
Telex din lumea sportului: cu ce a comparat Kim Rasmussen sezonul fabulos pe care l-a avut în România
Antrenorul danez de 43 de ani şi-a încheiat mandatul pe banca „tigroaicelor“, urmând să preia naţionala feminină a Ungariei.
Antrenorul danez de 43 de ani şi-a încheiat mandatul pe banca „tigroaicelor“, urmând să preia naţionala feminină a Ungariei.
„Tigroaicele“ au avut ceea ce se poate numi, fără exagerare, sezonul perfect. Ele vor rămâne fără antrenorul care a stat în spatele acestui succes colosal, danezul Kim Rasmussen, însă acesta şi-a încheiat mandatul cu un nou trofeu ridicat deasupra capului.
CSM Bucureşti merge ceas în Liga Naţională, are 19 victorii în 19 etape, e pe primul loc, însă în Europa e ameninţată serios de eliminare din Liga Campionilor.
Ce diferenţă face o lună! La începutul lui ianuarie, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare abordau grupele principale ale Ligii Campionilor cu situaţii diametral opuse.
Antrenor la CSM Bucureşti şi selecţionerul Poloniei în acelaşi timp, tehnicianul de 43 de ani a prefaţat duelul Danemarca – România (miercuri, ora 21.45, Dolce Sport 1).
După 12 etape în care au mers bară la bară, câştigând toate partidele, cele două reprezentante ale României în acest sezon de Liga Campionilor s-au întâlnit în campionat.
Bucureştencele au făcut un meci memorabil la Podgorica, acolo unde au ţinut în şah campioana Europei, o echipă care adunase opt victorii consecutive pe teren propriu în Ligă până duminică seară.
În Danemarca, la fel ca şi-n celelalte ţări nordice, scena politică e foarte fragmentată. În ultimele decenii, în Folketing au intrat în medie nouă partide, după ce, de la finele celui de-al doilea război mondial până în anii şaptezeci, erau doar 5-6 formaţiuni parlamentare.
Anders Fogh Rasmussen a efectuat o reconversie foarte rapidă, la o zi după ce i-a încetat mandatul de secretar general al NATO anunţând, cu ajutorul reţelelor de socializare, crearea unei firme de consultanţă în domeniile geopolitic şi strategic, relatează AFP.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că NATO va lua măsuri pentru ca mii de soldaţi să poată fi mobilizaţi rapid în estul Europei, dar aceştia nu pot staţiona permanent din cauza Actului Fondator NATO-Rusia care stipula acest lucru. Mai multe state membre ale Alianţei Nord-Atlantice cer denunţarea acestui acord.
Ca răspuns la agresiunea Rusiei în Europa de Est, Alianţa Nord Atlantică a decis să mobilizeze o serie de capacităţi militare suplimentare, inclusiv baze militare, în Europa de Est, a declarat, marţi, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de „The Guardian“.
NATO pregăteşte măsuri pentru apărarea Ucrainei în disputa cu Rusia şi trebuie să se adapteze la faptul că Moscova consideră Alianţa Nord-Atlantică un adversar, afirmă secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, într-un interviu acordat publicaţiei spaniole El Pais.
Statele Unite ale Americii au observat miercuri mişcări ale trupelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina, însă nu pot confirma o retragere a acestora, conform anunţului făcut recent de Vladimir Putin, informează AFP, citată de Mediafax.
NATO a anunţat miercuri o consolidare a măsurilor de apărare aeriană, maritimă şi terestră în statele membre din Europa de Est, în statele baltice şi Polonia, ca reacţie faţă de evoluţia crizei din Ucraina, relatează AFP.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avertizat, marţi, Rusia că o viitoare intervenţie în Ucraina ar fi o „greşeală istorică”, cu repercusiuni grave, informează BBC.
Criza din Ucraina pune sub semnul întrebării principiile pe care ne-am construit Europa modernă, scrie Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, într-un editorial în exclusivitate pentru „Adevărul“.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a apreciat sâmbătă că actuala criză din Ucraina evidenţiază relevanţa NATO şi a lansat un apel ţărilor aliate să investească mai mult în apărarea şi în securitatea comune, informează Agerpres.
Preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a solicitat sâmbătă o reuniune de urgenţă a Consiliului Nord-Atlantic, motivând că ţara sa se simte ameninţată de un posibil conflict armat între Rusia şi Ucraina, informează AFP.
Construcţia în România a sistemului de apărare antirachetă AEGIS, în conformitate cu proiectul scutului antirachetă în Europa, va începe până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, marţi, la Bruxelles, după reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale Alianţţei Nord-Atlantice.
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a recomandat statelor membre ale UE să îşi consolideze industria de Apărare, prin achiziţionarea unor echipamente de ultimă generaţie, precum dronele. Rasmussen consideră că domeniul Apărării este mult prea fragmentat şi „naţional“, iar „NATO are nevoie de o Europă puternică în ceea ce priveşte capacităţile militare şi angajamentul politic“.
Până când voi pune, în circuitul public, răspunsurile oferite de un ascultător al alocuţiunii lui George Friedman, în capitala României, câteva constatări pot fi reperele unei reflecţii menite a percepe realist lumea de azi, nu din perspectiva unui sindrom depresiv mimat. Sau asumat.
Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a afirmat că NATO nu are "nevoie" să numească ţările împotriva cărora ar putea opera viitorul scut antirachetă,
Oficialii Alianţei Nord-Atlantice au declarat că noua doctrină militară a Rusiei, care consideră NATO drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, nu reflectă realităţile politice şi nu face altceva decât să dinamiteze relaţii dintre Moscova şi Occident.
Presa internaţională de astăzi scrie despre reluarea discuţiilor la Copenhaga, plecarea soţiei lui Tiger Woods în Suedia sau a patra noapte petrecută de Berlusconi în spital. Printre alte subiecte, Guantanamo Bay va fi închisă până în vară, iar Rasmussen a făcut prima vizită în Rusia în calitate de şef al NATO.