Stiri despre prostie

  94 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Masacrarea teilor seculari continuă la
Galaţi. Război între gălăţeni şi oamenii cu drujbe ai Primăriei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Masacrarea teilor seculari continuă la Galaţi. Război între gălăţeni şi oamenii cu drujbe ai Primăriei

  În ciuda protestelor locuitorilor Galaţiului, autorităţile continuă distrugerea teilor seculari din oraş. Sub pretextul unor toaletări sau a unor proiecte de modernizare, zeci de arbori perfect sănătoşi au fost ciuntiţi groaznic sau doborâţi cu drujba, pur şi simplu. Mai multe organizaţii neguvernamentale ameninţă Primăria cu procese.

 • Cum stăm cu inteligenţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum stăm cu inteligenţa

  Două lucruri ştim sigur despre români: că sunt născuţi poeţi şi că sunt inteligenţi! În general, îmi sună prost suficienţa patriotică, în numele căreia ne auto-proclamăm ca „elită” a lumii. Îmi sună la fel de prost şi filosofia defetistă de tipul „ca la noi la nimenea”. Oricum, nu cred că este prudent să practicăm cuantificarea unor calităţi care, prin definiţie, nu sunt cuantificabile.

 • Împrospătarea
prostiei colective
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Împrospătarea prostiei colective

  Ne-am putea grăbi să repetăm judecata obişnuită a celor cu fală: „românii au conducătorii pe care îi merită“. Face parte din colecţia de autoblamări stupide şi comode cu care ne împăcăm de veacuri. Dar oare, nu este, trezirea la realitate a celor simpli, călăuzirea lor pe drumul potrivit şi încurajarea binelui public principala vocaţie a liderilor? Altfel, care ar fi rostul lor!?

 • Provocările online, între efect de turmă şi superficialitate: „Consumul de prostie are priză foarte mare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Provocările online, între efect de turmă şi superficialitate: „Consumul de prostie are priză foarte mare“

  Atingerea buricului, a zonei intime, înghiţitul de ardei iuţi sau etalarea sânilor s-au adăugat avalanşei de provocări online care determină persoane din întreaga lume să se poarte cum nu ar îndrăzni s-o facă în viaţa reală. Comportament caracterizat de nevoia unor emoţii puternice obţinute rapid, care poate fi explicat de efectul de halou, spun psihologii.

 • Cum
crezi că te văd ceilalţi: prost sau deştept? Testul care-ţi spune cum stai şi „pastile psihologice” pentru prostie şi inteligenţă - explicaţiile specialiştilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum crezi că te văd ceilalţi: prost sau deştept? Testul care-ţi spune cum stai şi „pastile psihologice” pentru prostie şi inteligenţă - explicaţiile specialiştilor

  ”Orice prost poate să ştie. Scopul este să înţelegi” (A. Einstein), ”Proştii sunt înzestraţi cu o sculă care ţine loc de inteligenţă: şiretenia!”(P. Ţuţea), ”Prostia are talentul de a fi insistentă” (A. Camus). Acestea sunt câteva dintre zicerile celebre despre prostie şi inteligenţă, consemnate de citate.ro şi inteleptciune.ro. Psihologii spun că natura ne-a pus, în mai multe ”coşuri”, bagajul necesar adaptării vieţii în societate.

 • Patru figuri: prostul, dogmaticul, scepticul, sofistul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru figuri: prostul, dogmaticul, scepticul, sofistul

  Există mai multe definiţii ale prostului şi ale prostiei, una mai inteligentă ca alta. Gânditorul român Mihai Ralea spunea că „Prost este acela care încurcă punctele de vedere”. Definiţia mi se pare excesiv de generoasă, întrucât ea presupune că prostul are cel puţin două puncte de vedere, pe care le încurcă.

 • Românii, prostia şi balada Mioriţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, prostia şi balada Mioriţa

  Despre români se afirmă tot felul de lucruri, prea multe fiind trăsături de caracter negative. A fost o surpriză pentru mulţi dintre noi să vedem ce imagine au alte ţări despre noi, iar lucrări prea multe care să analizeze această situaţie sunt puţine.

 • Dragoste şi prostie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragoste şi prostie

  NAIVITATE În cel mai recent film al său, „Magie în lumina lunii“, reputatul cineast Woody Allen spune o poveste cu spiritism şi lume bună, pentru a mai satiriza încă o dată moravurile celor din înalta societate.

 • Fudulia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fudulia

  Am fost la un eveniment motivaţional. Un fel de reuniune la care nişte oameni (pe scenă) vorbesc altor oameni (în sală), despre cum să reuşească în viaţă. Apoi, oamenii din sală îi aplaudă pe cei de pe scenă.

 • Dincolo de infinit există prostie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dincolo de infinit există prostie

  De ceva timp am dat curs invitaţiilor de a asista la adunări generale pentru a putea lua contact în mod direct cu cei care participă şi care au de făcut propuneri, sunt veşnic nemulţumiţi, au de făcut reproşuri, "cunosc" prevederile legale etc.

 • Taxe şi accize pe prostie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Taxe şi accize pe prostie

  Spuneam deunăzi că civilizaţia, din ce am observat şi după cum ştiu toţi oamenii cu bun-simţ, se construieşte şi se păstrează respectând reguli şi legi. Dacă majoritatea ar accepta asta, totul ar merge ca pe roate. Dar cu sintagma „lasă că merge şi aşa” nu cred că se poate!

 • Naivitatea se plăteşte scump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Naivitatea se plăteşte scump

  O femeie din Soveja a fost înşelată de un individ cu suma de 600 de lei, primind în schimb o servietă cu hârtii albe.

 • Cătălin Ştefănescu: „Nu poţi să dormi cu gîndul că faci parte dintr-o lume pe care o consideri săracă şi proastă”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Ştefănescu: „Nu poţi să dormi cu gîndul că faci parte dintr-o lume pe care o consideri săracă şi proastă”

  Există o anumită formă, un fel supreme de dispreţuire a compatrioţilor. E un fel de a vedea lumea, pe care îl moştenim din vechime, nu e vreo nouă achiziţie a vieţii în libertate. E o lungă tradiţie, cel mai des ascunsă sub preş, a unui profund dispreţ faţă de cei care ne înconjoară şi care alcătuiesc, împreună cu noi, naţia.