Stiri despre psrm

  491 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PSRM: Decizia CCM este politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Decizia CCM este politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova apreciază Hotărârea Curţii Constituţionale prin care a fost declarat neconstituţional Acordul privind creditul în sumă de 200 mln euro oferit Republicii Moldova de către Federaţia Rusă drept „o decizie politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică”.

 • PSRM: Salariile şi pensiile se vor achita fără întârziere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Salariile şi pensiile se vor achita fără întârziere

  Achitarea salariilor, pensiilor şi altor plăţi sociale este prioritară şi se va face fără întârziere. Asigurări în acest sens dă Partidul Socialiştilor, care menţionează, într-un comunicat de presă, că Ministerul Finanţelor a reuşit accesarea celor peste 4 miliarde lei oferiţi de Fondul Monetar Internaţional, transmite IPN.

 • PSRM: Schimbările care au avut loc la Curtea Constituţională sunt o încercare de preluare a controlului instituţiei de către un grup infracţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Schimbările care au avut loc la Curtea Constituţională sunt o încercare de preluare a controlului instituţiei de către un grup infracţional

  Partidul Socialiştilor din R. Moldova, condus de Zinaida Greceanîi, susţine „că sunt indicii clare că schimbările care au avut loc, ieri, la Curtea Constituţională sunt în realitate o încercare de preluare a controlului acestei instituţii fundamentale a statului de către un grup infracţional, care are ca scop paralizarea statului în plină criză pandemică, blocarea iniţiativelor sociale şi economice ale Guvernului”.

 • Preşedintele pro-rus Dodon şi bătălia pentru majoritate: Ruperea PDM în bucăţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele pro-rus Dodon şi bătălia pentru majoritate: Ruperea PDM în bucăţi

  Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

 • Socialiştii au un deputat nou în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii au un deputat nou în Parlament

  Deputat nou în Parlament. Este vorba de Nichita Ţurcan, în vârstă de 29 de ani, mandatul căruia a fost validat de către Curtea Constituţională. Acesta a venit în Parlament pe lista Partidului Socialiştilor, transmite IPN.

 • Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chişinăul, pândit de sancţiuni economice şi politice pe scară largă

  Ultimele evoluţii din Republica Moldova au arătat o anumită reţinere a preşedintelui Igor Dodon, a premierului Chicu şi a Ministrului de Externe Ciocoi din a califica sau a intra în conflict verbal direct cu Bucureştiul sau Bruxellesul, (un lucru salutar!).

 • ZdG: Detalii noi despre dosarul finanţării din străinătate a PSRM
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZdG: Detalii noi despre dosarul finanţării din străinătate a PSRM

  Ziarul de Gardă scrie că procesul penal pe faptul unei eventuale finanţări din exterior a PSRM a fost conexat la cauza penală pe faptul spălării banilor în proporţii deosebit de mari cu implicarea „Exclusiv Media”, al cărei fondator este deputatul socialist Corneliu Furculiţă.

 • PSRM: Igor Dodon este cel mai potrivit candidat pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM: Igor Dodon este cel mai potrivit candidat pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 2020

  Prioritatea Partidului Socialiştilor pentru anul 2020 este pregătirea pentru alegerile prezidenţiale. Într-o declaraţie emisă după şedinţa Consiliului republican, se menţionează că formaţiunea pledează în continuare pentru alegeri parlamentare directe şi „respinge cu fermitate orice speculaţie cu privire la posibila alegere a preşedintelui ţării de Parlament”, transmite IPN.

 • VIDEO Socialiştii, după întrevederea cu Maia Sandu: A sfidat grav acordul alianţei şi a pus cruce pe lege. A acţionat pe la spate, mişeleşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Socialiştii, după întrevederea cu Maia Sandu: A sfidat grav acordul alianţei şi a pus cruce pe lege. A acţionat pe la spate, mişeleşte

  Fracţiunea parlamentară a PSRM a avut o întrevedere vineri, 8 noiembrie, cu premierul Maia Sandu, în contextul anunţului Guvernului privind asumarea răspunderii pentru modificarea Legii Procuraturii, aşa încât prim-ministrul să selecteze candidaţii la funcţia de procuror general. Deputatul Vasile Bolea a declarat că prin asumarea de răspundere a Guvernului, Maia Sandu a sfidat grav acordul alianţei de guvernare.

 • Socialiştii cer demisia Olesei Stamate, după ce ministra Justiţiei a anulat rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii cer demisia Olesei Stamate, după ce ministra Justiţiei a anulat rezultatele concursului pentru funcţia de procuror general

  Se clatină Guvernul Maiei Sandu. Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor, cea care alături de fracţiunea PPDA şi PAS formează alianţa de guvernare, a solicitat demisia ministrei Justiţiei, Olesea Stamate, după ce aceasta a anunţat despre anularea rezultatelor concursului pentru selectarea candidaţilor la funcţia de procuror general.

 • Dodon, îngrijorat „de lipsa de eficienţă a Guvernului”. Socialiştii vor propune ca unii miniştri să fie schimbaţi. Este vizat şi ministrul de Interne, Andrei Năstase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dodon, îngrijorat „de lipsa de eficienţă a Guvernului”. Socialiştii vor propune ca unii miniştri să fie schimbaţi. Este vizat şi ministrul de Interne, Andrei Năstase

  Igor Dodon a avut o întrevedere marţi, 5 noiembrie, cu deputaţii din fracţiunea PSRM. Şeful statului şi-a expus îngrijorările legate de „lipsa de eficienţă a Guvernului” Maiei Sandu şi „percepţia tot mai negativă pe care o au cetăţenii privind activitatea acestuia”. Socialiştii au anunţat că vor propune schimbări la şefia unor ministere, precizând că nu sunt satisfăcuţi de activitatea Ministerului de Interne şi a Ministerului Economiei.

