Stiri despre programa scolara

  63 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Asociaţiile de elevi, studenţi, tineri şi părinţi cer Guvernului mai multe ore de sport în programa şcolară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Asociaţiile de elevi, studenţi, tineri şi părinţi cer Guvernului mai multe ore de sport în programa şcolară

  „Ne dorim mai multe ore de sport! Ne dorim o sală de sport, ne dorim spaţii amenajate pentru a face sport!” - a fost una dintre dorinţele exprimate cu vehemenţă de mii de copii, în cadrul unui eveniment inedit. Marşul Educaţiei a fost realizat de fosta jucătoare de tenis, Raluca Ciulei, în 60 de şcoli între Cluj-Napoca şi Vama Veche.

 • Elevii din învăţământul primar şi copiii de grădiniţă s-au întors la cursuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elevii din învăţământul primar şi copiii de grădiniţă s-au întors la cursuri

  Elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă s-au întors astăzi, 14 ianuarie, la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, este programată în perioada 2 - 10 februarie, vacanţa de primăvară - în perioada 20 aprilie - 5 mai, iar vacanţa de vară între 15 iunie şi 15 septembrie.

 • De ce Ministerul
Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba
engleză?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce Ministerul Educaţiei Naţionale îi discriminează pe elevii maghiari la Olimpiada de limba engleză?

  Nivelul de integrare al tinerilor aparţinând minorităţilor naţionale în societatea românească depinde şi de măsurile proaste pe care le iau funcţionarii din instituţiile statului. De exemplu, un regulament prost făcut de organizare a unei olimpiade îi poate discrimina pe elevii minorităţilor şi, în orice caz, le cultivă neîncrederea în statul român şi le dezvoltă sentimentul că ei nu aparţin acestei societăţi.

 • Programa şcolară de
biologie. Rigoare ştiinţifică sau
bucuria descoperirii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programa şcolară de biologie. Rigoare ştiinţifică sau bucuria descoperirii?

  La redactarea acestui articol am beneficiat de sprijin de specialitate din partea d-nei Dr. Oana Lupu. Şi la această programă autorii vor să demonstreze că stăpânesc rigoarea ştiinţifică a disciplinei lor. Dar cu sacrificarea bucuriei elevilor de a afla lucruri noi, de a descoperi, de a-şi satisface curiozitatea.

 • Programa şcolară a mutat fizica de liceu la
gimnaziu. Adevărat meşteşug de tâmpire a
elevilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programa şcolară a mutat fizica de liceu la gimnaziu. Adevărat meşteşug de tâmpire a elevilor

  La fizică, situaţia este chiar mai dificilă decât la matematică. Programa, altă dată de liceu, s-a mutat la gimnaziu. Cel puţin, generaţia mea a învăţat toate conceptele existente acum la gimnaziu, în programa la liceu. S-a schimbat inteligenţa şi puterea de înţelegere a elevilor în câteva zeci de ani? Imposibil, ne avertizează specialiştii.

 • Prozelitismul ortodox în şcoală, prevăzut în noua programă. Despre Istoria Religiilor, nimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prozelitismul ortodox în şcoală, prevăzut în noua programă. Despre Istoria Religiilor, nimic

  Ora de Religie, aşa cum este prevăzută în noua programă pentru gimnaziu, seamănă a îndoctrinare şi prozelitism, susţin experţii în Educaţie care au studiat noul program şcolar ce urmează să fie aprobat de ministrul de resort. Mai mult, aceasta contrazice recomandarea Consiliului Europei potrivit căreia Religia ar trebui predată în şcoli doar ca Istorie a Religiilor.

 • Scriitorii clasici, înlocuiţi de sms-uri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scriitorii clasici, înlocuiţi de sms-uri

  Elevii de gimnaziu nu vor mai fi obligaţi să citească operele scriitorilor clasici, iar profesorul poate propune pentru studiu texte din literatura universală sau chiar texte nonliterare, precum postări online, instrucţiuni, prospecte, sms-uri, potrivit proiectului de programă şcolară pus în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei.

 • Ministerul Educaţiei face precizări în scandalul manualelor de istorie de clasa a IV-a: aşa a rezultat la licitaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Educaţiei face precizări în scandalul manualelor de istorie de clasa a IV-a: aşa a rezultat la licitaţie

  Oficialii ministerului afirmă că manualul în limba maghiară al T3 Kiado a fost scos din uz din 2015 (după ce a fost folosit 10 ani, adică din 2005), însă recunoaşte că în locul lui nu a aprobat un alt manual pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitaţii. În privinţa manualului de la Coresi, MENCŞ încearcă în continuare să acrediteze ideea ca Moldova şi Ucraina sunt teritorii dominate de poporul rus, deşi statisticile oficiale arată contrariul.

 • Sondaj paradoxal. Majoritatea profesorilor sunt fericiţi. Ce îi mulţumeşte şi ce nu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj paradoxal. Majoritatea profesorilor sunt fericiţi. Ce îi mulţumeşte şi ce nu

  Aproape 45% din profesori sunt relativ fericiţi, însă au rezerve faţă de programa şcolară, faţă de lipsa educaţiei practice, dar şi faţă de birocraţie. Cel puţin aşa arată cel mai recent sondaj de opinie făcut de Didactic.ro. Acelaşi studiu mai arată şi că 15 % din dascăli pretind că sunt foarte fericiţi în cea mai mare parte a timpului. Cum era de aşteptat însă, sunt şi profesori nefericiţi.

 • Mai facem literatură în şcoală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai facem literatură în şcoală?

  Transcriu aici din caietul unui elev de clasa a VII-a: „Arta poetică este un concept cu un caracter normativ specific esteticii ce desemnează un ansamblu de reguli/norme privind «naşterea» sau facerea poeziei ori in general tehnica literaturii”. Aţi înţeles, dragi cititori? Vă place cum sună? Aţi vrea să faceţi din nou clasa a VII-a? Că mai am exemple.

 • Zgârciţi? Nu, ignoranţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zgârciţi? Nu, ignoranţi

  Un milion de euro. Atât s-a adunat din subscripţia publică pentru „Cuminţenia pământului”. Nu e deloc puţin, în condiţiile date. În România, oamenii nu sunt obişnuiţi să doneze pentru artă şi cultură. Şi nici nu prea au condiţii să o facă. Şi nici nu cred că au înţeles, în cazul de faţă, pe ce dau banii.