Stiri despre radioterapie

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • La Râmnicu Vâlcea se va construi un Centru de Tratament Oncologic de ultimă generaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Râmnicu Vâlcea se va construi un Centru de Tratament Oncologic de ultimă generaţie

  Centrul urmează să fie amplasat în perimetrul Maternităţii, va deservi mai multe judeţe, va avea contract cu CAS, iar preţurile practicate vor fi cu 50 % mai mici decât cele din Europa. În Vâlcea sunt 4.000 de persoane cu afecţiuni incurabile, iar lunar se înregistrează, în medie, câte 50-100 de noi cazuri.

 • Luptă cu cancerul visând să devină mamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luptă cu cancerul visând să devină mamă

  La 30 de ani, Carmen Ozunu a fost diagnosticată cu tumoră nazofaringiană cu invadare intracraniană. Viaţa tinere asistente medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova s-a schimbat radical în doar două luni.

 • VIDEO Alternativă modernă la radioterapia clasică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Alternativă modernă la radioterapia clasică

  Tratamentul cu CyberKnife nu iradiază şi ţesuturile sănătoase din jurul tumorilor, aşa cum se întâmplă în cazul terapiilor convenţionale.  Bolnavii care optează pentru radioterapia modernă fac mult mai puţine şedinţe de tratament decât dacă ar recurge la terapia clasică.

 • Bacău: Negocieri pentru un aparat modern la Radioterapie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacău: Negocieri pentru un aparat modern la Radioterapie

  Buncărul de iradiere de la Cobaltoterapie, din cadrul Spitalului Judeţean Bacău, este închis de aproape un an. Suferinzii de cancer din judeţ sunt trimişi la tratament la alte centre din ţară.

 • Cele mai noi tehnici de radioterapie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai noi tehnici de radioterapie

  În fiecare an, peste 60.000 de români sunt diagnosticaţi cu cancer, conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. La noi în ţară există un dispozitiv de radioterapie performant care permite ţintirea tumorii, cu afectarea minimă a ţesuturilor alăturate.   

 • Bolnavii de cancer stau la coadă pentru viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolnavii de cancer stau la coadă pentru viaţă

  Supravieţuirea pacienţilor secţiei Oncologie de la Judeţean, proveniţi din trei judeţe,  depinde de singur aparat de radioterapie. Cei doi medici de la Radioterapie abia mai fac faţă numărului mare de bolnavi dintre care o parte trebuie să-şi aştepte rândul până în ianuarie 2011.

 • Aparatul de la Fundeni mai stă pe tuşă 10 zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aparatul de la Fundeni mai stă pe tuşă 10 zile

  Aparatul Primus de la radioterapia Institutului Oncologic Fundeni, destinat tratamentului bolnavilor de cancer, ar putea fi reparat în următoarele maxim 10 zile. Firma Siemens, cea care l-a produs şi care îi asigura service-ul, a transmis ieri că a comandat piesa defectată în Germania, fără a aştepta banii în avans şi că aceasta ar putea ajunge la Fundeni pe 3 noiembrie.

 • Reparaţi aparatul de radioterapie de la Fundeni!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reparaţi aparatul de radioterapie de la Fundeni!

  Zeci de bolnavi de cancer riscă să li se agraveze boala după ce unul dintre aparatele de radioterapie s-a stricat şi ei au rămas fără tratament. Bunicii unui băiat de 15 ani, care se numără printre pacienţii afectaţi, vin zilnic la spital pentru a vedea dacă aparatul de radioterapie a fost reparat. 

 • Iaşi: Bolnavii de cancer, fără aparatul vieţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iaşi: Bolnavii de cancer, fără aparatul vieţii

  Pacienţii care fac radioterapie la „Sf. Spiridion“ au fost anunţaţi că aparatul ce deserveşte toată Moldova s-a defectat. Acceleratorul de particule n-a fost reparat, însă şefii spitalului nici măcar nu recunosc că maşinăria este nefuncţională.

 • Bolnavii de cancer, lăsaţi în voia sorţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bolnavii de cancer, lăsaţi în voia sorţii

  Secţia de Radioterapie a Spitalului Judeţean Bacău se închide, spre disperarea pacienţilor înscrişi la tratament. Programări nu se mai fac, iar cei care au nevoie de terapie sunt îndrumaţi către alte centre din ţară, respectiv Iaşi şi Galaţi, care sunt deja supraaglomerate.

 • Coadă la aparatul de prelungit viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coadă la aparatul de prelungit viaţa

  Unii dintre românii bolnavi de cancer mai pot spera că apucă Anul Nou doar dacă prind o programare la radioterapie. Listele de aşteptare de la spitalele de oncologie din ţară sunt foarte lungi. Pacienţi cu probleme grave de sănătate stau şi câte două luni şi jumătate pentru a primi tratamentul de care au nevoie.

Modifică Setările