Stiri despre ramadan

  46 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Luna sfântă a musulmanilor s-a încheiat, marcată de violenţe şi controverse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luna sfântă a musulmanilor s-a încheiat, marcată de violenţe şi controverse

  Astăzi, musulmanii din întreaga lume respectă ultima zi de Ramadan, urmând ca mâine să celebreze Eid al-Fitr. Perioada de post a fost marcată însă de ciocnirile violente din Egipt, protestele din Tunisia, luptele din Siria, controverse privind încălcarea postului în Iran şi, în ultimele zile, o ameninţare teroristă internaţională care ar avea la bază un complot al-Qaeda.

 • Turkmenistanul amnistiază peste 1.100 de deţinuţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turkmenistanul amnistiază peste 1.100 de deţinuţi

  Preşedintele turkmen Gurbanguli Berdimuhamedov a amnistiat 1.166 de deţinuţi cu ocazia Nopţii Puterii, celebrată la sfârşitul lunii Ramadanului, potrivit ziarului Neutralnâi Turkmenistan.

 • VIDEO Ramadanul din Pakistan, însângerat de atentate cu bombă: cel puţin 57 de civili au murit într-o piaţă aglomerată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ramadanul din Pakistan, însângerat de atentate cu bombă: cel puţin 57 de civili au murit într-o piaţă aglomerată

  Un dublu atentat cu bombă a avut loc vineri într-una din cele mai aglomerate pieţe din nordul Pakistanului, omorând cel puţin 57 de civili. Aproape 20 dintre răniţi au murit în această dimineaţă la spital, în timp ce primeau îngrijiri medicale. Atacurile sunt în continuare deosebit de sângeroase, deşi pakistanezii musulmani sărbătoresc perioada sfântă a Ramadanului.

 • Apel la manifestaţii în Egipt, în prima zi de vineri a Ramadanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apel la manifestaţii în Egipt, în prima zi de vineri a Ramadanului

  Susţinătorii şi adversarii preşedintelui Mohamed Morsi, înlăturat de la putere săptămâna trecută de armată, fac apel la manifestaţii la Cairo în prima zi de vineri a lunii sacre a Ramadanului, care a debutat într-un climat tensionat şi de incertitudine politică, relatează AFP.

 • Opoziţia siriană vrea să facă pace în oraşul Homs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opoziţia siriană vrea să facă pace în oraşul Homs

  Comunitatea internaţională trebuie să exercite presiuni asupra preşedintelui Bashar al-Assad ca, pentru perioada Ramadanului, să accepte o încetare a focului în oraşul devastat Homs, situat în centrul ţării, potrivit Coaliţiei opoziţiei siriene.

 • Ramadanul în Siria, soldat cu peste 470 de morţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ramadanul în Siria, soldat cu peste 470 de morţi

  Luna Ramadanului, sărbătoarea musulmană cea mai importantă, s-a încheiat sângeros în Siria. Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat că peste 470 de persoane au fost ucise în timpul Ramadanului, în cadrul protestelor populaţiei care cere înlăturarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad.

 • În aşteptarea mesei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În aşteptarea mesei

  Copii palestinieni aşteptau joi, în a doua zi a Ramadanului, să primească mâncare de la un aşezământ social situat în oraşul Hebron, din regiunea West Bank.

 • Lucrează la 60 de grade Celsius fără apă sau mâncare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucrează la 60 de grade Celsius fără apă sau mâncare

  Zeki Baser este bucătar în Restaurantul turcesc „Golden Falcon“ şi ţine post negru de Ramadan. Potrivit religiei musulmane, el nu are voie să mănânce sau să bea nimic până la apusul soarelui. Turcul spune că cea mai mare problemă este că i se face sete, în special pentru că la bucătărie temperaturile ajung şi la 60 de grade Celsiu.

 • Cel mai mare ceas, inaugurat de Ramadan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel mai mare ceas, inaugurat de Ramadan

  Odată cu începerea Ramadanului, perioada sfântă de post a musulmanilor, la Mecca a intrat în funcţiune cel mai mare orologiu din lume. Ceasul-gigant domină Marea Moschee din oraşul saudit ce atrage anual milioane de credincioşi. Indonezienii, la rândul lor, se „purifică“ într-un mod inedit.

Modifică Setările