Stiri despre psrm

  473 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PSRM susţine discursul susţinut de Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU: „A vorbit despre interesele întregii ţări”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM susţine discursul susţinut de Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU: „A vorbit despre interesele întregii ţări”

  În discursul susţinut pe 26 septembrie la tribuna ONU, Igor Dodon a avut o abordare echilibrată, constructivă şi echilibrată faţă de politica externă a Republicii Moldova. Declaraţia a fost exprimată într-un comunicat de presă al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în care se menţionează că formaţiunea politică împărtăşeşte abordarea preşedintelui, transmite IPN.

 • Procurorul general, despre refuzul de a porni un dosar penal după ce Dodon ar fi afirmat că e finanţat de Rusia: „Nu poate sta la baza urmăririi penale doar o probă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorul general, despre refuzul de a porni un dosar penal după ce Dodon ar fi afirmat că e finanţat de Rusia: „Nu poate sta la baza urmăririi penale doar o probă”

  Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe faptul presupusei finanţări ilegale a PSRM, ca urmare a apariţiei unor imagini video, în care Dodon, într-o discuţie privată cu Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, i se lăuda acestuia că primeşte din Rusia, lunar, câte 700 mii de euro pentru întreţinerea partidului, pentru că „nu sunt elementele de comitere a unei infracţiuni”

 • VIDEO Blocul ACUM şi PSRM au semnat un nou acord de guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Blocul ACUM şi PSRM au semnat un nou acord de guvernare

  Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment, transmite IPN.

 • Pavel Filip: PDM nu visează să facă o ofertă PSRM sau Blocului ACUM pentru reorganizarea guvernării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: PDM nu visează să facă o ofertă PSRM sau Blocului ACUM pentru reorganizarea guvernării

  Partidul Democrat nu visează în prezent să facă o ofertă socialiştilor sau blocului ACUM pentru reorganizarea sau reconfigurarea garniturii de guvernare, dar PDM are agenda sa proprie. Declaraţia a fost făcută de liderul democraţilor, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

 • PSRM are doi deputaţi noi în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM are doi deputaţi noi în Parlament

  Anatolie Labuneţ şi Alla Darovannaia, candidaţi supleanţi  pe lista Partidului Socialiştilor, au fost înaintaţi Curţii Constituţionale pentru validarea mandatelor de deputaţi în Parlament, transmite IPN.

 • Promo-LEX a constatat situaţii de implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM la alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX a constatat situaţii de implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM la alegeri

  Misiunea de Observare a alegerilor a Asociaţiei Promo-LEX a constatat cel puţin patru situaţii ce pot fi interpretate drept implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM şi a potenţialilor candidaţi ai acestuia. Declaraţia a fost făcută de directorul de programe Promo-LEX, Pavel Postica, în contextul prezentării celui de-al doilea Raport de monitorizare a alegerilor locale generale şi alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie, transmite IPN.

 • Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM şi PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM şi PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs

  Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliţiei de guvernare – Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declaraţia aparţine preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Politiciana nu a dezvăluit deocamdată pentru ce perioadă va fi semnat acest Acord, transmite IPN.

 • Sondaj: PSRM, la un pas de majoritate parlamentară în cazul alegerilor anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: PSRM, la un pas de majoritate parlamentară în cazul alegerilor anticipate

  În cazul unor eventual alegeri parlamentare anticipate, pe liste de partid, Partidul Socialiştilor ar obţine 48 de mandate. Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine 34 de mandate, iar Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – zece. Partidul Democrat ar obţine nouă mandate. Datele se conţin în Barometrul electoral – iulie 2019, prezentat miercuri, 31 iulie, de către Compania Date Inteligente SRL (iData) într-o conferinţă de presă la IPN.

 • ACUM şi PSRM reiau astăzi discuţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ACUM şi PSRM reiau astăzi discuţiile

  Reprezentanţii ACUM şi cei ai PSRM vor relua astăzi discuţiile în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi învestirea unui nou Guvern. Declaraţiile au fost făcute aseară, către miezul nopţii, în faţa Parlamentului, de către lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, după ce reprezentanţii Blocului şi cei ai PSRM au discutat, timp de aproape o oră, cu uşile închise, în incinta legislativului, transmite IPN.

 • PSRM consideră că alegerile anticipate sunt nedorite şi este dispus la dialog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM consideră că alegerile anticipate sunt nedorite şi este dispus la dialog

  PSRM consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt nedorite şi îşi exprimă disponibilitatea de dialog şi de căutare a unei soluţii. Totuşi, în cadrul dialogului trebuie considerată poziţia PSRM. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, PSRM este gata să participe la alegerile parlamentare anticipate.

 • Andrei Năstase: Suntem martorii unei alianţe nedeclarate dintre PSRM, PDM şi Partidul Şor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Andrei Năstase: Suntem martorii unei alianţe nedeclarate dintre PSRM, PDM şi Partidul Şor

  Reprezentanţii Blocului ACUM, care au convocat pentru astăzi, 21 mai, „sesiunea specială” a Parlamentului, susţin că între Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat şi Partidul Şor există o alianţă nedeclarată, „care funcţionează împotriva poporului”. La sesiune s-au prezentat doar deputaţii ACUM, iar liderii blocului au declarat că cele trei entităţi ar trebui să-şi asume public paralizarea activităţii Parlamentului, transmite IPN.

 • PSRM consideră nefondată propunerea ACUM de a organiza şedinţa Parlamentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM consideră nefondată propunerea ACUM de a organiza şedinţa Parlamentului

  Partidul Socialiştilor consideră propunerea Blocului ACUM de a organiza şedinţa Parlamentului ca fiind nefondată şi care nu merită să fie luată în considerare. Într-un comunicat de presă al formaţiunii se spune că iniţiativa lansată astăzi, 21 mai, de Blocul ACUM este una populistă, transmite IPN.

 • Vlad Kulminscki: Cred că PDM şi PSRM poartă deja negocieri pentru a forma o coaliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Kulminscki: Cred că PDM şi PSRM poartă deja negocieri pentru a forma o coaliţie

  Vlad Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, este de părere că între socialişti şi democraţi va avea loc o alianţă tehnică şi consideră că, cel mai probabil, nu vor avea loc alegeri anticipate pentru că în orice gen de colaborare, PDM îşi va păstra pârghiile-cheie ale puterii. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.