Stiri despre proiect de tara

  65 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PMP solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să facă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PMP solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să facă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un proiect de ţară

  Reprezentanţii PMP solicită preşedintelui Klaus Iohannis şi Guvernului să facă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă un proiect de ţară. Aceştia solicită o consultare naţională reală, în care să fie implicate toate partidele, specialişti recunoscuţi în domeniile lor şi să stabilească un termen pentru depunerea proiectelor.

 • Pentru un proiect de ţară:
Reprofesionalizarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru un proiect de ţară: Reprofesionalizarea

  Motto: (…) “Elita de astăzi, dacă nu reuşeşte să le arate tinerilor care acum se formează, adolescenţilor, că prezentul se poate trăi în România – nu că e ideal, că viaţa ideală nu o să vă spună nici cel din Marea Britanie că o are, nici cel din Finlanda  - că viitorul se poate construi.

 • Două întrebări
pentru Ziua Naţională a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două întrebări pentru Ziua Naţională a României

  Ne bucurăm cu toţii să privim această paradă militară, să reascultăm Imnul României şi alte cântece care ne trezesc sentimentul şi vibraţia naţională. Şi este firesc să fie aşa şi să ne bucurăm astăzi.

 • Cum ieşim din războiul
românilor cu românii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ieşim din războiul românilor cu românii?

  Acest război tot mai agresiv dintre aşa-zisele tabere din politica românească – în fapt, cel puţin pe spectrul etic şi al valorilor asumate, cam aceeaşi Marie cu uşor altă pălărie – a dus la o dezbinare socială tot mai accentuată. A dus la ridicarea unor categorii de oameni împotriva altora: tineri vs. bătrâni, românii de la oraş vs. românii de la sate, zonele bogate ale ţării vs. zonele sărace, România vs. Diaspora.

 • Un cuplu româno-englez s-a mutat din Anglia la Cluj: „Pentru că vor mai multă natură pentru băieţelul lor şi e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un cuplu româno-englez s-a mutat din Anglia la Cluj: „Pentru că vor mai multă natură pentru băieţelul lor şi e mai ieftin aici şi la fel de frumos ca acolo“

  Jurnalistul Vlad Mixich a scris pe Facebook povestea unui cuplu româno-englez care a lăsat un orăşel universitar britanic pentru a se muta la Cluj-Napoca. El crede că  existenţa în România a tot mai multor oraşe care să ofere motive de întoarcere acasă, „nu din naţionalisme stupide, ci pentru că chiar merită”, este cel mai bun proiect de ţară.

 • „Toţi
în unu“ – povestea unui proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Toţi în unu“ – povestea unui proiect de ţară

  Marile împliniri sunt în primul rând sufleteşti. De aici se pleacă. Atunci când o dorinţă se regăseşte în alegerea unanimă a unei naţiuni, ea se manifestă cu o asemenea forţă, încât politicul este eclipsat şi întotdeauna depăşit de întâmplări.

 • #RomâniaGlobală: Centenarul, Preşedinţia UE şi nevoia unei ambiţii noi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  #RomâniaGlobală: Centenarul, Preşedinţia UE şi nevoia unei ambiţii noi

  Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

 • Visul ce l-au visat, pohta ce au pohtit-o
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul ce l-au visat, pohta ce au pohtit-o

  N-au avut curajul să spună nu, la timp, influenţelor şi presiunilor la care au fost spuşi. Unii chiar s-au făcut preş în faţa politicului, năzuind la funcţii înalte şi beneficii importante. Dacă justiţia era independentă cu adevărat, dacă sistemul nu era putred, corupt şi aveam mai mulţi magistraţi curajoşi, nu se ajungea aici! Acum e prea târziu, puterii roşie îi ţine încătuşaţi! Dreptatea pare să fi murit şi pentru magistraţii oneşti.

 • Pentru un proiect de ţară (II)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru un proiect de ţară (II)

  Un proiect de ţară nu se poate înfăptui decât printr-o populaţie sănătoasă, educată şi bine informată, căci „numai astfel ea este stăpână pe soarta sa şi devine imună la orice acţiune de intoxicare sau manipulare“.

 • Lunga iarnă a vrajbei noastre şi agenda reală a României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lunga iarnă a vrajbei noastre şi agenda reală a României

  Nu mi-am propus să găsesc o explicaţie pentru situaţia de azi în care se află România. Aş vrea în schimb ca, împreună, să facem o trecere în revistă a scandalurilor pe care le traversăm în aceste zile şi să le juxtapunem cu problemele care afectează în mod tangibil viaţa de zi cu zi a românilor. Care sunt şansele să începem o dezbatere privind agenda reală a României?

 • O
Românie înfricoşătoare?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O Românie înfricoşătoare?

  Cartea „România în 100 de ani - Bilanţul unui veac de istorie“ (Editura Humanitas, Bucureşti, 2018) valorifică un dublu avantaj.

 • Nenegociabil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nenegociabil

  Cel puţin un adevăr ar trebui să ne (re)devină în an centenar evident: succesul proiectului de ţară este suma chestiunilor care nu se negociază, asupra cărora nu se revine, nu se lasă impresia că ar putea intra pe agendă, că sunt „deschise“.

 • Un eventual proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un eventual proiect de ţară

  Îi aud din ce în ce mai des pe românii care fac parte din tânăra generaţie spunând că nu îşi mai văd posibil viitorul în ţară.

