Stiri despre produse de panificatie

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alimente de
evitat în boala Alzheimer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente de evitat în boala Alzheimer

  Maladia Alzheimer este cea mai cunoscută formă de demenţă la vârstnici determinând probleme de memorie, de gândire şi de comportament.

 • Fabrică de pâine de peste 60 de milioane de euro într-un sat din Timiş. Investitorii promit produse în premieră în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabrică de pâine de peste 60 de milioane de euro într-un sat din Timiş. Investitorii promit produse în premieră în România

  Marc André Cornu, moştenitorul unei afaceri de familie înfiinţate în anul 1934 şi dezvolate timp de trei generaţii în Elveţia, a ales un sat din judeţul Timiş pentru extinderea producţiei. Fabrica de panificaţie se construieşte în comuna Mănăştiur, iar investiţia finală este estimată la peste 60 de milioane de euro, urmând să creeze 300 de locuri de muncă noi.

 • Lista completă de E-uri din pâine. Majoritatea sortimentelor vândute în România nu respectă reţeta tradiţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lista completă de E-uri din pâine. Majoritatea sortimentelor vândute în România nu respectă reţeta tradiţională

  Pentru a da produselor de panificaţie un aspect cât mai atractiv şi un termen de valabilitate mai mare, producătorii folosesc, pe lângă făină, apă, sare şi drojdie, aditivi alimentari cunoscuţi sub denumirea generică de E-uri. Un studiu recent arată că majoritatea sortimentelor de pâine feliată de pe piaţă nu respectă reţeta tradiţională a pâinii.

 • Vai de pâinea noastră: fără sare iodată, cu etichetă săracă în informaţii şi mult mai mică decât scrie pe ambalaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vai de pâinea noastră: fără sare iodată, cu etichetă săracă în informaţii şi mult mai mică decât scrie pe ambalaj

  Inspectorii OPC Galaţi au controlat zilele trecute mai mulţi producători de pâine pentru a vedea dacă respectă prevederile legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii. Toţi cei 13 producători verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional deoarece nu respectau legislaţia în vigoare.

 • Controale şi amenzi pentru producătorii şi vânzătorii de pâine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Controale şi amenzi pentru producătorii şi vânzătorii de pâine

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman a demarat, de la 1 septembrie, o acţiune de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Au fost efectuate peste 300 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice şi mijloace de transport şi au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 lei.

 • Razie printre morari şi patiseri. Poliţiştii au găsit o grămadă de nereguli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Razie printre morari şi patiseri. Poliţiştii au găsit o grămadă de nereguli

  Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare şi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au acţionat pe parcursul întregii săptămâni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

 • EXPERT: Preţul unor tipuri de pâine a crescut de circa două ori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXPERT: Preţul unor tipuri de pâine a crescut de circa două ori

  Situaţia ce ţine de securitatea alimentară în Republica Moldova, în special în privinţa asigurării cu pâine, pare să iasă de sub control, iar prin metode indirecte, monopoliştii pot provoca artificial un deficit fără precedent de pâine, ca ulterior să genereze scumpiri vertiginoase pe piaţa de pâine, susţine economistul Gheorghe Costandachi, citat de agenţia Infotag.

 • Peste 32.000 de şcolari din sectorul 2 vor primi lapte şi cornuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peste 32.000 de şcolari din sectorul 2 vor primi lapte şi cornuri

  Primăria Sectorului 2 a transmis procedurile de publicare în cadrul Sistemului Electronic al Achiziţiilor Publice a demersurilor legale de licitaţie deschisă, pentru desemnarea societăţilor comerciale ce vor distribui elevilor lapte şi produse de panificaţie.

 • Craiova: Au găsit ţigările, dar i-au ratat pe traficanţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Craiova: Au găsit ţigările, dar i-au ratat pe traficanţi

  Patru autoutilitare ticsite cu ţigări de contrabandă au fost descoperite de poliţişti într-o hală a abatorului din Podari. Traficanţii au reuşit să fugă în momentul în care mascaţii şi poliţiştii au dat buzna peste ei. Infractorii au abandonat o maşină cu numere de Bucureşti.

 • Targoviste: Pâine „ilegală” la Voineşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Targoviste: Pâine „ilegală” la Voineşti

  Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au oluat la puricat societăţile de panificaţie. Peste 2000 de pâini, fără documente legale de provenienţă au fost găsite la o societate de panificaţie din Voineşti.