Stiri despre prezidentiale franta

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Macron, ultimul cuc la Élysée?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron, ultimul cuc la Élysée?

  Neîndoielnic, Macron va deveni preşedinte. Cursa s-a tranşat prin împotmolirea judiciară a lui Fillon. Alegerile de azi, lipsite de suspansul turului I, vor confirma vorba din popor: „Oricât ar ţipa, bufniţa nu poate să egaleze cucul“. S-a văzut din duelul TV. Rămâne întrebarea esenţială: Macron e soluţia sau amânarea falimentului celei de-a V-a Republici?

 • LIVE VIDEO Rezultate alegeri prezidenţiale Franţa. Emmanuel Macron câştigă scrutinul decisiv cu 66,06% din voturile exprimate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVE VIDEO Rezultate alegeri prezidenţiale Franţa. Emmanuel Macron câştigă scrutinul decisiv cu 66,06% din voturile exprimate

  Aproximativ 47,5 milioane de francezi au fost chemaţi duminică la urne pentru a-şi alege viitorul preşedinte. Bătălia finală s-a dat între centristul proeuropean Emmanuel Macron şi eurosceptica Marine Le Pen. Candidatul de centru la alegerile prezidenţiale din Franţa, Emmanuel Macron, a obţinut  66,06% din sufragii, a anunţat Ministerul francez de Interne, după numărarea a 99,9% din totalul voturilor.

 • „MacronLeaks“ agită spiritele în Franţa înaintea turului decisiv al alegerilor prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „MacronLeaks“ agită spiritele în Franţa înaintea turului decisiv al alegerilor prezidenţiale

  Mii de documente ale echipei de campanie a candidatului centrist Emmanuel Macron, considerat favorit în cursa prezidenţială din Franţa, au fost publicate pe internet cu puţin înainte de finalul campaniei. În timp ce autoritatea electorală cere presei să nu le retransmită, iar echipa centristului vorbeşte despre un „atac cibernetic coordonat“, experţi citaţi de „New York Times“ afirmă că în spatele operaţiunii s-ar afla hackeri ruşi.

 • Bătălia finală pentru preşedinţia Franţei INFOGRAFIE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bătălia finală pentru preşedinţia Franţei INFOGRAFIE

  Centristul Emmanuel Macron şi candidata extremei-drepte Marine Le Pen se vor confrunta duminică în turul decisiv al alegerilor prezidenţiale din Franţa, rezultatul votului fiind foarte important şi pentru viitorul Uniunii Europene.

 • Alegeri în Franţa. Papa Francisc nu ştie „de unde vine“ Emmanuel Macron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri în Franţa. Papa Francisc nu ştie „de unde vine“ Emmanuel Macron

  Papa Francisc a refuzat sâmbătă să le dea indicaţii de vot francezilor pentru a-i departaja pe cei doi candidaţi la prezidenţiale, explicând că unul reprezintă „dreapta puternică“, făcând astfel referire la Marine Le Pen, candidata extremei-drepte, şi că nu ştie de unde vine celălalt, cu referire la centristul Emmanuel Macron, relatează AFP, preluată de dhnet.be.

 • Alegeri Franţa. Cine este Marine Le Pen
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Franţa. Cine este Marine Le Pen

  Născută pe data de 5 august 1968 la Neuilly-sur-Seine, Marine Le Pen, pe numele său complet Marion Anne Perrine Le Pen, este cel de-al treilea copil al fondatorului formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, Jean-Marie Le Pen.

 • Alegeri Franţa. Cine este Emmanuel Macron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Franţa. Cine este Emmanuel Macron

  Născut pe data de 21 decembrie 1977 la Amiens, în nordul Franţei, candidatul de centru Emmanuel Macron, susţinut de mişcarea politică En Marche!, este cel mai tânăr candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa.

 • Rezultate alegeri Franţa. Macron şi Le Pen, pe primele locuri în exit-polluri. Melenchon, învingător în teritoriile de peste mări. Alte şase scenarii posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezultate alegeri Franţa. Macron şi Le Pen, pe primele locuri în exit-polluri. Melenchon, învingător în teritoriile de peste mări. Alte şase scenarii posibile

  Alegerile prezidenţiale de duminică sunt unele dintre cele mai imprevizibile din istoria modernă a Franţei. Dintre cei 11 candidaţi, patru sunt cotaţi cu şanse să ajungă în turul al doilea de pe 7 mai: Marine Le Pen (Frontul Naţional, extrema dreaptă), François Fillon (Republicanii, dreapta), Emmanuel Macron (En marche!, centru) şi Jean-Luc Mélenchon (La France insoumise, stânga radicală).

 • Alegeri Franţa. Ce candidaţi au profitat de pe urma atacului terorist. Cine conduce în ultimele sondaje
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri Franţa. Ce candidaţi au profitat de pe urma atacului terorist. Cine conduce în ultimele sondaje

  În Franţa, campania electorală, înaintea primului tur de alegeri prezidenţiale ce va avea loc duminică, s-a încheiat vineri la miezul nopţii şi a fost umbrită de atacul islamist de joi din Paris. Atacul i-a determinat pe unii dintre candidaţi să-şi anuleze apariţiile finale în public, însă toţi au făcut referire la problema securităţii naţionale. Marine Le Pen a profitat cel mai mult de pe urma acestui atentat.

