Stiri despre proteste antisistem

  137 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Tronul şi stradă (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tronul şi stradă (II)

  Înţeles la propriu, tronul este şi el un scaun cu patru elemente de susţinere pe verticală, numite „picioare”. Dar, tronul este static şi chiar extatic, încât el desemnează, la figurat, puterea absolută, care nu poate fi mişcată din loc, nu poate fi schimbată, ci numai moştenită.

 • Partidele vs Iohannis: creşterea salariilor bugetarilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele vs Iohannis: creşterea salariilor bugetarilor

  Contestate de stradă, partidele politice s-au repliat rapid după episodul manifestaţiilor, recurgând la o demonstraţie de forţă în cazul votului pentru mărirea salariilor tuturor bugetarilor cu 10% de la 1 decembrie 2015.

 • ANALIZĂ Resetarea Clasei Politice Româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Resetarea Clasei Politice Româneşti

  Începând cu ziua de duminica, 15 noiembrie, România are o nouă propunere de cabinet, o varianta tehnocrata, echipa urmand a fi aprobată, fara probleme, de către Parlament în zilele următoare. Însă, dincolo de aventurile viitorul cabinet, de speranţele şi dezamăgirile pe care le poate avea sau aduce, rămâne o chestiune importantă de rezolvat.

 • Un mesaj binevoitor, dar eşuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un mesaj binevoitor, dar eşuat

  M-am bucurat să văd că Schitul Românesc Prodromu de pe Muntele Athos a găsit de cuviinţă să adreseze poporului nostru un mesaj „de folos“, în atmosfera tensionată provocată de tragedia de la clubul „Colectiv“. M-am bucurat mai întîi pentru că Biserica se dovedeşte, prin acest gest, atentă la imediat, la dramele zilnice ale comunităţii, la sănătatea sufletească a oamenilor pe care îi păstoreşte.

 • Partidele politice au în rândurile lor 128 de politicieni cu probleme penale. Societatea civilă cere demiterea lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele politice au în rândurile lor 128 de politicieni cu probleme penale. Societatea civilă cere demiterea lor

  Platforma civică „Iniţiativa România“ a identificat un număr de 128 de nume de politicieni de la vârful statului şi partidelor care au fost inculpaţi: 57 de deputaţi sau eurodeputaţi, 26 de senatori, 28 de preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene şi 17 primari ai municipiilor reşedinţă de judeţ. În contextul tragediei de la Colectiv, Iniţiativa România le cere liderilor politici demiterea celor acuzaţi de fapte de corupţie.

 • Educaţia – 10 priorităţi pe termen scurt după proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia – 10 priorităţi pe termen scurt după proteste

  Cetăţenia a redevenit o formă activă de implicare şi încrederea în mecanismele democraţiei a renăscut palid. În fiecare domeniu al politicilor publice există aşteptarea colosală ca urzelile de culise să fie înlocuite de profesionalism şi transparenţă.

 • Deputat condamnat pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, despre românii care au ieşit în stradă: „Un neam de slugă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputat condamnat pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, despre românii care au ieşit în stradă: „Un neam de slugă“

  Deputatul Niculae Mircovici, ales din partea Uniunii Bulgarilor din Banat, a postat pe Facebook un mesaj la adresa celor care au protestat zilele trecute în stradă faţă de actuala clasă politică. Secretar al Camerei Deputaţilor, Mircovici îi numeşte pe protestatari „neam de slugi”, care se mobilizează pe Facebook „la ordin, evident”.

 • Embleme
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Embleme

  Ca profesor de Filosofie, am o înclinaţie firească spre gândirea sistematică, ceea ce nu înseamnă că nu aş fi de acord, până la un anumit  punct, cu mentalitatea „anti-sistemică” a ceea ce numim „Stradă” sau „Piaţă”, pe care le putem numi şi Agora sau Forum.

