Stiri despre razboi mondial

  110 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mărturii audio ale soldaţilor germani in timpul celui de-al Doilea Război Mondial dezvăluie atrocităţile comise de armata lui Adolf Hitler
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturii audio ale soldaţilor germani in timpul celui de-al Doilea Război Mondial dezvăluie atrocităţile comise de armata lui Adolf Hitler

  Mărturiile audio ale soldaţilor nazisti capturaţi şi interogaţi de Serviciile Secrete britanice, transcrise şi adunate într-o carte care va vedea lumina tiparului săptămâna viitoare, în Germania, dezvăluie cruzimile comise de trupele lui Adolf Hitler, capabile de a omorî oameni nevinovaţi din plăcere, în frenezia de a deveni "nazişte perfecţi, fără milă", scrie The Daily Mail.

 • Eroii Turci înhumaţi la Brăila au fost comemoraţi de oficialităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eroii Turci înhumaţi la Brăila au fost comemoraţi de oficialităţi

  La cimitirul Eroilor Turci a fost comemorată Ziua Eroilor acestei naţiuni. La Brăila sunt înhumaţi 754 militari turci căzuţi în primul Război Mondial. De altfel în fiecare an, pe 18 martie, în Republica Turcia se marchează Ziua Eroilor Turci căzuţi la datorie, în ţară ori în afara graniţelor. La Brăila este unul dintre puţinele cimitire ale eroilor acestei naţiuni, căzuţi în ţara noastră în timpul primului Război Mon

 • Slobozia: Au săpat după... bombe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Slobozia: Au săpat după... bombe

  În timp ce erau pe şantier, muncitorii care lucrau la amenajarea aleii de acces către viitorul bazin olimpic din Slobozia au descoperit un proiectil de aviaţie. Nimic nu le-ar fi prevestit muncitorilor care lucrau la amenajarea căii de acces către Bazinul Olimplic de la Slobozia că vor da de urma unui proiectil de aviaţie din al Doilea Război Mondial.

 • Câţi dintre voi mai ţin minte care este semnificaţia zilei de 23 august?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi dintre voi mai ţin minte care este semnificaţia zilei de 23 august?

  Astăzi se împlinesc 66 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944. Regele Mihai anunţa în acea zi ieşirea din războiul alături de Germania nazistă şi alăturarea ţării noastre la Coaliţia Naţiunilor Unite. O răsturnare de situaţie care a influenţat istoria României.

 • Ucis pentru că iubea aceeaşi femeie ca şeful Securităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucis pentru că iubea aceeaşi femeie ca şeful Securităţii

  Aurel Ionac, plutonier-major în rezervă, a fost împuşcat în 1950 la ordinul şefului Securităţii din Dej, Nicolae Briceag, sub pretextul că ar fi luptat împotriva comunismului. Subofiţerul era îndră-gostit de o telefonistă, la fel ca şi Briceag. Femeia era căsătorită, iar soţul ei l-a denunţat pe Ionac că ar fi partizan. Briceag a profitat şi a dat ordin să fie ucis.

 • Neamţ: Proiectil găsit la arat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Neamţ: Proiectil găsit la arat

  Un sătean din comuna Doljeşti a descoperit un element de muniţie din al doilea Război Mondial

 • Omul centenar: 100 de ani de viaţă, 40 de pensie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omul centenar: 100 de ani de viaţă, 40 de pensie

  Gălăţeanul Alexandru Dănilă a împlinit marţi 100 de ani. A muncit până la 90 de ani ca meşter de acoperişuri de biserici. Bătrânelul se mândreşte că a atins 100 de ani şi că statul îi plăteşte pensie de peste patru decenii încoace.

 • Jurnalismul politic între Eminescu şi Arghezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalismul politic între Eminescu şi Arghezi

  „Cum aţi numi actuala campanie?“, e întrebat un politician de către un jurnalist. „Electorală“, răspunde politicianul, sesizând totuşi subînţelesul întrebării, dar nevrând să acorde un calificativ.