Stiri despre rares trifan

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Fata din Far West”, premieră la Opera Română
clujeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Fata din Far West”, premieră la Opera Română clujeană

  Ambiţios demers al prim-înfiinţatei scene lirice româneşti, cu spectacol inaugural în 1920! Şi o reuşită a noii producţii a acestui mai 2022. Complicaţia punerii în pagină a opusului puccinian vine din multitudinea de personaje, scriitura densă, dramatismul rolurilor principale, îmbinat cu lirism şi introspecţii profunde.

 • La fanciulla del Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La fanciulla del Cluj

  Opera „americană” a lui Puccini, comisionată de Metropolitan Opera în 1910, are o istorie dulce amăruie. Premiera mondială l-a avut pe Caruso în rolul lui Dick Johnson şi pe Toscanini în fosă, având un succes nebun, dar care n-a ţinut mult. Tot mai puţin reluată, a fost considerată mai puţin reuşită decât La bohème sau Tosca.

 • Opera Română din
Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Română din Cluj-Napoca a deschis stagiunea centenară cu premiera „Macbeth“ de Verdi

  2019-2020 este un sezon important pentru prima scenă lirică transilvană. Sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţarea pe 18 septembrie 1919, prin decizia Consiliul Dirigent al Regatului României, deţinând astfel primatul fondării între teatrele de operă româneşti. Era firesc ca managementul condus de dr. Florin Estefan să gândească stagiunea prin prisma unui program aniversar special.

 • Andrei Marga
îşi impune clientela în funcţii-cheie la ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Marga îşi impune clientela în funcţii-cheie la ICR

  Şeful Institutului Cultural Român (ICR) a desemnat ca referenţi, fără să respecte toate etapele concursului, foşti universitari de la „Babeş-Bolyai“ de la Cluj, pe care i-a condus în perioada sa de rectorat

 • Directorul Trifan a respectat legea, susţin doi angajaţi ai Operei din Cluj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Directorul Trifan a respectat legea, susţin doi angajaţi ai Operei din Cluj

  Contabilul şef şi consilierul juridic al Operei Române din Cluj-Napoca, audiaţi în procesul în care directorul instituţiei, Rareş Trifan, este acuzat că a semnat un contract cu sine însuşi, în calitate de director şi regizor, au declarat în instanţă că acesta nu s-a aflat în conflict de interese şi a respectat legea.

 • „Forţa destinului“ se joacă la Curtea de Apel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Forţa destinului“ se joacă la Curtea de Apel

  Directorul Operei Române, Rareş Trifan, nu neagă că şi-a încredinţat şi plătit sieşi regia unui spectacol, ci doar că nu avea calitatea de funcţionar public când a făcut acest lucru.

 • Angajaţii Operei din Cluj cer din nou demisia directorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajaţii Operei din Cluj cer din nou demisia directorului

  Sindicatul Operei Naţionale Române din Cluj cere din nou Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional demisia directorului instituţiei, Rareş Trifan, pentru "management defectuos în detrimentul Operei, al angajaţilor şi al publicului".

Modifică Setările