
Crăciunul, cu bucate de la mama lor - virşli, jumări, sarmale, pomana porcului
Producătorii din toată ţara au cucerit târgurile din Bucureşti. Găseşti orice, de la cârnaţi afumaţi, până la tobă şi lebăr preparate în stil tradiţional
Producătorii din toată ţara au cucerit târgurile din Bucureşti. Găseşti orice, de la cârnaţi afumaţi, până la tobă şi lebăr preparate în stil tradiţional
33 de meşteri populari vor expune azi produse tradiţionale din Bucovina şi obiecte de artă decorativă specifice sărbătorilor de iarnă.
A patra ediţie a târgului „Produs de Cluj" va găzdui spectacole de colinde şi le va da clujenilor posibilitatea de a asista la obiceiul de tăiere a porcului. De la târg, clujenii vor putea să-şi achiziţioneze produse tradiţionale specifice perioadei.
Locuitorii Capitalei sunt aşteptaţi şi la acest sfârşit de săptămână în Parcul Naţional cu aromă de cozonaci proaspăt scoşi din vatră şi vin fiert, turtă dulce şi multe jucării, decoraţiuni diverse şi suveniruri de sezon.
Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, susţine că autorităţile şi producătorii români ar trebui să fie mai activi pentru înregistrarea unui număr cât mai mare de produse tradiţionale cu protecţie la nivel European.
Un timişorean s-a gândit cum să potolească pofta de zacuscă şi de dulceaţă a românilor plecaţi peste hotare, dar şi cheful de jucat „Nu te supăra, frate”, după ce a locuit o perioadă departe de România. A lansat un magazin online cu peste 500 de produse autentic româneşti.
Echipa de bucătari „Nişte ţărani” au pregătit pentru elevii Şcolii Internaţionale din Cluj Napoca diferite feluri de mâncăruri specifice Sălajului. La iniţiativa reprezentaţilor acestei unităţi de învăţământ, la Cluj, la magazinul „Coşul ţăranului”, bucătarii „Nişte ţăranii” au gătit mâncăruri şi au prezentat produse tradiţionale din Sălaj.
Mult aşteptatul târg de produse tradiţionale revine weekend-ul acesta în Piaţa Sfatului. 40 de producători din toată ţara aduc cele mai apetisante produse.
Cei care iubesc produsele tradiţionale au ocazia să le deguste la Bucureşti, amatorii de produse bio sunt invitaţi la Iaşi, iar viitoarele mirese au ocazia să-şi aleagă rochia visată la Oradea.
Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, Lăsata Secului de Crăciun se sărbătoreşte în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti“, din Bulevardul Mărăşti nr. 61. Intrarea este liberă!
Pâinea, salamul ţărănesc sau cozonacul cu nucă sunt trei dintre produsele pe care noi le cumpărăm ca fiind tradiţionale, dar ele sunt pline de chimicale.În urma unor controale la peste 400 de comercianţi, specialiştii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au constat că 610 tone de produse alimentare sunt vândute sub titulatura de tradiţionale, dar de fapt ele sunt unele obişnuite.
Inspectorii OPC Vrancea au luat la puricat operatorii economici care comercializează produse alimentare tradiţionale. Au fost întreprinse şapte acţiuni de control şi verificate 930 de kilograme de alimente.
Prima ediţie a Festivalului cartofului, Oraşu’n Bucate şi Piaţa Ţărănească sunt opţiunile pe care le au la dispoziţie bucureştenii amatori de bunătăţi tradiţionale sau ecologice.
Clujenii pot să-şi cumpere ouă nestresate, caşcaval cu ardei uite, mozzarella, mere şi gutui ecologice, produse tradiţionale din carne de porc şi vită, cartofi de la Râşca de la „Coşul Fermierului", un târg cu vânzare găzduit în căsuţele de la intrarea la Expo Transilvania.
Până duminica aceasta ieşenii vor putea admira şi cumpăra obiecte şi alimente tradiţionale la Expo RurActiv, Târgul ofertelor de servicii şi produse din mediul rural din Moldova, Maramureş şi Delta Dunării.
Bucatele tradiţionale româneşti, ţuica, brânza, slănina, se vând mai bine dacă sunt însoţite de poveşti. Ideea a fost pusă în practică de cei cinci producători de la „Coşul Ţărănesc".
Cei cinci producători de la Cooperativa Agricolă de Vânzare „Coşul Ţărănesc" din Cluj au deschis, în această după-amiază, seria unor evenimente menite să promoveze produsele tradiţionale.
Când vine vorba de gusturi, românii cer tot mai mult reţete autohtone, vechi de sute de ani. Cu toate acestea produsele tradiționale nu sunt o piață pentru toată lumea.
Trei zile de sărbătoare la Poenari. Mii de turișri s-au tot perindat prin comuna Arefu dar, din cauza spațiului limitat, numai câteva sute au putut urca, în prima seară a festivalului, la Cetatea lui Țepeș.
Numărul produselor tradiţionale atestate în Sălaj este într-o continuă creştere. Dacă anul trecut la nivel de judeţ au fost atestate 115 produse numărul lor a ajuns în prezent la 159.
Cu toate că vremea a fost una schimbătoare, iar sâmbătă a plouat în mai multe reprize, sucevenii şi turiştii nu au contenit să apară. Şi astfel au făcut ca participarea să fie una record, de peste 3.000 de oameni care au trecut pragul Muzeului Satului.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a recunoscut brânza de bărbânţă şi laptele acru din Bistriţa-Năsăud ca singurele produse bistriţene tradiţionale. Irina Mare din Feldru dezvăluie secretele acestor produse, care sunt reţetele după care se pregătesc, cum se păstrează peste iarnă şi ce se găteşte din ele.
Clujenii îşi vor putea cumpăra bucate tradiţionale ecologice de la magazinul inaugurat azi de la noua Cooperativă Agricolă din Cluj. Specialiştii în agricultură spun că asocierea agricultorilor sub forma cooperativelor este profitabilă. Le permite să acceseze credite bancare necesare investiţiilor în utilaje şi să-şi vândă produsele la preţuri mai bune.
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte astăzi o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte în zilele de 9 şi 10 iulie 2011 o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte în zilele de 25 şi 26 iunie 2011, a şaptea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.
Sute de turişti şi braşoveni au vizitat târgul gastronomic organizat în Piaţa Sfatului. La mare căutare au fost produsele preparate după reţete tradiţionale.
Complexul Naţional Muzeal Astra organizează în acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice.
Complexul Naţional Muzeal Astra organizează în acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice.