Stiri despre primaria corabia

  21 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Fostul primar al oraşului Corabia a decedat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul primar al oraşului Corabia a decedat

  Reprezentanţii Primăriei oraşului Corabia au anunţat, pe pagina  oficială de Facebook, decesul primarului care a condus urbea de pe malul Dunării aproape 15 ani, în două perioade.

 • FOTO  Premiul Festivalului regional de folclor ”Cununa
Dunării” Corabia a plecat la Teleorman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Premiul Festivalului regional de folclor ”Cununa Dunării” Corabia a plecat la Teleorman

  Oraşul Corabia din judeţul Olt a găzduit, sâmbătă – 13 iunie, cea de a III-a ediţie a Festivalului Regional de Folclor ”Cununa Dunării”, manifestare organizată de Şcoala gimnazială ”Mihai Eminescu” din localitate împreună cu Primăria oraşului. Ediţia din acest an a fost una deosebită deoarece s-a desfăşurat în incinta Grădinii de Vară, reamenajată de autorităţile locale după zeci de ani.

 • Autorităţile
centrale tratează superficial problema „gâtuirii” Dunării la Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autorităţile centrale tratează superficial problema „gâtuirii” Dunării la Corabia

  La o săptămână după ce autorităţile locale din oraşul-fluvial Corabia au tras un semnal de alarmă privind situaţia delicată în care se află circulaţia pe Dunăre din cauza unor veritabile insule de nisip apărute în aval de locul unde se construieşte portul turistic şi de agrement, a sosit şi răspunsul unora dintre cei sesizaţi. Din păcate, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi încearcă să arunce în derizoriu problema.

 • FOTO  Sistemul de distribuţie a gazelor naturale în
Corabia, inaugurat cu fast
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Sistemul de distribuţie a gazelor naturale în Corabia, inaugurat cu fast

  Zi istorică în oraşul Corabia. Reprezentanţii primăriei şi cei ai firmei Wirom Gas au inaugurat sistemul de distribuţie a gazelor naturale în acest oraş. Evenimentul a avut loc în două locaţii din Corabia: la o şcoală din localitate unde firma menţionată a cumpărat pe banii săi centrala termică pe gaz, şi, apoi, la sediul primăriei.

 • FOTO  Singura
bază sportivă “de stat” din Corabia, revitalizată cu fonduri europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Singura bază sportivă “de stat” din Corabia, revitalizată cu fonduri europene

  Autorităţile locale din oraşul Corabia se pregătesc să resusciteze singura bază sportivă de pe raza urbei, aflată într-un avansat proces de degradare din anii 1990 de când nu a mai fost folosită. Autorităţile au reuşit să acceseze un proiect finanţat din fonduri europene modernizarea bazei sportive “San Siro” din localitate. Proiectul ar trebui finalizat până în decembrie 2015.

 • FOTO  Parcul
Central din Corabia va fi readus la viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Parcul Central din Corabia va fi readus la viaţă

  Parcul Central din oraşul Corabia va fi modernizat până în toamna anului viitor cu ajutorul unui proiect finanţat în special din fonduri europene. Practic, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor Primăriei Corabia, parcul cu pricina va avea o cu totul altă faţă, iar aleile vechi şi părăsite din prezent se vor anima de viaţă.

 • Oraşul Corabia, racordat la reţeaua de gaze naturale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul Corabia, racordat la reţeaua de gaze naturale

  Coşmarul locuitorilor oraşului Corabia, nevoiţi să se încălzează doar cu lemne, butelii de aragaz sau instalaţii electrice, este pe cale să ia sfârşit. Lucrările de introducere a reţelei de gaze naturale au fost finalizate, în luna noiembrie urmând să fie efectuate ultimele reglaje pentru a permite, din decembrie, furnizarea de gaze naturale şi în locuinţele din acest oraş. Valoarea lucrărilor se ridică la suma de 18.056.000 lei.