 • Ce propuneri a trimis un ONG din Cluj preşedintelui Iohannis. Economistul Iosif Pop: „Parlament bicameral cu 150 de demnitari: 80 din societatea civilă, 70 din partidele politice”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce propuneri a trimis un ONG din Cluj preşedintelui Iohannis. Economistul Iosif Pop: „Parlament bicameral cu 150 de demnitari: 80 din societatea civilă, 70 din partidele politice”

  Iosif Pop, preşedintele Consiliului Civic Local, un ONG format din specialişti care monitorizează Consiliul Local al oraşului, susţine că următorul pas trebuie să-l facă preşedintele României, care şi-a asumat rolul de mediator între „stradă” şi partidele politice.

 • Puţină umilinţă. Puţină penitenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Puţină umilinţă. Puţină penitenţă

  Să recunoaştem că avem o clasă politică în şoc. Ei cred că nu, că trece timpul şi lumea uită, iar situaţia revine la normal. Ca pentru orice caz de traumă majoră, recunoaşterea situaţiei în care te găseşti devine o problemă de înţelegere, aşa că deşi merită să îi ţii în şuturi, e normal să admitem, în apărarea lor, că nu pricep nimic din ce se întâmplă în aceste zile şi că lumea pe care o cunoşteau înainte de incendiul din Colectiv nu mai există.

 • Proteste antisistem. Imaginea care caracterizează România de astăzi, suprinsă de un fotograf din Târgovişte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proteste antisistem. Imaginea care caracterizează România de astăzi, suprinsă de un fotograf din Târgovişte

  Un fotograf din Târgovişte susţine că a găsit imaginea care caracterizează România de astăzi. În cadru este surprins un bărbat, care a participat activ la protestele din Capitală, care are gura lipită cu scotch în semn de protest faţă de ceilalţi români care stau în case şi nu se alătură celor care vor "rezolvări" în cazul tragediei din Clubul Colectiv.

 • O nouă zi de proteste antisistem la Oradea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă zi de proteste antisistem la Oradea

  Orădenii se întâlnesc luni seara, de la 19.00, la statuia Eroului Necunoscut din Parcul 1 Decembrie pentru a protesta faţă de clasa politică.

 • Colectivul Străzii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colectivul Străzii

  Moartea – teribilul adevăr al Revoluţiei din ’89. Acum un sfert de veac, părinţii şi bunicii noştri s-au sacrificat pentru a ne oferi Libertatea. Au murit pentru ca România să trăiască. Au murit pentru copii lor şi pentru copiii nenăscuţi ai lor. Au murit pentru noi, au murit pentru un ideal.

 • A început febra consultărilor. Ghid practic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început febra consultărilor. Ghid practic

  Săptămâna trecută, Preşedintele dădea termen societăţii civile să-şi desemneze reprezentanţi pentru consultări până la miezul nopţii. Aşa cum a afirmat, instituţia prezidenţială tocmai descoperise „un nou actor”: societatea civilă.

 • Generaţia CTRL+ALT+DELETE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia CTRL+ALT+DELETE

  Generaţia Facebook cere, pe bună dreptate, „restartarea” României. Numai că o ţară nu e ca un calculator cu un program de operare care reporneşte la comandă şi nici un joc video în care, dacă a murit personajul principal, poţi să reporneşti de la ultimul „Save”.

 • Jos ceilalţi!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jos ceilalţi!

  După zece zile de la tragedia petrecută în Clubul Colectiv, multe din cele ce se întâmplă nu prea mai au legătură cu ideea de „colectiv”.

 • Un gest care nu rezolvă nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un gest care nu rezolvă nimic

  Nu ştiu dacă a vrut să vorbească, dar locul şi momentul în care a ales să meargă la polilog (de dialog nu putea fi vorba) au fost propice pentru vocaţia domniei sale. România a făcut un salt: de la „tătucul naţiunii“ la tăcutul naţiunii. Ce a rezolvat cu vizita în Piaţă la ceas de seară? Nimic! A reuşit doar să se lipească de huiduieli care l-au obligat să facă un lucru la care se pricepe cel mai bine: să tacă. O reconfirmare acustică.

Modifică Setările