Stiri despre procesul

  15 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • 135 de ani de la naşterea lui Franz Kafka. Micile detalii: ce-l făcea să plângă şi când a reuşit să mintă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  135 de ani de la naşterea lui Franz Kafka. Micile detalii: ce-l făcea să plângă şi când a reuşit să mintă

  Marţi s-au împlinit 135 de ani de la naşterea lui Franz Kafka, cel care a dat lumii capodopere precum „Metamorfoza” sau „Procesul”. Kafka nu a fost doar un scriitor nemaipomenit, ci şi o personalitate care i-a fascinat pe mulţi şi despre care am putut afla mai multe datorită textelor pe care prietenul său, Max Brod, a decis să nu le distrugă. Motivele pentru care plângea sau excepţiile în care minţea ne arată o parte nevăzută a scriitorului.

 • Filmele româneşti ale anului 2018. Radu Jude, Radu Muntean, Corneliu
Porumboiu revin anul acesta pe marile ecrane din România FOTO VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmele româneşti ale anului 2018. Radu Jude, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu revin anul acesta pe marile ecrane din România FOTO VIDEO

  Regizorii români din noul val al cinematografiei pun, de câţiva ani încoace, numele României pe listele marilor competiţii de film ale lumii. „Adevărul” prezintă filmele româneşti ale anului 2018, unele dintre acestea fiind deja premiate la festivaluri de film de renume, altele, continuări ale unor pelicule devenite deja emblematice sau ecranizări ale unor romane.

 • AVANPREMIERĂ  Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul” de Andrei Muraru, lansată la Gaudeamus
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ  Volumul „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul” de Andrei Muraru, lansată la Gaudeamus

  Sâmbătă, de la ora 11.30, la Târgul de Carte Gaudeamus, în Sala Cupola (Pavilionul Central Romexpo), va avea loc o dezbatere pe tema cărţii „Vişinescu, torţionarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul”, semnată de Andrei Muraru şi apărută la Editura Polirom. Alături de autor vor vorbi Cristian Tudor Popescu, Ion M. Ioniţă, Claudiu Pândaru, iar discuţia va fi moderată de George Onofrei. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, un fragment din volum.

 • Câteva ţări moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câteva ţări moarte

  Transilvania International Film Festival (TIFF), încheiat pe 11 iunie, mi-a adus câteva filme grozave, iar despre unele nu am povestit până acum. Pe trei dintre ele pot să le recomand fără remuşcări, deşi în total sunt mai multe. Totuşi, acestea trei se potrivesc într-un anumit registru. Sunt trei filme documentare teribile, dintre care două realizate de români.

 • Străin în lumea personajelor-mască
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Străin în lumea personajelor-mască

  Într-o cronică pe care am consacrat-o spectacolului intitulat Kafka, 5 vise de la Teatrul “Odeon” din Bucureşti, spectacol în a cărui gramatică regizorul Dragoş Galgoţiu amesteca, din păcate destul de imprecis şi cam fără măsură, felurite fragmente din marile proze ale celebrului autor de origine cehă, îmi exprimam bucuria că îl vedem pe scenă pe Kafka.

 • Când poliţiştii ajung uniforme fără cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când poliţiştii ajung uniforme fără cap

  În timp ce în secţiile de votare încă se numărau buletinele de vot din 5 iunie, într-o intersecţie din centrul Capitalei, un bărbat zăcea gol pe carosabil şi-şi primea porţia de bătaie de la poliţiştii din Secţiile 10 şi 11. Nu ştim clar fapta şi nici cauza, dar am văzut cu toţii corecţia aplicată.

 • Un vinovat fără culpă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un vinovat fără culpă

  Romanul „Procesul“ de Franz Kafka va fi distribuit mâine împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Orice legătură logică dintre cauză şi efect dispare în „Procesul“. Personajul principal al cărţii este arestat dintr-un motiv care rămâne, atât lui, cât şi cititorului, obscur şi inexplicabil.

 • O judecată ciudată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O judecată ciudată

  „Procesul” de Franz Kafka poate fi cumpărat împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 10,99 lei.

 • O poveste absurdă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O poveste absurdă

  Romanul „Procesul”, de Franz Kafka, va fi distribuit împreună cu ziarul „Adevărul”, la preţul de 10,99 lei.

Modifică Setările