Stiri despre profet

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Atunci când violenţa
este singurul motiv pentru a trăi, viaţa nu mai are nici un sens…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atunci când violenţa este singurul motiv pentru a trăi, viaţa nu mai are nici un sens…

  "Care profet??? Dar despre ce profet vorbesc ei? Profetul de pe site-urile lor, despre gurul lor! Nu vorbesc despre profetul iubirii, al tolerantei, al iertării. Noi nu avem acelaşi profet! Profetul lor este profetul urii şi al terorii, nu este nici al islamului în sine, nici al islamului din Franţa!", a spus Hassen Chalghoumi, unul dintre cei mai cunoscuţi imami din Franţa.

 • Înaintemergătorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înaintemergătorul

  Printre telefoanele de felicitare, mesele copioase şi întâlnirile prelungite, prezenţa Sfântului Ioan Botezătorul în calendar trebuie să ne pună, fie şi doar pentru o zi, pe gânduri. Ce înseamnă, la urma urmelor, vocea profetică?

 • Intelectualii, profeţi mincinoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intelectualii, profeţi mincinoşi

  Imediat după 23 august 1944, criticul şi prozatorul Ion Biberi (1904-1990) a adunat confesiunile celor mai de seamă intelectuali ai vremii în volumul „Lumea de mâine“.

 • Arabia Saudită a
decis interzicerea a 50 de prenume
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Arabia Saudită a decis interzicerea a 50 de prenume

  Autorităţile din Arabia saudită au luat marţi o nouă decizie cu privire la prenumele care pot fi alese de viitorii părinţi din acest stat. 51 de nume se află pe lista numelor de botez interzise de Ministerul de Interne, majoritatea având legătură cu religia sau cultura din statul musulman.

 • „Jihad Jane”, americanca implicată în operaţiuni teroriste, a fost condamnată la zece ani de închisoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Jihad Jane”, americanca implicată în operaţiuni teroriste, a fost condamnată la zece ani de închisoare

  O femeie de origine americană, care s-a numit pe sine Jihad Jane, a primit luni o pedeapsă de zece ani de închisoare, după ce magistraţii au declarat-o vinovată de implicare într-un complot terorist ce viza uciderea unui artist suedez. Ţinta femeii şi a aliaţilor ei terorişti fusese artistul care l-a desenat pe profetul musulman Mohammed cu un chip uman şi corp de câine.

 • „Profetul crizei”, Nouriel Roubini, anunţă care sunt cele mai vulnerabile pieţe imobiliare ale momentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Profetul crizei”, Nouriel Roubini, anunţă care sunt cele mai vulnerabile pieţe imobiliare ale momentului

  Nouriel Roubini, reputatul economist care a prezis criza economică izbucnită în 2007-2008, a lansat noi avertismente privind 17 ţări ameninţate de spargerea bulelor de pe pieţele imobiliare. Riscurile cele mai mari evită tocmai ţările afectate cel mai puternic de ultima criză economică, vizând în schimb statele mici şi mijlocii cu o guvernare stabilă.

 • Contrainformaţiile în alertă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Contrainformaţiile în alertă

  Mai departe de radarul care înregistrează evenimentele cotidianului, sericiile de informaţii din spaţiul euro-atlantic în general şi cele europene în special, sunt puse de mai mulţi ani în faţa unei probleme deosebit de sensibile: care este posibilul nivel de infiltrare al armatelor proprii cu elemente salafiste?

 • „Islamul nu-şi bate joc de Moise şi de Iisus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Islamul nu-şi bate joc de Moise şi de Iisus“

  Specialista în civilizaţie islamică Laura Sitaru, de la Universitatea Bucureşti, explică pentru „Adevărul“ rădăcinile culturale ale scandalului generat de jignirea profetului Mahomed.

 • FOTO Cum au ajuns caricaturile cu profetul Mahomed să stârnească furia musulmanilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Cum au ajuns caricaturile cu profetul Mahomed să stârnească furia musulmanilor

  Ziarul norvegian Magazinet a publicat, în urmă cu câţiva ani, caricaturi în care apărea profetul Mahomed, figură centrală a Islamului. Ulterior, în urma ameninţărilor cu moartea primite, cotidianul a retras caricaturile de pe site. În semn de solidaritate şi publicaţia norvegiană Dagbladet a publicat caricaturile.

 • Musulmanii din Dobrogea petrec de Bayram
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Musulmanii din Dobrogea petrec de Bayram

  Musulmanii au început ieri celebrarea celei mai importante sărbători a Islamului: Kurban Bayram. Sărbătoarea Sacrificiului celebrează credinţa profetului Avram, care, pus să aleagă între dragostea faţă de Allah şi cea faţă de unicul său fiu, optează pentru Creator.