Stiri despre razboi cibernetic

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum s-ar putea răzbuna Vladimir Putin pe Marea Britanie după atacul din Siria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-ar putea răzbuna Vladimir Putin pe Marea Britanie după atacul din Siria?

  Atacul lansat în Siria la sfârşitul săptămânii trecute de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie a alimentat temerile potrivit cărora Rusia va răspunde printr-un atac cibernetic asupra spitalelor britanice şi altor servicii, inclusiv cele de control al traficului aerian. Potrivit expertului în combaterea terorismului Michael Clarke, nu este exclus ca un astfel de atac să aibă loc chiar în următoarele două-trei săptămâni.

 • NATO vrea să adapteze Articolul 5 pentru războiul cibernetic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO vrea să adapteze Articolul 5 pentru războiul cibernetic

  NATO caută să-şi definească o nouă strategie, acum că s-a trecut la o treaptă superioară a „războiului hibrid” şi după ultimele atacuri cibernetice ce au avut loc asupra unor instituţii guvernamentale din Germania şi asupra struturii energetice din Statele Unite.

 • Propaganda rusă sperie
Marea Britanie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propaganda rusă sperie Marea Britanie

  Armata britanică a ajuns la concluzia că nu poate face faţă „propagandei ruse“ pe timp de pace şi că trebuie să adopte măsuri suplimentare pentru a o contracara cu succes, transmite publicaţia britanică The Times, citată de BBC.

 • Războiul cibernetic SUA-Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul cibernetic SUA-Rusia

  Washingtonul se află în febra alegerilor prezidenţiale. În acest timp, ordinea internaţională este în mijlocul unor transformări tectonice. Noua administraţie de la Casa Albă va trebui să regândească rolul Americii în lume, iar dezbaterea Marii Strategii Globale (Grand Strategy) în cercurile elitiste de la Washington, strategie ce urmează a trasa viitorul Americii, a început deja.

 • Pentagonul se dotează cu o forţă de reacţie cibernetică rapidă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentagonul se dotează cu o forţă de reacţie cibernetică rapidă

  Armata SUA a înfiinţat un birou special pentru operaţiuni de reacţie rapidă în domeniul războiului electronic, în vederea contracarării atacurilor cibernetice şi electronice. Un loc în care ruşii îşi etalează şi testează noile tehnologii de luptă este zona de conflict din estul Ucrainei şi în Siria, iar americanii îi sutudiază.

 • Războiul cibernetic împotriva
Statului Islamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul cibernetic împotriva Statului Islamic

  Tot mai mulţi hackeri se implică în războiul cibernetic împotriva reţelei extremiste sunnite Statul Islamic (SI), care dispune de o armată electronică pentru a recruta combatanţi pe reţelele de socializare şi pentru a-şi transmite propaganda, relatează Reuters online.

 • Armata roşie de trolli (2)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata roşie de trolli (2)

  Europa este în criză profundă din cauza refugiaţilor din Orientul Mijlociu. Zona Schengen este doar o Fata Morgana! Rusia îşi consolidează poziţiile militare la graniţa ucraineană şi dezvoltă o zonă militară rusescă în Siria. Războiul lui Putin continuă cu un pivot în Mediterană, Latakia/Siria. În acest timp în fiecare secundă 12 oameni sunt atacaţi de hackeri.

 • Războiul
cibernetic în geostrategia Europei de Est (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Războiul cibernetic în geostrategia Europei de Est (I)

  Când o ţară este atacată de forţe convenţionale terestre, navale şi aeriene răspunsul este clar terestru aerian şi naval. Dar ce se întâmplă când aceeaşi ţară este atacată de un mix de forţe speciale, campanii de informaţii media, atacuri cibernetice şi de aliaţi din interiorul ţării? Care este cel mai bun răspuns? Cum se pot adapta organizaţiile internaţionale precum NATO acestor noi ameninţări?

 • Ponta: Principala armă a Rusiei nu o reprezintă avioanele, ci gazele şi energia cu care pot şantaja Europa. România, implicată în „războiul energiei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ponta: Principala armă a Rusiei nu o reprezintă avioanele, ci gazele şi energia cu care pot şantaja Europa. România, implicată în „războiul energiei“

  Principala armă a Rusiei nu o reprezintă avioanele sau rachetele, ci energia şi gazele naturale cu care poate şantaja Europa, a declarat premierul Victor Ponta la Summitul regional de securitate cibernetică, desfăşurat la Bucureşti, el arătând că  România nu este implicată într-un război cu arme convenţionale, aşa cum este Ucraina, ci în unul la fel de dificil, respectiv un „război al energiei“.

 • Armata cibernetică a Statelor Unite prinde putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Armata cibernetică a Statelor Unite prinde putere

  Pentagonul recrutează mii de experţi cibernetici din Garda Naţională, din Armata de Rezervă a SUA precum şi din sectorul privat pentru a înfiinţa o forţă de reacţie rapidă care să contracareze imediat un atac de amploare. Angajările vin în contextul în care Casa Albă a confirmat că a fost victima hackerilor ruşi, iar tot mai multe state europene denunţă o creştere alarmată a atacurilor cibernetice pe care le atribuie Moscovei.