stiri despre psd

31

PSD anunţă că Neacşu Lazăr, membru al Consiliului General al Capitalei şi-a dat demisia din partid şi din funcţia de consiler general. Demisia sa vine în urma unei anchete realizată de jurnaliştii de la Recorder, care a scos la iveală o reţea secretă în care oameni de afaceri, politicieni şi oameni din conducerea BOR lucrează într-o megaafacere cu fonduri publice.

20

Demisia lui Ludovic Orban de la şefia Camerei Deputaţilor, anunţată pentru miercuri la prânz, va reprezenta începerea luptelor în PNL pentru funcţia vacantă, însă la fel de bine ar putea însemna un eşec al liberalilor, din moment ce PSD este în pole position pentru ocuparea postului. Odată ales un politician în funcţia de preşedinte al Camerei, demiterea acestuia este aproape imposibilă.

Lumea a plonjat într-o criză energetică globală, determinată de refuzul OPEC şi OPEC plus (cu Rusia) de a mări cantitatea de petrol extrasă şi introdusă pe piaţă, după ce anul 2021 a trecut fără lock-down-uri relevante şi cu o creştere economică de revenire ce a reclamat noi cantităţi de petrol şi gaze.

acum 13 ore · comentarii (27)

A fost ultimul dintre marii generali ai Americii care a crezut la modul absolut în implementarea în teren, cu orice preţ, exceptând cel nuclear, a puterii justiţiare americane, îndepărtând de la putere dictatori, nimicind rădăcinile islamismului fundamentalist şi introducnd în spaţiul rămas "sanitizat" după bombardamente intense ceea ce constituia pachetul regulilor democratice de orgine occidentală.

Critică doar în virtutea principiului demolator. Aşa se face politică în România. Partidele demolează, nici unul nu construieşte. USR a dat un exemplu. Asta avem noi de oferit, dacă votul parlamentului consideră că nu este bună ofertă noastră, asta e. Dar ne-am făcut datoria de partid parlamentar. USR a vrut să reînvie coaliţia PNL-USR-UDMR, dar fără Cîţu care a călcat în picioare Acordul de guvernare existent.

acum 11 ore · comentarii (26)

...al culturii, privind aspectul muzical stilistic; iar aceasta într-o preţioasă relaţie dintre muzicienii formaţiei cvartetului de coarde, în mod particular, şi cele câteva mari epoci ale culturii muzicale europene; repertoriul este vast, cuprinde creaţii din perioada clasicismului muzical vienez de mijloc de secol XVIII şi până spre deceniile de mijloc ale secolului trecut.

acum 2 zile · comentarii (0)

În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de externe. Kurz a evitat la limită ca partidul său să plece de la guvernare după scandalul de corupţie în care este implicat personal, a evitat un vot de neâncredere în Parlament dar consecinţele pe termen lung pentru ÖVP şi pentru PPE sunt semnificative.

acum 3 zile · comentarii (1)
Modifică Setările