Stiri despre radu aldulescu

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Noi excluderi din Uniunea Scriitorilor. Printre excluşi: celebrii Radu Aldulescu şi Adrian Lustig, precum şi tânărul scriitor Mugur Grosu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi excluderi din Uniunea Scriitorilor. Printre excluşi: celebrii Radu Aldulescu şi Adrian Lustig, precum şi tânărul scriitor Mugur Grosu

  Şase membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Catia Maxim, Mugur Grosu, Radu Aldulescu, Dinu Adam, Ioan Vieru, Adrian Lustig, au fost excluşi, miercuri, din organizaţie, după ce au participat la o adunare generală, pe care preşedintele Nicolae Manolescu, împreună cu Consiliul Uniunii, a declarat-o nevalidă, comunică News.ro. Scriitorii excluşi acuză ilegalitatea măsurii.

 • Creştinismul adevărat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştinismul adevărat

  Creştinismul n-a murit încă! Cum fac parte dintre aceia care nu cred în moartea „din afară” a lui, mai precis cred că moartea îl va ajunge mai întîi din interior, îmi pare bine că mai avem totuşi timp.

 • Renta viageră culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renta viageră culturală

  Ce fel de ţară este aceea în care un scriitor precum Radu Aldulescu este tratat ca un boschetar? Ce fel de cultură este aceea în care confraţii îl umilesc pe unul dintre cei mai importanţi prozatori contemporani? Ce spune scandalul iscat în jurul evacuării unui prozator de către asociaţia profesională care ar trebui să îi reprezinte interesele?

 • Radu Aldulescu, scos afară din clădirea Uniunii Scriitorilor. Nicolae Manolescu: „Dacă aş avea de unde să-i dau o casă, i-aş da“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Aldulescu, scos afară din clădirea Uniunii Scriitorilor. Nicolae Manolescu: „Dacă aş avea de unde să-i dau o casă, i-aş da“

  Scriitorul Radu Aldulescu a fost evacuat din clădirea Uniunii Scriitorilor din strada Nicolae Golescu 15, în care locuia fără forme legale, în urma unei înştiinţări primite cu o zi înainte ca imobilul să fie eliberat. De cealaltă parte, Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor, ridică din umeri a neputinţă.

 • Criticul literar Tania Radu, despre Mircea Cărtărescu: „În scrisul lui, pasta vieţii devine mereu, inevitabil, poezie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criticul literar Tania Radu, despre Mircea Cărtărescu: „În scrisul lui, pasta vieţii devine mereu, inevitabil, poezie“

  Volumul „Chenzine literare“, apărut recent la Editura Humanitas, cuprinde cronici literare scrise de Tania Radu în ultimii zece ani. Texte semnate de Mircea Cărtărescu, Ana Blandiana, Ioana Pârvulescu, Nina Cassian, Filip Florian, Radu Aldulescu, Doina Ruşti şi Simona Sora se numără printre cele apreciate în paginile cărţii.

 • RadioLegende prezintă „Arta lui Radu Aldulescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RadioLegende prezintă „Arta lui Radu Aldulescu”

  Iată un dublu-album dedicat uneia dintre cele mai captivante personalităţi ale artei violoncelistice a secolului trecut, maestrului Radu Aldulescu! Este una dintre recentele ediţii discografice realizate de Casa Radio. Este o ediţie ce surprinde atât aspectele gustate în epocă de publicul larg dar şi pe cele apreciate de un public pretenţios de concert.

 • Radu Aldulescu a câştigat premiul literar “Augustin
Frăţilă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Aldulescu a câştigat premiul literar “Augustin Frăţilă”

  Scriitorul Radu Aldulescu a câştigat ediţia din acest an a premiului literar “Augustin Frăţilă”, în valoare de 10.000 de euro, distincţia fiindu-i acordată, aseară, pentru romanul “Cronicile genocidului”, apărut la Editura Cartea Românească.

 • Cum să câştigi 10.000 de euro scriind un roman românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să câştigi 10.000 de euro scriind un roman românesc

  Joi seară, la Intercontinental, romanul lui Radu Aldulescu, "Cronicile genocidului" a câştigat premiul '„Augustin Frăţilă“' în valoare de 10.000 de euro. Juriul a fost alcătuit din 3 critici literari şi 23 de bloggări. Este cel mai mai valoros premiu literar din România.

 • „Pe Radu Aldulescu l-am debutat în «România literară» fără să-l cunosc”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Pe Radu Aldulescu l-am debutat în «România literară» fără să-l cunosc”

  Cristian Teodorescu, în dialog cu Daniel Cristea-Enache: Stimate domnule Cristian Teodorescu, tocmai s-a încheiat o nouă ediţie a Tîrgului de Carte Bookfest, unde v-am văzut şi ascultat prezentînd scriitori români şi străini. În Supravieţuirile lui Radu Cosaşu e o scenă în care autorul-personaj îl observă pe temutul Reznicek (Leonte Răutu) studiind cu stupefacţie, după 1990, ziarele româneşti neruşinat de libere de pe o tarabă.

 • EXCLUSIV
Lista autorilor români invitaţi la Salonul Cărţii de la Paris din 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Lista autorilor români invitaţi la Salonul Cărţii de la Paris din 2013

  27 de scriitori români vor participa la Salonul Cărţii de la Paris, din 2013, unde România este ţara invitată de onoare. Între aceştia se află „un posibil candidat la Premiul Nobel pentru Literatură” dar şi „un senator român, fost ministru al economiei şi finaţelor” detaliază organizatorii francezi. Lista oficială a fost anunţată în această seară la Paris.

 • Telenovelă cu imigranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Telenovelă cu imigranţi

  Romanul lui Radu Aldulescu este inspirat de povestea reală a unei cântăreţe de muzică populară din Arad, ajunsă în anii '80, azilantă la Viena. Ca biografie a unei persoane reale, cartea este impresionantă, dar, ca literatură, nu înseamnă nimic.

 • Ce cărţi au căutat oamenii condeiului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce cărţi au căutat oamenii condeiului

  În afară de proză şi de poezie, oamenii de cultură au căutat la Bookfest volume de fotografie, biologie sau economie. Proza semnată de Herta Müller, Radu Aldulescu sau Marin Mălaicu-Hondrari şi poezia lui Mircea Cărtărescu, cărţile despre fotografie sau studiile ştiinţifice din diverse domenii au stârnit interesul la Bookfest.

 • Încă un roman de Radu Aldulescu-Ştiri pe scurt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un roman de Radu Aldulescu-Ştiri pe scurt

  Casa de Cultură „Tra-ian Demetrescu" din Craiova găzduieşte în această seara, la ora 17.00, lansarea romanului „Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu , publicat la Editura Cartea Românească.