 • FOTO  Bursa de Cereale din Corabia va fi
inaugurată în noiembrie cel târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Bursa de Cereale din Corabia va fi inaugurată în noiembrie cel târziu

  Inaugurarea Bursei de Cereale din oraşul Corabia se apropie cu paşi rapizi de realitate. Ultima fază a fost încheiată luna trecută - înregistrarea ca firmă la Registrul Comerţului, asociaţi fiind Consiliul Judeţean Olt, Primăria Corabia şi Bursa Română de Mărfuri. Data exactă a inaugurării va fi stabilită luna viitoare. Reprezentanţii Bursei de la Corabia spun că panglica va fi tăiată cel târziu în luna noiembrie.

 • FOTO  Bursa de Cereale din Corabia, gata de
inaugurare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Bursa de Cereale din Corabia, gata de inaugurare

  Autorităţile judeţene au încheiat ultima fază înainte de inaugurarea oficială a Bursa de Cereale din oraşul Corabia. Este vorba despre înregistrarea acesteia ca firmă la Registrul Comerţului, asociaţi fiind Consiliul Judeţean Olt, cu un aport 25% din acţiuni, Primăria Corabia – 25%, şi, respectiv, Bursa Română de Mărfuri, cu 50% din acţiuni. Inaugurarea a fost stabilită pentru ultima decadă a acestei luni.

 • FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului
Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Gazele naturale au ajuns la porţile oraşului Corabia

  După o aşteptare de zeci de ani, locuitorii oraşului Corabia sunt mai aproape cu un an de a-şi vedea rezolvată cea mai mare problemă: gaze naturale din reţea, nu de la butelii. Primăria oraşului a predat amplasamentul pentru realizarea reţelei de gaze naturale către firma ce şi-a adjudecat licitaţia şi, de miercuri – 4 iunie, lucrările au început. Primii locuitori vor avea gaze naturale la aragaz din reţea în maximum un an.

 • FOTO VIDEO Bursa de Cereale de la Corabia, operaţională din toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Bursa de Cereale de la Corabia, operaţională din toamnă

  Una dintre cele mai importante lucrări efectuate până acum în oraşul Corabia, respectiv amenajarea unei Burse de Cereale, a ajuns la final oficial, vineri – 23 mai, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt au anunţat, la Slatina, finalizarea proiectului. În valoare de 5,8 milioane lei, iniţiativa a fost realizată cu fonduri europene. Din toamnă, Bursa va începe să funcţioneze, lucru ce va duce la revigorarea economică a urbei.

 • Portul turistic de
la Corabia nu mai este un vis: s-a semnat contractul de finanţare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portul turistic de la Corabia nu mai este un vis: s-a semnat contractul de finanţare

  Visul locuitorilor oraşului Corabia de la malul Dunării, dar şi al autorităţilor judeţene în ce priveşte amenajarea „ca la carte” a Portului Corabia prinde contur. Primăria Corabia a semnat, zilele trecute, alături de Consiliul Judeţean Olt, contractul de finanţare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a unui proiect în acest sens ce vizează amenajarea Portului turistic şi de agrement Corabia.

 • FOTO  Au început operaţiunile pentru resuscitarea sistemului de irigaţii de la Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Au început operaţiunile pentru resuscitarea sistemului de irigaţii de la Corabia

  Luni – 4 noiembrie, au demarat, în cartierul Celeiu din oraşul Corabia, judeţul Olt, lucrările pentru decolmatarea canalului de priză de pe raza acestei localităţi. Odată încheiată această operaţiune se va facilita irigarea terenurilor agricole din această parte a ţării. Acest lucru va duce la recolte mai bune, simultan cu o scăderea costurilor pentru irigare. Apa din Dunăre va putea fi folosită pentru lucrările agricole din primăvara 2014.

 • FOTO  Contractul pentru reabilitarea cetăţii
Sucidava se semnează marţi la Craiova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Contractul pentru reabilitarea cetăţii Sucidava se semnează marţi la Craiova

  Reabilitarea cetăţii romane Sucidava din apropierea oraşului Corabia, judeţul Olt, intră în linie dreaptă. Primarul localităţii, Iulică Oane, se va afla, marţi – 8 octombrie, la Craiova, pentru a semna contractul de finanţare pentru reabilitarea cetăţii menţionate. Valoarea lucrărilor se ridică la 14,6 milioane lei, acestea trebuind să fie terminate în doi ani de la momentul semnării contractului cu firma ce-şi va adjudeca licitaţia.

