Stiri despre promo lex

  36 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Promo-LEX a fixat cazuri de
transportare organizată a alegătorilor şi votare în grup
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX a fixat cazuri de transportare organizată a alegătorilor şi votare în grup

  Misiunea de Observare a alegerilor a Asociaţiei Promo-LEX a înregistrat cel puţin două cazuri de transportare organizată a alegătorilor în cadrul procesului electoral al turului doi de scrutin din Chişinău. Este vorba despre două secţii de votare, în sectorul Botanica şi în Tohatin. De asemenea, observatorii au raportat cazuri de încălcare a secretului votului, dar şi deficienţe în listele electorale, transmite IPN.

 • Promo-LEX: Nereguli în listele electorale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Nereguli în listele electorale

  Misiunea de Observare la alegerile locale noi din 20 mai a Asociaţiei Promo-LEX constată nereguli în listele electorale de bază, dar şi cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, transmite IPN.

 • Promo-LEX: Aresturile preventive pun în pericol vieţile omeneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Aresturile preventive pun în pericol vieţile omeneşti

  Utilizarea excesivă şi nejustificată a arestului preventiv, dar şi problema asigurării asistenţei medicale în penitenciare, continuă a fi probleme extrem grave în Republica Moldova. În ţară se foloseşte excesiv măsura arestării preventive, deşi legislaţia prevede şi măsuri alternative, nu mai puţin eficiente.

 • Promo-LEX: Deschiderea secţiilor în stânga Nistrului pentru alegerile din Rusia încalcă legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Deschiderea secţiilor în stânga Nistrului pentru alegerile din Rusia încalcă legea

  Organizarea alegerilor prezidenţiale ruse în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, are loc prin încălcarea dreptului internaţional şi a drepturilor omului. Asociaţia Promo-LEX îşi exprimă îngrijorarea privind lipsa coordonării cu autorităţile de la Chişinău vizavi de deschiderea secţiilor de votare pe teritoriul regiunii transnistrene, cu ocazia scrutinului prezidenţial de duminică, transmite IPN.

 • Promo-LEX: Drepturile locuitorilor din stânga Nistrului sunt frecvent încălcate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Drepturile locuitorilor din stânga Nistrului sunt frecvent încălcate

  Libertatea circulaţiei, dreptul la educaţie şi la proprietate sunt în continuare frecvent încălcate în regiunea transnistreană. Promo-LEX constată într-un raport că în prima jumătate a anului nu au avut loc îmbunătăţiri privind situaţia drepturilor persoanelor din stânga Nistrului. Potrivit unui comunicat al asociaţiei, cele 33 de posturi vamale ilegale creează piedici pentru exercitarea dreptului la libera circulaţie.

 • Promo-LEX: Peste 155 de mii de alegători riscă să fie privaţi de dreptul la vot la viitoarele alegeri parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Peste 155 de mii de alegători riscă să fie privaţi de dreptul la vot la viitoarele alegeri parlamentare

  Condiţionarea deţinerii unui domiciliu pentru exercitarea dreptului de vot în circumscripţia uninominală contravine Constituţiei, este discriminatorie şi limitatoare, declară experţii Asociaţiei Promo-LEX. Ei spun că peste 155 de mii de alegători fără domiciliu sau reşedinţă, ceea ce reprezintă 4,78% din totalul alegătorilor înscrişi în Registrul de Stat al Alegătorilor, riscă fie privaţi de dreptul la vot, transmite IPN.

 • Promo-LEX: Situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului rămâne critică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX: Situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din stânga Nistrului rămâne critică

  Încălcarea dreptului la educaţie pentru elevii celor opt şcoli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană a devenit o normă din partea administraţiei din stânga Nistrului. Este constarea asociaţiei Promo-LEX, care a monitorizat cum s-au desfăşurat în regiunea transnistreană manifestaţiile festive dedicate începerii noului an şcolar, transmite IPN.

 • Promo-LEX constată nereguli în organizarea alegerilor locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-LEX constată nereguli în organizarea alegerilor locale

  Echipa de observatori ai Promo-LEX constată că funcţionarii electorali nu respectă programul de lucru şi permit nedeclararea tuturor fondurilor de campanie de către candidaţi. Raportul nr. 1 al Misiunii de Observare a alegerilor locale noi din 14 mai a fost prezentat astăzi, 12 mai, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

 • Pavel Postică: O parte a
electoratului a votat cum i-a spus şeful sau preotul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Postică: O parte a electoratului a votat cum i-a spus şeful sau preotul

  Şeful Misiunii de observare a alegerilor „Promo-LEX”, Pavel Postică, este de părerea că o parte din cetăţeni au votat conştient indiferent de ce li s-a servit din partea candidaţilor în campania electorală, o altă parte a votat din considerente de politică externă.

 • Alegeri Republica Moldova. Promo-LEX: Marian Lupu a fost indirect favorizat de CEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Republica Moldova. Promo-LEX: Marian Lupu a fost indirect favorizat de CEC

  Şeful Misiunii Promo-LEX de Observare a Alegerilor preşedintelui Republicii Moldova, Pavel Postică, a declarat joi, 15 septembrie, că prin acceptarea semnăturilor din partea grupului de iniţiativă pentru susţinerea lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte al ţării în zi de sâmbătă, Comisia Electorală Centrală l-a favorizat indirect pe candidatul PD.

