Stiri despre radu cosasu

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. De ce s-a răzbunat puterea comunistă pe „Un film cu o fată fermecătoare“

  Săptămâna trecută s-au împlinit 52 de ani de la premiera lungmetrajului lui Lucian Bratu, pe un scenariu de Radu Cosaşu, cu Margareta Pâslaru, Ştefan Iordache, Marin Moraru şi Emmerich Schäffer în distribuţie, care a fost scos de pe ecrane şi resincronizat pe cheltuiala celor doi realizatori, fiind caracterizat ca un film „reprobabil“, care „discreditează tineretul“.

 • FRAGMENT „Anti-damblale”, de Radu Cosaşu, a apărut în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Anti-damblale”, de Radu Cosaşu, a apărut în librării

  La câteva decenii de la momentul în care şi-a expus public aşa-zisa teorie a adevărului integral în literatură, ce avea să-i aducă pentru mai bine de zece ani dificila ocupaţie de şomer în plin avânt al epocii comuniste, Radu Cosaşu adună în volumul „Anti-damblale”, o serie de texte post-’89 despre un alt tip de adevăr inconfortabil – acela al unui extremist de centru decis să susţină vehement moderaţia, cu toate nuanţele şi riscurile ei.

 • Scriitorul şi avocatul Marian Nazat, despre „Lumea de azi”: „Sunt  destui inşi cu  biografii admirabile, însă capacitatea lor de a transmite emoţii este limitată”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul şi avocatul Marian Nazat, despre „Lumea de azi”: „Sunt  destui inşi cu  biografii admirabile, însă capacitatea lor de a transmite emoţii este limitată”

  La finalul anului 2017, la editura Rao, a apărut volumul de interviuri „Lumea de azi”, semnat de Marian Nazat. Avocatul şi scriitorul a discutat cu personalităţi culturale precum Augustin Buzura, Radu Paraschivescu, Dan Caragrea, Simona Trifu sau Dumitru Vasile- Delceanu. Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul”, Marian Nazat spune că primordial a fost criteriul exemplarităţii şi complexităţii carierei invitaţilor săi.

 • Scriitorul Răzvan Petrescu: „Un autor adevărat e, în primul rând, un stilist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorul Răzvan Petrescu: „Un autor adevărat e, în primul rând, un stilist”

  Recent, la editura Curtea Veche, a apărut volumul de proze scurte, „Mandarina”, scris de Răzvan Petrescu, la douăzeci de ani distanţă faţă de ultimul său volum de ficţiune. Între timp, scriitorul a publicat mai multe volume de non-ficţiune, iar o dată cu „Mandarina” se bucură, după cum mărturiseşte chiar el, de un sentiment senzaţional.  Răzvan Petrescu a acordat ziarului „Adevărul” un interviu în care a povestit despre volumul său de revenire.

 • Laureaţii Premiilor Observator cultural. Ana Blandiana, Radu Cosaşu, Vlad Zografi, printre cîştigătorii celei de-a XI-a ediţii a Galei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laureaţii Premiilor Observator cultural. Ana Blandiana, Radu Cosaşu, Vlad Zografi, printre cîştigătorii celei de-a XI-a ediţii a Galei

  Zece importanţi scriitori români, printre care Ana Blandiana, Radu Cosaşu, Vlad Zografi, au fost premiaţi ieri în cadrul Galei Premiilor Observator Cultural, a XI-a ediţie, desfăşurată la Teatrul Odeon din Bucureşti. În total, au fost nominalizaţi 34 autori români contemporani la şase categorii: Memorialistică, Eseistică/ publicistică, Critică literară/ istorie literară / teorie literară, Debut, Poezie şi Proză.

 • Liviu
Dragnea cu sonorul tăiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liviu Dragnea cu sonorul tăiat

  Liviu Dragnea dă declaraţii la televiziuni. Stă ţeapăn în mijlocul culoarului de trecere din holul hotelului Hilton.

 • Iubitul meu János! A murit Ion Ianoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iubitul meu János! A murit Ion Ianoşi

  Niciodată n-am simţit că nu e sincer. Pentru mine, rămîne un om onest pe care l-am iubit necondiţionat. L-am iubit şi încă îl mai iubesc.

 • Avanpremieră: „Viaţa ficţiunii după o revoluţie“ de Radu Cosaşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avanpremieră: „Viaţa ficţiunii după o revoluţie“ de Radu Cosaşu

  Cel mai recent volum al scriitorului Radu Cosaşu (85 de ani), „Viaţa ficţiunii după o revoluţie“ (Oscar Rohrlich), a fost publicat la Editura Polirom, în colecţia Fiction Ltd. În această carte, Radu Cosaşu redevine Oscar Rohrlich, destinatarul unei colecţii de scrisori de la Artur Reznicek, fostul şef al cenzurii din România comunistă.

 • Inconfundabilul Cosaşu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Inconfundabilul Cosaşu

  În ultima perioadă au împlinit cifre rotunde de viaţă câţiva dintre scriitorii noştri importanţi, fie ei poeţi, ca Ion Gheorghe, sau prozatori, ca D.R. Popescu şi George Bălăiţă. Cel mai recent sărbătorit a fost unul care, culmea, are o vădită reticenţă faţă de orice ieşire în public şi de manifestările prea zgomotoase, fie ele şi de simpatie.

 • Puritatea şi fanatismul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puritatea şi fanatismul

  Un personaj memorabil pe care l-am descoperit în acest an de lecturi este Bunicul din nuvela „Seară de primăvară ’45” de Radu Cosaşu. Textul se află în volumul „Supravieţuirile 3. Logica”, apărut la Editura Polirom.

 • „Pe Radu Aldulescu l-am debutat în «România literară» fără să-l cunosc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe Radu Aldulescu l-am debutat în «România literară» fără să-l cunosc”

  Cristian Teodorescu, în dialog cu Daniel Cristea-Enache: Stimate domnule Cristian Teodorescu, tocmai s-a încheiat o nouă ediţie a Tîrgului de Carte Bookfest, unde v-am văzut şi ascultat prezentînd scriitori români şi străini. În Supravieţuirile lui Radu Cosaşu e o scenă în care autorul-personaj îl observă pe temutul Reznicek (Leonte Răutu) studiind cu stupefacţie, după 1990, ziarele româneşti neruşinat de libere de pe o tarabă.

 • Poveştile „dilematicilor“. Luiza Vasiliu: „Dilema e senzaţia mea de bine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poveştile „dilematicilor“. Luiza Vasiliu: „Dilema e senzaţia mea de bine“

  Povestea mea cu Dilema e la fel de clasică şi de romantică precum o comedie cu James Stewart din anii ’30. Începe la Iaşi, în vara lui 1999, cînd cunoşteam într-o tabără de reviste şcolare o gaşcă veselă de băieţi şi fete din Bucureşti şi Ploieşti, care citau din Niezsche, citeau Gellu Naum, beau bloody mary dintr-o sticlă de plastic de doi litri şi-şi cumpărau „Dilema“ în fiecare săptămînă.

Modifică Setările