Stiri despre rebengiuc la 80 de ani

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Consecvenţa lui Victor
Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consecvenţa lui Victor Rebengiuc

  Scriu aceste rânduri care urmează să apară într-o carte despre autenticul artist creator care e Victor Rebengiuc în ultimele zile ale lui decembrie 2007. Două sunt marile teme care se revarsă de pe ecranele televizoarele.

 • Rebengiuc sau arta fără compromisuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebengiuc sau arta fără compromisuri

  Când eşti contemporan cu un mare actor sau un mare regizor şi ai norocul ca prin meseria ta să-l cunoşti, se întâmplă să fii dezamăgit de omul din viaţa de toate zilele.

 • Claritatea şi distincţia lui Victor Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claritatea şi distincţia lui Victor Rebengiuc

  Poate părea ciudată întrebuinţarea acestei sintagme carteziene – claritate şi distincţie – la adresa unui artist. Talentul care mişcă totul într-o astfel de fiinţă aparte e mai puţin de natură raţională. E inefabil, e mister, iar cel care se află locuit de aceste energii speciale se mişcă în zona sensibilităţii, a emotivităţii, unde gândirea intervine în mod specific şi niciodată obnubilant.

 • Rebengiuc, mai mult decât un actor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebengiuc, mai mult decât un actor

  Orice comparaţie supăra o personalitate căci ea se consideră a fi unică, exemplară, incomparabilă. Şi, totuşi, o comparaţie ajută. Atunci omul îl explică pe om.

 • Victor Rebengiuc sau cel care are putere pentru noi toţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc sau cel care are putere pentru noi toţi

  Când am primit propunerea de a scrie despre domnul Rebengiuc am fost foarte fericit. Poate pentru că simţeam de mult nevoia să-i mărturisesc cât de mult îl admir sau ce emoţii am avut la prima întâlnire sau cât înseamnă privirea lui liniştitoare şi plină de încurajări în timpul unui spectacol.

 • Victor Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Rebengiuc

  Prin 1990 sau ’91, cînd eram “la Cultură”, a trebuit, la un moment dat, să fac cunoştinţa noului ambasador al Franţei. Participam împreună la o recepţie şi, trecînd de la o conversaţie la alta, aşteptam, fiecare, episodul întîlnirii.

 • Firescul lui Victor Rebengiuc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Firescul lui Victor Rebengiuc

  E atât de bun că nici nu ştii ce să spui despre el. Că e natural, că e mobil, că îşi modulează vocea cu inteligenţă, că ştie să pună accentele aşa încât sensul să devină evident.

 • Actorul Victor Rebengiuc, la  80 de ani: „Mă întristează ce văd în jurul meu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Actorul Victor Rebengiuc, la  80 de ani: „Mă întristează ce văd în jurul meu”

  Victor Rebengiuc, care împlineşte astăzi 80 de ani, a lucrat cu unii dintre cei mai mari regizori ai noştri, Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Radu Penciulescu. Actorul celebru pentru faptul că a arătat  hârtia igienică impostorilor după Revoluţie spune că-şi va petrece ziua de naştere alături de familie şi de cei foarte apropiaţi, subliniind că îşi doreşte linişte şi că nu vrea să fie sărbătorit public în niciun fel.

Modifică Setările