 • România
la Livre Paris 2018. (Psih)analiza unui proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România la Livre Paris 2018. (Psih)analiza unui proiect de ţară

  Ei, scriitorii ştiu cel mai bine de ce suntem pe lume, cum suntem pe lume şi ce e de arătat lumii din ceea ce suntem. O spun (iar) în contextul salonului de carte de la Paris „Livre Paris“, la care România participă între 16 şi 19 martie cu un stand şi evenimente organizate de Institutul Cultural Român sub genericul „România, aşa cum nu aţi mai citit-o“. Cum arată acest proiect de ţară? O (psih)analiză.

 • Proiectul generaţiei noastre: #europa9
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Proiectul generaţiei noastre: #europa9

  Centenarul îi prinde pe toţi românii într-un moment de cotitură. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: povestea României de azi este una tristă, cu un final necunoscut. Din Maramureş până la Giurgiu şi de la Tulcea la Arad, suntem puşi în situaţia de a reflecta cu privire la ameninţările la adresa viitorului nostru, în loc să sărbătorim împlinirile din trecut şi prezent.

 • Cum poate ajunge România o „ţară ca afară“. Inovaţia radicală propusă de un reputat profesor universitar: „Va avea impact asupra întregii societăţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum poate ajunge România o „ţară ca afară“. Inovaţia radicală propusă de un reputat profesor universitar: „Va avea impact asupra întregii societăţi“

  O comisie înfiinţată de preşedintele Klaus Iohannis lucrează de un an la „Proiectul de Ţară“, menit să transforme România. Unul dintre specialiştii implicaţi este Daniel David, autorul lucrării „Psihologia poporului român”. Acesta propune emiterea unui ordin de ministru care ar urma să schimbe întreaga societate românească în următorii 20 de ani.

 • ROMÂNIA ATLANTICĂ. O nouă dimensiune de identitate naţională, un nou proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ROMÂNIA ATLANTICĂ. O nouă dimensiune de identitate naţională, un nou proiect de ţară

  Proiectul atlantic poate să funcţioneze astăzi într-un mod similar cu „deschiderea franceză” din secolul al XIX-lea, dar evident ţinând cont de realităţile secolului 21. Acest proiect ar urmări să transforme viziunea asupra lumii şi practica funcţiei publice ale decidenţilor politici români, şi, în final, ale întregii ţări. De Gabriel Elefteriu

 • ANALIZĂ Ce-am avut şi ce-am pierdut în
primul deceniu european: „La zece 
ani de la aderare, România se află în plin proces de reevaluare internă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANALIZĂ Ce-am avut şi ce-am pierdut în primul deceniu european: „La zece ani de la aderare, România se află în plin proces de reevaluare internă“

  Pe 9 mai, „Odă Bucuriei“ s-a auzit şi la Bucureşti în ultimii zece ani. Ziua Europei este sărbătorită şi de români, ca simbol al reuşitei României de a-şi îndeplini unul dintre cele mai importante obiective strategice postdecembriste: aderarea la Uniunea Europeană. Câte au fost iluzii, câte din aşteptări s-au realizat şi cât a fost mistificat? Ce mai rămâne de făcut de aici înainte?

 • Pentru traficul de copii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pentru traficul de copii

  Savantul care fericeşte lumea cu rîndurile de mai jos e un român european pro-anglo-american care învaţă de ceva timp pe ce lume slabă stă ţara lui şi mai slabă. De miercurea trecută, nu mai e, însă, mare lucru de învăţat. Lucrurile s-au limpezit a pagubă finală şi totală.

 • EXCLUSIV Dan Dungaciu. Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Dan Dungaciu. Protestele din Piaţa Victoriei şi proiectul de ţară

  S-a scris mult despre protestele din Piaţa Victoriei şi din diverse perspective. S-a vorbit despre o Românie care se mobilizează – rara avis! - în numele Europei, s-a invocat inclusiv o „cultură românească a protestului”, iar acţiunea protestatarilor a fost considerată „apariţia unei noi concepţii politice”. România, incontestabil, a ieşit foarte bine la nivel de imagine.

 • Ana Birchall, în comisii: România este grădina Maicii Domnului. Preşedinţia UE este următorul proiect de ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Birchall, în comisii: România este grădina Maicii Domnului. Preşedinţia UE este următorul proiect de ţară

  Ana Birchall, propusă ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, ea declarând că următorul proiect de ţară al României, după ”aderarea la UE şi integrarea în NATO”, este asigurarea preşedinţiei Uniunii Europene ”imediat după aniversarea centenarului Marii Uniri”.

 • Lucian Isar: România a avut un singur proiect de ţară, realizat de Iliescu şi Isărescu în 90-92; Iliescu: Reflecţiile unui infatuat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lucian Isar: România a avut un singur proiect de ţară, realizat de Iliescu şi Isărescu în 90-92; Iliescu: Reflecţiile unui infatuat

  Economistul Lucian Isar a afirmat că singurul proiect de ţară al României postdecembriste a fost implementat în 1990-1992 de către Ion Iliescu şi Mugur Isărescu, după modelul Rusiei lui Putin. În replică, Ion Iliescu susţine că Isar nu înţelege modul de funcţionare a instituţiilor din România şi că ignoră rolul dreptei în crearea polarizării economice şi sociale din România

 • Klaus Iohannis, despre viitorul premier: În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau care este condamnată penal. Reacţia lui Dragnea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis, despre viitorul premier: În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau care este condamnată penal. Reacţia lui Dragnea

  Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat concluziile primei şedinţe a comisiei prezidenţiale care se ocupă de proiectul de ţară. Întrebat despre viitorul premier, şeful statului a declarat că nu va propune o persoană cu probleme penale, în contextul în care PSD a anunţat că Liviu Dragnea - condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare- este cel mai potrivit pentru a conduce Guvernul dacă PSD va reuşi să strângă o majoritate parlamentară.

Modifică Setările