Stiri despre psrm

  509 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • În dosarul Bahamas nu există progrese. Ţîcu şi Reniţă au făcut demersuri către Procuratura Generală şi ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În dosarul Bahamas nu există progrese. Ţîcu şi Reniţă au făcut demersuri către Procuratura Generală şi ANI

  Deputaţii Octavian Ţîcu şi Iurie Reniţă, care candidează la alegerile parlamentare din 11 iulie pe listele Partidului Unităţii Naţionale, acuză organele responsabile de faptul că în aşa-zisul dosar Bahamas nu există progrese. Or, potrivit lor, în acest dosar este vorba despre schemă prin care „Kremlinul ar fi finanţat Partidul Socialiştilor în 2016 şi de pe urma căreia au beneficiat mai mulţi socialişti”, transmite IPN.

 • Igor Grosu, despre compensarea tarifelor la lumină: pomană electorală care ne costă jumătate de miliard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Grosu, despre compensarea tarifelor la lumină: pomană electorală care ne costă jumătate de miliard

  Preşedintele interimar PAS, Igor Grosu, califică drept populism curat iniţiativa PSRM privind compensarea tarifelor la energia electrică pentru toţi consumatorii casnici pe perioada stării de urgenţă. Grosu spune că iniţiativa este o pomană electorală şi anticipează că PSRM ar putea lua bani din rezervele valutare ale BNM pentru a oferi acoperire financiară acestui proiect, notează IPN.

 • PSRM: Îl îndemnăm pe Peter Michalko să respecte suveranitatea Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Îl îndemnăm pe Peter Michalko să respecte suveranitatea Republicii Moldova

  Partidul Socialiştilor îşi exprimă nedumerirea „în legătură cu declaraţiile frecvente şi scandaloase ale unui număr de ambasadori acreditaţi în Republica Moldova”. Formaţiunea consideră „astfel de declaraţii o intervenţie gravă în treburile interne ale unui stat suveran”, transmite IPN.

 • PSRM va avea un deputat nou în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM va avea un deputat nou în Parlament

  Parlamentul a declarat vacant un mandat de deputat. Aceasta după ce deputatul Partidului Socialiştilor, Vladimir Golovatiuc, a fost numit în funcţia de ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, transmite IPN.

 • Socialiştii fac bilanţul activităţii Maiei Sandu după o lună de mandat: O perioadă caracterizată de haos şi eşecuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii fac bilanţul activităţii Maiei Sandu după o lună de mandat: O perioadă caracterizată de haos şi eşecuri

  Deputaţii Socialişti susţin că prima lună de preşedinţie a Maiei Sandu s-a caracterizat prin „haos şi eşecuri”. Aceştia afirmă că, deşi Maia Sandu a insistat pe demisia Guvernului, lucru care s-a întâmplat acum o lună, Maia Sandu aşa şi nu a venit cu un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru sau cu alte soluţii pentru depăşirea crizei politice.

 • Igor Dodon, un pietroi de gâtul PSRM, partidul prorus care plăteşte pentru imunitatea fostului preşedinte în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Igor Dodon, un pietroi de gâtul PSRM, partidul prorus care plăteşte pentru imunitatea fostului preşedinte în Rusia

  PSRM se îndreaptă cu capul în zid. O face zi de zi, minuţios şi fără nici un fel de gândire pragmatică, raţională, fără ştiinţa necesară gesturilor politice sau măcar fără cel mai simplu reflex de auto-conservare care ar trebui să anime fiecare om politic, darămite un partid, cel mai mare ca număr de voturi în urmă cu aproape doi ani.

 • Deputaţii socialişti au decis ce amendamente vor susţine la legea bugetului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii socialişti au decis ce amendamente vor susţine la legea bugetului

  Deputaţii Partidului Socialiştilor vor susţine iniţiativa de a amâna, cu jumătate de an, aplicarea cotei unice  TVA de 12% pentru produsele din agricultură, dar şi cea prin care se păstrează plafonul de 200 de euro al coletelor cu produse cumpărate online de peste hotare, pentru care nu se aplică impozite, transmite IPN.

 • Un economist susţine că iniţiativa PSRM privind micşorarea vârstei de pensionare poate duce la falimentul sistemului de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un economist susţine că iniţiativa PSRM privind micşorarea vârstei de pensionare poate duce la falimentul sistemului de pensii

  Bugetul nu dispune de resurse financiare pentru a implementa iniţiativa Partidului Socialiştilor de a micşora vârsta de pensionare la 57 de ani pentru femei şi 62 de ani pentru bărbaţi. Implementarea acestei iniţiative ar putea duce la falimentul sistemului de pensii. Comentariul a fost oferit pentru IPN de către Stas Madan, economistul superior în cadrul Expert-Grup.

 • PSRM propune reducerea vârstei de pensionare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM propune reducerea vârstei de pensionare

  Deputaţii PSRM au înregistrat un proiect de lege prin care propun revenirea la situaţia când femeile ieşeau la pensie la 57 de ani, iar bărbaţii – la 62 de ani.  Potrivit iniţiativei, mamele cu cinci şi mai mulţi copii ar urma să se pensioneze la 54 de ani. Despre aceasta a vorbit, la un briefing de presă, deputatul PSRM Vladimir Odnostalco, transmite IPN.

