“ pândeşte ofertele la electrocasnice, se uită după maşini second-hand şi-şi alege Bulgaria ca destinaţie de vacanţă.

 • Metoda de economisit bani în timp de criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metoda de economisit bani în timp de criză

  Nici măcar recesiunea economică nu ne împiedică să punem bani deoparte. Această tendinţă rezistă mai ales ca plasă de siguranţă împotriva riscurilor. Banii sunt puşi la ciorap sau la bancă pentru zile negre şi pentru bătrâneţe. Ca investiţii, românii preferă în această perioadă sectorul imobiliar, apoi depozitele bancare.

 • Absenţii din top
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Absenţii din top

  Unde sunt japonezii? De ce nu sunt şi ruşi pe listă? Cine mai lipseşte din topul celor 100 de gânditori globali realizat de FP? Gânditorii care ne ajută să înţelegem ameninţările cu care ne confruntăm sunt la fel de căutaţi ca şi cei care explică succesul unei ţări.

Modifică Setările