Stiri despre razboi economic

  12 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum a devenit China o putere globală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a devenit China o putere globală

  China a reuşit în ultimele decenii, pe fondul scepticismului Occidentului, să schimbe modelul economic şi să devină o putere de rang mondial, iar acum statul comunist încearcă să ajungă pe primul loc în pofida ostilităţii SUA, scrie cotidianul The New York Times.

 • Conflictul comercial
SUA-restul lumii evoluează înspre un război economic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul comercial SUA-restul lumii evoluează înspre un război economic

  Un eveniment ce s-a petrecut în sediul ONU a atras atenţia mai mult decât marile discursuri care, conform regulii binecunoscute, au prezentat pe prima scenă diplomatică a lumii poziţiile marilor puteri. Acestea, în proporţie covârşitoare, şi-au reafirmat, fără surprize majore, liniile directoare ale politicii lor externe.

 • Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miercuri, la Washington, Juncker şi Trump, noua variantă la „Război şi pace“

  Întâlnirea va fi decisivă pentru soarta tuturor jocurilor viitoare din spaţiul euro-atlantic. Nu este o exagerare. Din păcate, la acest nivel au ajuns lucrurile, împinse cu osârdie spre un punct conflictual de răscruce de toţi cei care au dorit şi încă doresc cu ardoare dispariţia Europei Unite şi, evident, a spaţiului de liber-schimb pe care-l reprezintă, acum cel mai puternic din lume.

 • Steve Bannon: Statele Unite sunt „în război economic“ cu China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Steve Bannon: Statele Unite sunt „în război economic“ cu China

  Statele Unite sunt „în război economic“ cu China, iar confruntarea cu Coreea de Nord pe tema programului nuclear nu este decât o „diversiune“. Aceste afirmaţii au fost făcute de Steve Bannon, controversatul consilier strategic al preşedintelui american, Donald Trump, într-un interviu publicat miercuri de American Prospect, un site de informaţii ce are o orientare de stânga.

 • Noul
instrument folosit de Statele Unite în războiul economic împotriva Statului
Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noul instrument folosit de Statele Unite în războiul economic împotriva Statului Islamic

  Bombardamentele lansate luna trecută de aviaţia militară americană asupra unor infrastructuri petroliere controlate de Statul Islamic (SI) în Siria au redus cu o treime veniturile reţelei extremiste sunnite din tranzacţiile cu aurul negru, apreciază Washingtonul, acestea fiind posibile cu ajutorul unor noi instrumente, potrivit Reuters online.

 • Războiul mondial
dintre noi,  faza pe investitori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul mondial dintre noi,  faza pe investitori

  În polemica naţională privind Roşia Montană, premierul Victor Ponta a spus o vorbă aparent minoră şi arhicunoscută: în ziua de azi, nu mai există "războaie cu tancuri şi puşti", ci războiul este unul economic. Cred că afirmaţia este cheia înţelegerii multora din lucrurile ce ni se întâmplă în fiecare zi şi, în general, a perspectivei lumii în care trăim.