 • PSRM propune ca Igor Dodon să revină la conducerea formaţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM propune ca Igor Dodon să revină la conducerea formaţiunii

  Deputaţii Partidului Socialiştilor propun ca Igor Dodon să revină la conducerea formaţiunii. Acest lucru ar urma să se producă în conformitate cu prevederile statutare ale PSRM. Subiectul a fost discutat astăzi, 16 noiembrie, la o întrevede a socialiştilor cu preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, transmite IPN.

 • Socialiştii lui Dodon continuă atacurile la adresa României: Soldaţii români au participat la nenumărate crime pe teritoriul Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii lui Dodon continuă atacurile la adresa României: Soldaţii români au participat la nenumărate crime pe teritoriul Moldovei

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, condus de facto de către Igor Dodon, a condamnat declaraţiile diplomaţilor români de la Chişinău, făcute cu prilejul Zilei Armatei Române la Cimitirul de Onoare al Eroilor Armatei Române din Mana, raionul Orhei. Socialiştii susţin că „eroizarea invadatorilor nazişti este categoric inacceptabilă”.

 • VIDEO Deputată din R. Moldova, surprinsă mâncând o zeamă în timpul şedinţei online a Comiei juridice: „Măcar stingeţi camera”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Deputată din R. Moldova, surprinsă mâncând o zeamă în timpul şedinţei online a Comiei juridice: „Măcar stingeţi camera”

  Deputata Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Alla Dolinţă a participat la şedinţa online a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului în timp ce se afla într-un restaurant. La un moment dat, ospătarul îi aduce parlamentarei o supă, iar aceasta nu se ruşinează să o mănânce chiar în timpul şedinţei.

 • PSRM îşi declară susţinerea la prezidenţiale pentru Igor Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM îşi declară susţinerea la prezidenţiale pentru Igor Dodon

  Partidul Socialiştilor îşi declară susţinerea pentru Igor Dodon, care candidează independent la alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. „Igor Dodon este un economist profesionist şi competent, familiarizat pe deplin cu nevoile şi cerinţele economiei naţionale a ţării”, menţionează formaţiunea într-o declaraţie, citat de IPN.

 • Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc, excluşi din PDM. Democraţii rămân cu 11 deputaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc, excluşi din PDM. Democraţii rămân cu 11 deputaţi

  Biroul Executiv al PDM a decis vineri, 14 august, excluderea lui Vladimir Andronachi şi Eugeniu Nichiforciuc din Partidul Democrat. Decizia vine după ce Andronachi a anunţat că pleacă din fracţiunea PDM. Democraţii însă susţin că cei doi „demult nu mai iau parte la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile PDM”. În aceste condiţii, democraţii rămân doar cu 11 deputaţi, deşi au intrat în Parlament cu 30 de mandate.

 • PSRM: Decizia CCM este politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Decizia CCM este politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova apreciază Hotărârea Curţii Constituţionale prin care a fost declarat neconstituţional Acordul privind creditul în sumă de 200 mln euro oferit Republicii Moldova de către Federaţia Rusă drept „o decizie politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică”.

 • PSRM: Salariile şi pensiile se vor achita fără întârziere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Salariile şi pensiile se vor achita fără întârziere

  Achitarea salariilor, pensiilor şi altor plăţi sociale este prioritară şi se va face fără întârziere. Asigurări în acest sens dă Partidul Socialiştilor, care menţionează, într-un comunicat de presă, că Ministerul Finanţelor a reuşit accesarea celor peste 4 miliarde lei oferiţi de Fondul Monetar Internaţional, transmite IPN.

 • PSRM: Schimbările care au avut loc la Curtea Constituţională sunt o încercare de preluare a controlului instituţiei de către un grup infracţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Schimbările care au avut loc la Curtea Constituţională sunt o încercare de preluare a controlului instituţiei de către un grup infracţional

  Partidul Socialiştilor din R. Moldova, condus de Zinaida Greceanîi, susţine „că sunt indicii clare că schimbările care au avut loc, ieri, la Curtea Constituţională sunt în realitate o încercare de preluare a controlului acestei instituţii fundamentale a statului de către un grup infracţional, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică, blocarea iniţiativelor sociale şi economice ale Guvernului”.

 • Preşedintele pro-rus Dodon şi bătălia pentru majoritate: Ruperea PDM în bucăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele pro-rus Dodon şi bătălia pentru majoritate: Ruperea PDM în bucăţi

  Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

 • Socialiştii au un deputat nou în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii au un deputat nou în Parlament

  Deputat nou în Parlament. Este vorba de Nichita Ţurcan, în vârstă de 29 de ani, mandatul căruia a fost validat de către Curtea Constituţională. Acesta a venit în Parlament pe lista Partidului Socialiştilor, transmite IPN.

 • Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă

  Ultimele evoluţii din Republica Moldova au arătat o anumită reţinere a preşedintelui Igor Dodon, a premierului Chicu şi a Ministrului de Externe Ciocoi din a califica sau a intra în conflict verbal direct cu Bucureştiul sau Bruxellesul, (un lucru salutar!).

 • ZdG: Detalii noi despre dosarul finanţării din străinătate a PSRM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZdG: Detalii noi despre dosarul finanţării din străinătate a PSRM

  Ziarul de Gardă scrie că procesul penal pe faptul unei eventuale finanţări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporţii deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiţă.

Modifică Setările