 • Statul
va lăsa fără bani partidele politice care încalcă legislaţia Republicii
Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul va lăsa fără bani partidele politice care încalcă legislaţia Republicii Moldova

  Majoritatea partidelor politice din Republica Moldova nu respectă legislaţia electorală, de aceea ar putea să nu beneficieze de alocaţii de la bugetul de stat, a declarat Pavel Postică, directorul Programului de Monitorizare din cadrul Asociaţiei Promo-LEX. Acesta a prezentat un studiu despre practicile şi metodele utilizate de partidele politice pentru finanţarea activităţii sale.

 • Amprenta violenţei în familie: copiii vin stresaţi la şcoală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amprenta violenţei în familie: copiii vin stresaţi la şcoală

  Violenţa în familie este una dintre problemele întâlnite des în zilele noastre. În urma agresiunilor fizice şi psihice văzute între părinţi, copiii rămân cu traume, iar unii dintre ei nu ştiu unde să se adreseze pentru a cere ajutor atât pentru ei, cât şi pentru părintele devenit victimă.

 • Alegerile locale din Moldova, în cifre. Localităţile unde primarul a câştigat la o diferenţă de câteva voturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile locale din Moldova, în cifre. Localităţile unde primarul a câştigat la o diferenţă de câteva voturi

  Alegerile locale generale desfăşurate în Republica Moldova pe 14/28 iunie 2015 au demosntrat încă o dată că fiecare vot contează. În mai multe localităţi primăria a fost câştigată de candidatul care a obţinut cu trei, două sau chiar un vot mai mult faţă de al doilea clasat. Asociaţia Promo-Lex prezintă mai multe astfel de curiozităţi din timpul scrutinului local.

 • Partidele din Republica Moldova încalcă legislaţia electorală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele din Republica Moldova încalcă legislaţia electorală

  Au mai rămas trei săptămâni până la alegerile locale din acest an. Intraţi în bătălie, concurenţii electorali se fac a uita de legislaţia Republicii Moldova cu privire la campania electorală, care le interzice anumite acţiuni.

 • KGB-ul transnistrean a declarat război ONG-urilor de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  KGB-ul transnistrean a declarat război ONG-urilor de la Chişinău

  Nu mai este un secret că autorităţile transnistrene sfidează şi atacă dur guvernarea de la Chişinău. Deşi în ultimii ani oficialii ambelor părţi s-au întâlnit de nenumărate ori la masa de negocieri, Tiraspolul nu încetează să încalce legislaţia Republicii Moldova.

 • Conflictul dintre „Promo-Lex” şi KGB-ul de la Tiraspol continuă. „Criza din stânga Nistrului îi face să caute probleme în altă parte decât în interiorul administraţiei”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul dintre „Promo-Lex” şi KGB-ul de la Tiraspol continuă. „Criza din stânga Nistrului îi face să caute probleme în altă parte decât în interiorul administraţiei”

  Asociaţia „Promo-Lex” a fost acuzată pentru a doua oară de către aşa-zisul Comitet de Securitate de la Tiraspol (KGB) că ar fi o organizaţie distructivă şi ar împiedica procesul de negocieri între Chişinău şi Tiraspol. Cea din urmă acuzaţie a fost adusă ieri, 7 mai, de către conducătorul KGB, Mihail Lapiţchii.

 • Încarcerat pentru că se automutila. Detenţia în izolare, o practică ce trebuie eliminată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încarcerat pentru că se automutila. Detenţia în izolare, o practică ce trebuie eliminată

  Un deţinut din Penitenciarul nr. 5 Cahul, care suferă de o tulburare mintală, se automutilează des în semn de protest. Un alt deţinut, din Penitenciarul nr. 11 Bălţi, este agresat, la rândul său, de alţi condamnaţi. Atât în primul caz, cât şi în cel de-al doilea, bărbaţii au fost plasaţi în carceră. Juriştii consideră acest lucru inadmisibil.

 • Când ar putea avea loc alegerile locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când ar putea avea loc alegerile locale

  Asosiaţia Promo-Lex a prezentat trei scenarii posibile privind stabilirea datei alegerilor locale. Juriştii asociaţiei consideră că alegerile locale generale urmează să fie organizate în intervalul 5 iunie 2015 - 4 septembrie 2015.

 • Politicienii „dresează” cetăţenii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politicienii „dresează” cetăţenii

  Cetăţenii Republicii Moldova şi-au exprimat prin votul de la finele anului 2014 opţiunile în contextul alegerilor parlamentare. Însă astăzi, Republica Moldova alături de alte ţări aniversează Ziua Internaţională a Alegerilor, instituită pentru prima dată în anul 2005 la iniţiativa Conferinţei Globale a Oficialilor Electorali.

 • Partidele din Republica Moldova profită de lacunele din legislaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidele din Republica Moldova profită de lacunele din legislaţie

  În preajma alegerilor parlamentare, tot mai mulţi cetăţeni vor să afle care este atmosfera electorală pe întreg teritoriul ţării. Asociaţia „Promo-Lex” este una dintre organizaţiile responsabile de monitorizarea proceselor electorale.

 • Promo-Lex caută observatori pentru supravegherea alegerilor parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promo-Lex caută observatori pentru supravegherea alegerilor parlamentare

  Asociaţia Promo-LEX anunţă demararea procesului de selectare a observatorilor pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Reţeaua de observatori electorali ai Asociaţiei Promo Lex urmează să acopere toate secţiile de votare din Republica Moldova.

Modifică Setările