Stiri despre ravel

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Apocrif Enescu la Festival
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apocrif Enescu la Festival

  Celebrarea lui Enescu la 140 de ani de la naştere ne găseşte într-o situaţie inconfortabilă. Avem un Muzeu Enescu în Bucureşti care stă să cadă, mai ales casa în care locuia compozitorul, aflată în spatele palatului Cantacuzino-Nababul. Avem un Festival Enescu în criză de management.

 • Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie

  Joi, 5 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Român, va evolua Orchestra de Cameră Pelléas, dirijată de Benjamin Levy, cu un program alcătuit din lucrări de Debussy, Enescu, Ravel, Chabrier, Bizet. Solist va fi violonistul Tasmin Little.

 • „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „RadiRo”, unicul festival din lume dedicat orchestrelor radio începe pe 18 noiembrie

  Cea de-a patra ediţie a „RadiRo”, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, un eveniment produs şi organizat de Radio România, şi prezentat o dată la 2 ani, se va desfăşura între 18 şi 25 noiembrie şi va aduce în faţa publicului din România câteva dintre cele mai prestigioase orchestre europene.

 • Soprana Teodora
Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soprana Teodora Gheorghiu, rafinament la Ateneul Român

  Nu ştiu dacă greşesc, dar îmi pare că Teodora Gheorghiu este prima artistă cu activitate pe scene importante ale lumii care şi-a propus un turneu naţional extraordinar de recitaluri în oraşe mai mari sau mai mici, la Piteşti, Caracal, Braşov (municipiul natal), Alba Iulia, Arad, pentru ca acum să-l încheie în Capitală.

 • Liviu Prunaru
cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Prunaru cântă Bernstein la Sala Radio pe vioara Stradivarius Pachoud

  Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

 • Kopatchinskaja - un bocet; Scottish Ensemble - o bucurie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kopatchinskaja - un bocet; Scottish Ensemble - o bucurie

  Program exclusiv pentru coarde, căci Scottish Ensemble este singura orchestră de coarde profesionistă din Marea Britanie. Pare reductiv la prima vedere, dar nu este deloc aşa, pentru că există o întreagă lume a compoziţiilor, în special în perioada barocă, doar pentru viori, viole, violoncele şi contrabaşi.

 • Dirijorul
Alexandru Ganea revine la Filarmonica Piteşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Alexandru Ganea revine la Filarmonica Piteşti

  Filarmonica Piteşti organizează joi, 19 iunie., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui A. Liadov, F. Liszt şi A. Dvořák.

 • Ravel şi surorile Labèque
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ravel şi surorile Labèque

  În programul susţinut astă-seară de Filarmonica din München, dirijată de Semyon Bychkov, sunt lucrări de Ravel, Poulenc şi Franck. Pianistele Katia şi Marielle Labèque interpretează „Concertul în re minor pentru două piane“, de Francis  Poulenc.

 • CRONICĂ Bucuria interpretării unui program francez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Bucuria interpretării unui program francez

  Vineri, 13 septembrie, la Ateneul Român, Orchestra Naţională Île-de-France, dirijată de Enrique Mazzola, a interpretat un program cu muzică de compozitori francezi: Ibert, Honegger, Ravel şi Milhaud

 • CRONICĂ Globalizare şi identitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  CRONICĂ Globalizare şi identitate

  Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI, dirijată de Juraj Valčuha, a interpretat luni seară lucrări de Enescu, Glass, Ravel, Stravinski. Festivalul „George Enescu“ promovează muzica lui Enescu, aşa se ştie încă de la prima sa ediţie şi acesta a rămas unul dintre scopurile sale principale.

 • 11 septembrie – Pappano & Santa Cecilia, admirabili.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  11 septembrie – Pappano & Santa Cecilia, admirabili.

  Este atît de neobişnuit astăzi să găseşti oameni care nu îţi înşeală aşteptările. Să ştii că mergi la sigur. De pildă, să ştii că mergi la un concert simfonic şi o să-ţi placă, iar la sfîrşit să îţi spui, zîmbind, că ai avut dreptate: ţi-a plăcut! Ei bine, cu Pappano şi orchestra Academiei de Muzică Santa Cecilia, mergi la sigur.

Modifică Setările