 • Maşina candidatului dreptei la prezidenţialele din Franţa, ţinta unor hoţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maşina candidatului dreptei la prezidenţialele din Franţa, ţinta unor hoţi

  O maşină folosită pentru asigurarea transportului candidatului Republicanilor la alegerile prezidenţiale din Franţa, François Fillon, a fost, marţi seară, în apropiere de Lille, ţinta unor hoţi, potrivit unor informaţii publicate joi de cotidianul „Le Parisien“. Aceştia au furat, printre altele, un computer ce conţinea date „sensibile“.

 • Riscul terorist tulbură campania din Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Riscul terorist tulbură campania din Franţa

  Ameninţarea reprezentată de terorism, un subiect ce nu a fost în centrul preocupărilor prezidenţiabililor francezi, are toate şansele să schimbe datele cursei electorale pentru Élysée, de altfel strânsă.

 • Franţa: Marine Le Pen promite suspendarea acordului Schengen în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Marine Le Pen promite suspendarea acordului Schengen în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale

  Candidata extremei-drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a declarat marţi că doreşte să suspende acordul Schengen de liberă circulaţie în interiorul Uniunii Europene şi să îi expulzeze pe străinii cu probleme aflaţi în atenţia autorităţilor, în termen de „două luni“, dacă va fi aleasă, relatează agenţia Belga, preluată de dhnet.be.

 • Fillon promite o anchetă parlamentară cu privire la Hollande, dacă va fi ales în funcţia de preşedinte al Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fillon promite o anchetă parlamentară cu privire la Hollande, dacă va fi ales în funcţia de preşedinte al Franţei

  Candidatul la alegerile prezidenţiale din Franţa François Fillon, ale cărui şanse de a câştiga au scăzut dramatic din cauza scandalului legat de presupuse angajări fictive ale rudelor sale, a afirmat luni că dacă va fi ales va cere o anchetă parlamentară cu privire la o eventuală intervenţie a actualului preşedinte François Hollande în sistemul de justiţie, transmite Reuters.

 • Candidatul la preşedinţia Franţei Emmanuel Macron s-ar fi întâlnit cu un presupus spion chinez
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Candidatul la preşedinţia Franţei Emmanuel Macron s-ar fi întâlnit cu un presupus spion chinez

  Fostul ministru al Economiei Emmanuel Macron, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa, s-a întâlnit vineri, la sediul său de campanie, cu familia lui Shaoyao Liu, un chinez care a fost ucis de poliţie acum o săptămână. Iar la această întâlnire ar fi participat şi un bărbat care, potrivit Direcţiei Generale de Securitate Internă din Franţa (DGSI), ar fi agent al Beijingului, după cum relatează ziarul „Le Parisien“, citat BFMTV.

 • Franţa: Fillon critică guvernul pentru climatul de „cvasi-război civil“ din ţară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Fillon critică guvernul pentru climatul de „cvasi-război civil“ din ţară

  Candidatul dreptei la preşedinţia Franţei, François Fillon, a denunţat duminică „climatul de cvasi-război civil“ din ţară, în contextul violenţelor de la periferia Parisului şi al incidentelor din timpul campaniei electorale pentru care el dă vina pe actualul guvern socialist, relevă France-Presse, preluată de dhnet.be.

 • Franţa: Două persoane apropiate şefei Frontului Naţional, Marine Le Pen, reţinute în scandalul angajărilor fictive
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Două persoane apropiate şefei Frontului Naţional, Marine Le Pen, reţinute în scandalul angajărilor fictive

  Bodyguardul candidatei formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, şi şefa de cabinet a acesteia au fost plasaţi miercuri în detenţie provizorie în ancheta privind presupusa utilizare abuzivă de fonduri ale legislativului european pentru plata unor asistenţi parlamentari, a transmis AFP, citând surse apropiate anchetei.

 • Marine Le Pen la Trump Tower, o vizită controversată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marine Le Pen la Trump Tower, o vizită controversată

  Cu doar câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din Franţa, şefa formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, Marine Le Pen, considerată întruchiparea populismului din Hexagon, şi-a făcut apariţia la reşedinţa din New York a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

 • Franţa: Marine Le Pen ar putea să se îndrepte din nou spre băncile ruse pentru a-şi finanţa campania prezidenţială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Marine Le Pen ar putea să se îndrepte din nou spre băncile ruse pentru a-şi finanţa campania prezidenţială

  Extrema-dreaptă franceză are nevoie de bani pentru a finanţa campaniile electorale, iar Marine Le Pen ar putea să se îndrepte din nou spre băncile ruse pentru a obţine un împrumut de 20 de milioane de euro, necesar susţinerii campaniei pentru alegerile prezidenţiale din aprilie-mai şi alegerile legislative din iunie 2017, relatează Associated Press.

 • Hollande, fără şanse la prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hollande, fără şanse la prezidenţiale

  François Hollande va fi eliminat în orice situaţie, dacă va candida pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale din 2017 din Franţa. Asa arată un sondaj publicat miercuri şi care confirmă perspectiva unui duel final pentru Palatul Elysée între dreapta şi extrema-dreaptă, relevă AFP.

Modifică Setările