
Promovabilitate de 66% la examenul naţional de definitivare la Constanţa
Joi, 11 august, la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa au fost afişate rezultatele examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2016.
Joi, 11 august, la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa au fost afişate rezultatele examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2016.
Candidaţii sălăjeni la Concursul de Titularizare din acest an s-au făcut de ruşine, după ce doar 115 din totalul celor 295 de participanţi au reuşit să ia notă de trecere.
Promovarea examenului de Bacalaureat a fost pentru un braşovean cea mai mare bucurie, astfel că tânărul a vrut să arate la toată lumea performaţa sa într-un mod inedit.
Judeţul Olt a înregistrat, înainte de contestaţii, promovabilitate de 59,75% la Bacalaureat 2016, cu două procente mai mult decât anul trecut şi, spun oficialii IŞJ Olt, cel mai bun rezultat din ultimii 5 ani. Topul liceelor s-a schimbat.
Cinci elevi au obţinut note de 10 în judeţul Maramureş, la examenul de Bacalaureat 2016. Doi sunt de la Sighetu Marmaţiei şi trei din Baia Mare. Două licee au avut promvabilitate de 100%, iar pe judeţ, procentul de promovabilitate a fost de peste 66%.
Bacalaureat 2016. Subiecte şi pentru pasionaţii de lectură, dar şi pentru cei care consideră literatura „un moft“ s-au primit astăzi la proba scrisă la limba şi literatura română, la examenul de Bac 2016, profesorii considerând, la rândul lor, că pentru un elev silitor o notă peste 8,50 era uşor de obţinut.
Singura elevă din judeţul Olt care a susţinut examenul de Bacalaureat – sesiunea specială pentru olimpici şi sportivii angrenaţi în competiţii internaţionale, handbalista Narcisa Verde, a încheiat examenul cu bine, promovând cu media 7,16.
Simularea probelor de Bacalaureat a fost un fiasco la Galaţi. Doar 36,3 la sută dintre liceenii de clasele a XI-a şi a XII-a au obţinut medii peste 6. Rezultatele cele mai îngrijorătoare s-au înregistrat la Liceul din Corod, Liceul din Iveşti şi la Liceul „Ovid Caledoniu” din municipiul Tecuci, unde promovabilitatea a fost zero.
Peste 3.200 elevi de clasa a VIII-a din judeţ susţin luni, 22 februarie, proba scrisă la limba română, iar marţi, 23 februarie, la matematică, în cadrul simulării examenului de Evaluare Naţională, testare organizată în şcolile din toată ţara. Elevii din Olt au mai fost testaţi toamna trecută, rezultatele fiind îngrijorătoare – promovabilitate 49%.
Rezultatele la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2015 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei şi la avizierele centrelor de examen. Doar 16,8 la sută dintre candidaţi au reuşit să promoveze, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău. Rezultatele sunt mult sub media pe ţară şi sub cele înregistrate în toamna anului trecut, când promovabilitatea a fost de 30,08 la sută.
Ministerul Educaţiei a afişat acum câteva clipe rezultatele la BAC 2015 Bacău. S-au înregistrat două medii de 10 la Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ şi una la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“.Au luat 10 „pe linie“ Oana-Roxana Radu şi Irina-Teodora Toma din Oneşti şi Diana Mihaela Zamfir din Bacău.
Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat s-au afişat joi, 4 septembrie, după soluţionarea contestaţiilor. La Cluj, promovabilitatea a crescut cu 3%.
31,15% din cei care au susţinut bacalaureatul de toamnă au reuşit să ia examenul. Procentul este încurajator în judeţul Mureş, dacă luăm în considerare faptul că media pe ţară este de 22,27 procente
Rezulatele examenului de Bacalaureat din a doua sesiune sunt dezamăgitoare şi în acest an. Doar 18,45% dintre cei care au susţinut examenul de toamnă au reuşit să obţină note de trecere. La nivel naţional, rata de promovabilitate la Bacalaureatul de toamnă a ajuns la 22,2%.
După reevaluarea celor 30 de lucrări pentru care s-au depus contestaţii, 19 dintre acestea au fost admise, iar 11 au fost respinse.
Procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a cadrelor didactice a fost, la Br\ila, în acest an, de numai 64,8%. Chiar şi aşa, Brăila se situează peste media naţională, de 60,62%. La Brăila, şi-au depus dosarele 139 de candidaţi, din care 31 nu s-au prezentat.Din cei 108 care au rămas în concurs, doar 70 au reuşit să ia notă peste opt.
Au fost afişate rezultatele obţinute de candidaţi după evaluarea lucrărilor scrise la definitivat. Rezultatele au fost afişate în fiecare centru de examen din ţară, în judeţul Bihor, la centrul de examen „Liceul Teologic Penticostal Betel” Oradea.
Peste o mie de contestaţii au depus elevii maramureşeni care au susţinut în acest an examenul de bacalaureat, iar 441 dintre acestea au fost admise. În urma recorectării lucrărilor, 182 de candidaţi au primit notă mai mare, iar 259 de elevi au fost depunctaţi.
În urma soluţionării contestaţiilor, promovabilitatea la bacalaureat în Teleorman a crescut la 45,27%. Rezultatele finale au fost afişate astăzi pe site-ul Ministerului Educaţiei.
Când Preşedintele Traian Băsescu a spus că şcoala românească scoate tâmpiţi n-am fost de acord. Îl contrazic medaliile, diplomele, proiectele şi olimpiadele câştigate de elevii români. Din păcate, noile modificări la Legea Educaţei (şi, prin ele, premierul) vor neapărat să îi dea dreptate preşedintelui.
Nu avem rezultate finale, dar o imagine ne putem face asupra bacalureatului 2014, în comparaţie cu acela din 2013. Cifrele cuprind candidaţi din seria curentă şi din seriile anterioare.
Examenul de Bacalaureat reprezenta o „povară“ pentru absolvenţii de liceu şi în anii dintre cele două războaie mondiale. Şi atunci, procentul celor care treceau aşa-zisul examen de maturitate se situa pe la 50 la sută.
Absolvenţii de clasa a XII-a vor începe probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2014 pe data de 30 iunie cu proba scrisă la Limba Română.
Cei patru absolvenţi de liceu din Constanţa care au susţinut probele de Bacalaureat 2014 au promovat integral examenul. Trei dintre ei fac parte din lotul naţional al României pentru olimpiadele internaţionale.
Mii de elevi maramureşeni nu au reuşit să obţină nici măcar note de trecere la simularea naţională a examenului de bacalaureat. Nu mai puţin de zece unităţi de învăţământ au promovabilitate de 0%, iar la alte 19 s-a înregistrat o promovabilitate de sub 10%. Îngrijorător este şi faptul că la licee de top, în care promovabilitatea este în fiecare an de 100%, procentul a scăzut drastic.
La Braşov promovabilitatea a fost de 31,1%. Cea mai bună promovabilitate a fost la Colegiul Naţional Andrei Şaguna 88.65%. De menţionat că la acest colegiu promovabilitatea la Bacalaureat a fost în ultimii ani de 100%.
Simularea bacalaureatului dă la iveală suprize la Călăraşi, însă reprezentanţii ISJ spun că notele obţinute sunt mai bune decât ale elevilor de clasa a VIII. Elevii de clasa a XI-a care au susţinut testarea la Limba română şi la profil au luat note peste 5 doar 33% dintre ei, la prima probă şi 23,48% la proba profil.
Peste 50 % din cei peste 3300 de elevi de clasa a XII-a care au susţinut simularea la Limba şi literatura română au obţinut note peste 5. În schimb, promovabilitatea este de 41 % la matematică şi istorie. Rezultatele obţinute de aceştia sunt însă mai bune decât cele ale colegilor de a XI-a.
Potrivit rezultatelor obţinute de elevii înscrişi la simulare, cele mai bune şcoli sunt Colegiile Naţionale „Doamna Stanca”, „Mihai Eminescu” şi „Kölcsey Ferenc”, unde „promovabilitatea” a fost de 100%. La polul opus se află şase şcoli în care niciun elev nu a reuşit să ia note de trecere.
La Botoşani, pe holurile Inspectoratului Şcolar Judeţean circulă din ce în ce mai multe informaţii îngrijorătoare. Mulţi elevi din judeţul Botoşani nu mai au de gând în acest an să se înscrie la Bacalaureat, iar cei care o fac doar de gura părinţilor nici nu se sinchisesc să înveţe. Aceştia deja şi-ar fi exprimat opţiunile în faţa diriginţilor: munca în străinătate.