 • Oraşul Corabia, gazdă a unei
sărbători-maraton de patru zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oraşul Corabia, gazdă a unei sărbători-maraton de patru zile

  Locuitorii oraşului Corabia din judeţul Olt se pregătesc să petreacă patru zile la rând într-o atmosfera specială cu ocazia împlinirii a 415 an de atestare documentară a urbei. În mod fericit, tot în această perioadă va avea loc şi a 40-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară şi Uşoară “Corabia de Aur”. Din program nu vor lipsi vedete precum Vunk, Anda Adam, Petrică Mâţu Stoian, Gelu Voicu ş.a.

 • FOTO  Zona agricolă
Corabia,
irigată cu apă din Dunăre de la toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Zona agricolă Corabia, irigată cu apă din Dunăre de la toamnă

  Veşti bune pentru proprietarii de terenuri agricole din zona oraşului Corabia. Începând din această toamnă, o suprafaţă însemnată din acest perimetru va fi irigată cu apă direct din Dunăre. Beneficiari vor fi atât marile societăţi agricole, dar şi micii fermieri. Inţiatori ai demersului resuscitării sistemului de irigaţii sunt Primăria oraşului Corabia şi Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

 • Bursa
de Cereale de la Corabia şi-ar putea începe activitatea în primăvara 2014
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bursa de Cereale de la Corabia şi-ar putea începe activitatea în primăvara 2014

  Mult-aşteptata Bursă de Cereale din oraşul Corabia ar putea deveni operaţională din primăvara anului viitor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că, în prezent, se lucrează la ultimul stadiu al demersurilor pentru funcţionarea Bursei, respectiv elaborarea statutului unei firme care să administreze activitatea a ceea ce se vrea a deveni “ringul” naţional al cerealelor din România.

 • FOTO  Tabăra
de pictură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO  Tabăra de pictură "Danubius" de la Corabia, la final

  Prima ediţie a Taberei de Creaţie Plastică pentru Copii „Danubius”, desfăşurată în oraşul de la Dunăre – Corabia, a ajuns la final, iar organizatorii s-au declarat mulţumiţi nu doar de numărul participanţilor, dar şi de modul cum s-au derulat lucrurile. Micii pictori au avut, astfel, ocazia, de a picta direct în stradă, sub privirile trecătorilor.

 • De mâine, birou special pentru paşapoarte la Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De mâine, birou special pentru paşapoarte la Corabia

  Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din cadrul Prefecturii Olt va deschide, marţi – 26 februarie, un birou special în oraşul Corabia pentru preluarea cererilor şi, ulterior, eliberarea paşapoartelor locuitorilor din oraş şi din zonele învecinate. Biroul va deservi atât cetăţenii din oraş, dar şi pe cei din localităţile apropiate.

 • Paşapoarte pentru corăbieni, direct de la primărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paşapoarte pentru corăbieni, direct de la primărie

  Locuitorii oraşului Corabia din judeţul Olt nu vor mai fi nevoiţi să parcugă cei aproape 85 de kilometri până la Slatina pentru a-şi putea face un paşaport. Începând de săptămâna viitoare, Prefectura Olt va deschide un birou special în cadrul sediului Primăriei Corabia pentru preluarea cererilor şi, ulterior, eliberarea paşapoartelor locuitorilor din oraş şi din zonele învecinate.

 • A.M.R. - 2 ani pentru gaze naturale în oraşul Corabia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A.M.R. - 2 ani pentru gaze naturale în oraşul Corabia

  Locuitorii din oraşul Corabia, judeţul Olt, trebuie să mai aştepte aproximativ doi ani până vor putea să beneficieze de „luxul” de a folosi gaze naturale. Până atunci, cei aproape 20.000 de locuitori ai urbei de la Dunăre va trebui să se descurce în continuare ca şi până acum, adică să folosească lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice sau butelii cu aragaz.

Modifică Setările