 • PSRM susţine discursul susţinut de Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU: „A vorbit despre interesele întregii ţări”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM susţine discursul susţinut de Igor Dodon la Adunarea Generală a ONU: „A vorbit despre interesele întregii ţări”

  În discursul susţinut pe 26 septembrie la tribuna ONU, Igor Dodon a avut o abordare echilibrată, constructivă şi echilibrată faţă de politica externă a Republicii Moldova. Declaraţia a fost exprimată într-un comunicat de presă al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, în care se menţionează că formaţiunea politică împărtăşeşte abordarea preşedintelui, transmite IPN.

 • Procurorul general, despre refuzul de a porni un dosar penal după ce Dodon ar fi afirmat că e finanţat de Rusia: „Nu poate sta la baza urmăririi penale doar o probă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Procurorul general, despre refuzul de a porni un dosar penal după ce Dodon ar fi afirmat că e finanţat de Rusia: „Nu poate sta la baza urmăririi penale doar o probă”

  Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală pe faptul presupusei finanţări ilegale a PSRM, ca urmare a apariţiei unor imagini video, în care Dodon, într-o discuţie privată cu Plahotniuc, pe atunci lider al PDM, i se lăuda acestuia că primeşte din Rusia, lunar, câte 700 mii de euro pentru întreţinerea partidului, pentru că „nu sunt elementele de comitere a unei infracţiuni”

 • VIDEO Blocul ACUM şi PSRM au semnat un nou acord de guvernare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Blocul ACUM şi PSRM au semnat un nou acord de guvernare

  Cele trei fracţiuni parlamentare din coaliţia majoritară au semnat „înţelegerea politică privind obiectivele tranzitorii ale Guvernului, Preşedinţiei şi Parlamentului, inclusiv ale fracţiunilor Partidului Socialiştilor, Partidului Acţiune şi Solidaritate şi ale Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr”. Documentul fost semnat în seara de luni, 16 septembrie, la Parlament, fără ca presa să fie anunţată despre eveniment, transmite IPN.

 • Pavel Filip: PDM nu visează să facă o ofertă PSRM sau Blocului ACUM pentru reorganizarea guvernării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip: PDM nu visează să facă o ofertă PSRM sau Blocului ACUM pentru reorganizarea guvernării

  Partidul Democrat nu visează în prezent să facă o ofertă socialiştilor sau blocului ACUM pentru reorganizarea sau reconfigurarea garniturii de guvernare, dar PDM are agenda sa proprie. Declaraţia a fost făcută de liderul democraţilor, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

 • PSRM are doi deputaţi noi în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM are doi deputaţi noi în Parlament

  Anatolie Labuneţ şi Alla Darovannaia, candidaţi supleanţi  pe lista Partidului Socialiştilor, au fost înaintaţi Curţii Constituţionale pentru validarea mandatelor de deputaţi în Parlament, transmite IPN.

 • Promo-LEX a constatat situaţii de implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM la alegeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX a constatat situaţii de implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM la alegeri

  Misiunea de Observare a alegerilor a Asociaţiei Promo-LEX a constatat cel puţin patru situaţii ce pot fi interpretate drept implicare a lui Igor Dodon în promovarea PSRM şi a potenţialilor candidaţi ai acestuia. Declaraţia a fost făcută de directorul de programe Promo-LEX, Pavel Postica, în contextul prezentării celui de-al doilea Raport de monitorizare a alegerilor locale generale şi alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie, transmite IPN.

 • Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM şi PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zinaida Greceanîi: Acordul dintre ACUM şi PSRM trebuie să fie un fel de Foaie de parcurs

  Noul Acord pe care urmează să-l semneze membrii coaliţiei de guvernare – Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor – trebuie să fie un gen de Foaie de parcurs pentru activitatea de mai departe a guvernării. Declaraţia aparţine preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Politiciana nu a dezvăluit deocamdată pentru ce perioadă va fi semnat acest Acord, transmite IPN.

 • Sondaj: PSRM, la un pas de majoritate parlamentară în cazul alegerilor anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj: PSRM, la un pas de majoritate parlamentară în cazul alegerilor anticipate

  În cazul unor eventual alegeri parlamentare anticipate, pe liste de partid, Partidul Socialiştilor ar obţine 48 de mandate. Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine 34 de mandate, iar Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – zece. Partidul Democrat ar obţine nouă mandate. Datele se conţin în Barometrul electoral – iulie 2019, prezentat miercuri, 31 iulie, de către Compania Date Inteligente SRL (iData) într-o conferinţă de presă la IPN.

 • ACUM şi PSRM reiau astăzi discuţiile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ACUM şi PSRM reiau astăzi discuţiile

  Reprezentanţii ACUM şi cei ai PSRM vor relua astăzi discuţiile în vederea formării unei majorităţi parlamentare şi învestirea unui nou Guvern. Declaraţiile au fost făcute aseară, către miezul nopţii, în faţa Parlamentului, de către lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, după ce reprezentanţii Blocului şi cei ai PSRM au discutat, timp de aproape o oră, cu uşile închise, în incinta legislativului, transmite IPN.

 • PSRM consideră că alegerile anticipate sunt nedorite şi este dispus la dialog
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSRM consideră că alegerile anticipate sunt nedorite şi este dispus la dialog

  PSRM consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt nedorite şi îşi exprimă disponibilitatea de dialog şi de căutare a unei soluţii. Totuşi, în cadrul dialogului trebuie considerată poziţia PSRM. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, PSRM este gata să participe la alegerile parlamentare anticipate.