Stiri despre putere nucleara

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În umbra războiului din Ucraina: acordul nuclear şi dilema iraniană a Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În umbra războiului din Ucraina: acordul nuclear şi dilema iraniană a Occidentului

  Acordul nuclear semnat în 2015 de statele P5+1 (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, China, Rusia şi Germania) şi Republica Islamică Iran a pus capăt unei perioade de negocieri întinsă pe 12 ani şi a ameliorat instabilitatea regională cauzată de neliniştile provocate de ambiţiile nucleare ale elitei politice din Teheran.

 • Cineva greşeşte grav estimările: TOATE puterile nucleare au deschis porţile arsenalelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cineva greşeşte grav estimările: TOATE puterile nucleare au deschis porţile arsenalelor

  Decizia absolut neaşteptată a chinezilor de a-şi devalua moneda naţională a prins pe nepregătite toate pieţele mondiale, provocând haos la burse, generând un val de reacţii în care politicieni şi oameni de afaceri îşi exprimă deopotrivă neliniştea profundă şi incomprehensiunea, vorbind chiar despre un motiv declanşator major al unei crize enorme şi care poate să nu fie numai comercială.

 • Ghereta din poligon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ghereta din poligon

  Cum nimic nu poate fi mai interesant decît noutăţile privitoare la propria evacuare, a sosit momentul să înţelegem pe ce lume ne aflăm. De ce tocmai acum? Pentru că nu ne mai aflăm. Lumea pe care o cunoaştem se încheie.

 • „Zorii Revoluţiei Române“ Episodul 4. Puterea nucleară a României, între intrigi şi apeluri la dezarmare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Zorii Revoluţiei Române“ Episodul 4. Puterea nucleară a României, între intrigi şi apeluri la dezarmare

  În logica Războiului Rece, înarmarea celor două blocuri trebuia să fie egală. Pentru o distrugere reciprocă asigurată. Însă, pentru statele mici, care nu făceau parte din grupul restrâns al puterilor nucleare, dezarmarea era imperativă. În estul comunist s-a insistat pe această necesitate, iar România a fost printre statele care au susţinut constant politica dezarmării şi neproliferării armamentului nuclear, în ciuda diverselor acuzaţii străine

 • War game scenario: România pe malul Styxului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  War game scenario: România pe malul Styxului

  Pentru perspectiva lui 2015, este foarte grav că s-a deschis din nou, după mult timp, discuţia asupra folosirii armelor nucleare tactice, ca formulă de angajare finală a forţelor într-o eventuală confruntare iscată aici, la limita extrem de fluidă acum între cele două imperii, linie de putere încă nedefinită şi nici măcar balizată în speranţa unui viitor acord.

 • Vladimir Putin: Ruşii şi ucrainenii reprezintă, practic, un singur popor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin: Ruşii şi ucrainenii reprezintă, practic, un singur popor

  Vladimir Putin a afirmat recent că Moscova nu va fi atrasă în conflicte la scară amplă, însă cu toate acestea partenerii săi trebuie să evite orice confruntare cu Rusia. Liderul de la Kremlin a mai adăugat că ţara sa va continua să îşi consolideze potenţialul nuclear, pentru a-şi asigura securitatea, relatează Reuters.

 • Şahul atomic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şahul atomic

  Pe drept cuvânt, şi media românească dedică spaţii ample evenimentelor petrecute în estul si sud-estul Ucrainei, la graniţa acesteia cu Rusia.

 • Putin ştie ce înseamnă puterea în lumea modernă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin ştie ce înseamnă puterea în lumea modernă

  Dacă trăim într-o lume civilizată trebuie să avem răbdare şi cu punctele de vedere exprimate de partea cealaltă, răsăriteană, aflată dincolo de frontiera estică a NATO. Din această perspectivă, interviul acordat unor jurnalişti francezi, cam nerăbdători şi oarecum panicarzi, de către preşedintele Rusiei, merită şi o altă lupă de evaluare publică.

 • Iranul respinge discuţiile diplomatice cu Statele Unite
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iranul respinge discuţiile diplomatice cu Statele Unite

  Ayatollahul Ali Khamenei, liderul religios suprem din Iran, a refuzat o invitaţie la discuţii cu reprezentanţii Statelor Unite cu privire la programul nuclear dezvoltat de republica islamică.

 • Hiroshima se roagă pentru pace, la 67 de ani de la bomba atomică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hiroshima se roagă pentru pace, la 67 de ani de la bomba atomică

  Japonezii au comemorat, luni, 67 de ani de la primul atac cu bombă nucleară din lume, cu o ceremonie la care a participat şi nepotul lui Harry Truman,  preşedintele american care a autorizat atacul nuclear deasupra oraşului Hiroshima.

Modifică Setările