Stiri despre radio romania muzical

  53 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ziua Radio România Muzical, Alexandru
Tomescu şi Corul de Copii Radio România cântă la ParkLake Shopping Center, iar la Humanitas şi pe carturesti.ro sunt Zilele muzicii
clasice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ziua Radio România Muzical, Alexandru Tomescu şi Corul de Copii Radio România cântă la ParkLake Shopping Center, iar la Humanitas şi pe carturesti.ro sunt Zilele muzicii clasice

  În ziua în care Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat muzicii clasice, împlineşte 22 ani de existenţă, violonistul Alexandru Tomescu şi Corul de Copii Radio România, dirijor Răzvan Rădos, la pian Madgalena Faur, vor cânta la ParkLake Shopping Center din Bucureşti, într-un eveniment din cadrul campaniei “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

 • Concerte de Crăciun cu tineri muzicieni în Main Square-Park Lake
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concerte de Crăciun cu tineri muzicieni în Main Square-Park Lake

  Festivitatea de premiere a unor tineri muzicieni va avea loc joi, 20 decembrie, de la ora 18.45, iar premiile vor fi înmânate de violonistul Alexandru Tomescu, preşedintele Fundaţiei Remember Enescu. Tineri artişti  vor evolua în cadrul unor recitaluri, prezentate de Cristina Comandaşu, pe scena amplasată în Main Square – ParkLake, în intervalul 18-20 decembrie, de la ora 18.00.

 • Festivalul de muzică clasică BBC Proms debutează vineri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul de muzică clasică BBC Proms debutează vineri

  Vineri începe cea de-a 123-a ediţie al unuia dintre cele mai importate festivaluri de muzică clasică din lume, BBC Proms. Acesta se va desfăşura în Marea Britanie şi va ţine până pe 9 septembrie. Radio România Muzical va difuza 9 dintre concertele evenimentului în direct, urmând ca alte 24 de concerte să fie înregistrate şi difuzate în programele Radio România Muzical.

 • Yannick Nezet Seguin, Mendelssohn şi Reforma
protestantă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Yannick Nezet Seguin, Mendelssohn şi Reforma protestantă

  500 ani de la momentul declanşării Reformei protestante sărbătoriţi în 2017, inclusiv cu muzică: casa Deutsche Grammophon dedică acestei sărbători albumul conţinând integrala simfoniilor de Felix Mendelssohn Bartholdy, înregistrate de Orchestra de Cameră a Europei, condusă de canadianul Yannick Nezet Seguin.

 • Cum se lansează
tinerii pianişti de astăzi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se lansează tinerii pianişti de astăzi

  Poate că lumea muzicii clasice nu pare atât de complicată la prima vedere, în fond, muzica clasică este o oază de linişte pentru cei care preferă să intre în acest univers, ca ascultători.

 • Aniversare. Radio România Muzical împlineşte 20 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare. Radio România Muzical împlineşte 20 ani

  Pe 24 martie 1997 emitea pentru prima dată Radio România Muzical, primul şi unicul, până în prezent, post românesc de radio dedicat muzicii clasice şi de jazz. Au trecut de atunci 20 ani, perioadă în care Radio România Muzical şi-a confirmat valoarea şi rolul în peisajul cultural românesc.

 • Scandalosul „disc al anului” la RRM şi absenţa recenziei de disc în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandalosul „disc al anului” la RRM şi absenţa recenziei de disc în România

  Radio România Muzical a încheiat recent o „campanie” pentru desemnarea celui mai bun disc de muzică clasică al anului 2016. Iniţiativa este bună, cu siguranţă. „Campania” – cu siguranţă nu. Şi nu doar pentru că premiul a fost câştigat de violonistul naţional Alexandru Tomescu, iar pianistul Murray Perahia s-a clasat pe ultimul loc.

 • Taxa radio şi interesul public
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxa radio şi interesul public

  Ascultaţi Radio România? Eu da. Şi „Actualităţi”, şi „Cultural”, şi „Muzical”. Şi Radio Bucureşti, pe FM. Ba chiar şi „Antena Satelor” am ascultat câteodată, de curiozitate (că altminteri nu prea intru „în target”). Întreb pentru că am auzit multă lume emiţând păreri despre Radio România, dar la întrebarea „asculţi, de ţi-ai format păreri?” răspunsul e fâstâcit. Cînd nu e de-a dreptul „nu, dar am auzit că...”.

 • Un festival din
Germania – Festivalul de muzică de cameră
de la Moritzburg
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un festival din Germania – Festivalul de muzică de cameră de la Moritzburg

  La începutul lunii august am fost invitata Festivalului de muzică de cameră de la Moritzburg, eveniment organizat anual, începând din 1993, într-o zonă pitorească de lângă Dresda – Moritzburg este un sat unde se găsea reşedinţa de vânătoare a principilor Saxoniei, un frumos castel în stil baroc înconjurat de păduri şi pajişti.

 • Posturile Radio România Actualităţi şi Radio România Muzical pot fi ascultate şi prin telefon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Posturile Radio România Actualităţi şi Radio România Muzical pot fi ascultate şi prin telefon

  Posturile Radio România Actualităţi (RRA) şi Radio România Muzical (RRM) pot fi ascultate şi prin telefon, apelând un număr cu tarif normal. Noua modalitate de a asculta programele posturilor de radio este dedicată persoanelor care nu se află în raza lor de acoperire, nu au posibilitatea de a asculta pe frecvenţele FM şi nu au acces la internet, notează News.ro.

 • VIDEO. Trei pianişti
pentru mileniul 3
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO. Trei pianişti pentru mileniul 3

  Daniil Trifonov, Yundi, Yuja Wang – tineri pianişti care scriu istorie în prezent, legaţi şi de România prin prezenţa lor, trecută sau viitoare, în cadrul Festivalului Enescu. Din păcate, nu putem să-i ascultăm pe scene româneşti decât în cadrul Festivalului Enescu; o şansă de a-i cunoaşte mai bine sunt şi discurile pe care ei le semnează, posibil de audiat la Radio România Muzical, existente şi în magazinele de specialitate din România.

 • Enescu 60
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu 60

  Astăzi, în 4 mai 2015, se împlinesc 60 ani de când George Enescu nu mai este printre noi, decât prin lucrările şi înregistrările sale.