Stiri despre prezent

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Întrebări şi răspunsuri esenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întrebări şi răspunsuri esenţiale

  Ce a reprezentat, în realitate, comunismul? Mai înseamnă el ceva cu adevărat astăzi? Este o idee moartă sau, măcar, pe vecie compromisă ori merită el să i se mai dea o şansă?

 • România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România în secolul viitor: „Va rămâne o mare valoare să poţi ieşi la un mic şi o bere“

  În timp ce prezentul nu le îngăduie românilor să-şi privească propriul viitor cu prea mult optimism, când se gândesc la soarta urmaşilor îndepărtaţi, perspectiva se luminează puternic. De la calcularea şanselor relaţiilor de cuplu, la comunicarea prin holograme şi până la micro-roboţi capabili să vindece aproape toate bolile omului- astfel de elemente vor alcătui, în viziunea cetăţenilor de astăzi, societatea românilor de peste 100 de ani.

 • FOTO VIDEO Cum arăta pe vremuri staţiunea Băile Govora şi cum arată acum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Cum arăta pe vremuri staţiunea Băile Govora şi cum arată acum

  Faima apelor „miraculoase” de la Călimăneşti - Căciulata, Olăneşti şi Govora depăşea cu mult graniţele ţării în urmă cu un secol. Cele două războaie mondiale n-au reuşit să lase atâtea urme câte au fost lăsate în ultimele decenii. Vă arătăm prin comparaţie, cu ajutorul fotografiilor, de ieri şi de astăzi, dar şi aL unui istoric, cât de mult s-au schimbat lucrurile într-una din staţiunile balneare ale României în ultima sută de ani.

 • FRAGMENT „Istoria terorismului. Din Antichitate până la Daesh”, coordonată de Gerard Chaliand şi Aranud Blin, apare în librării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Istoria terorismului. Din Antichitate până la Daesh”, coordonată de Gerard Chaliand şi Aranud Blin, apare în librării

  Numeroasele atentate teroriste din ultimii ani ne-ar putea face să credem că terorismul constituie o caracteristică a lumii contemporană, însă au fost rare perioadele din istorie şi regiunile care nu l-au cunoscut. „Istoria terorismului. De la Antichitate până la Daesh”, volum coordonat de Gerard Chaliand şi Arnaud Blin, prezintă acest fenomen, la scară istorică. „Adevărul” prezintă, în premieră, un fragment din volumul apărut la editura Polirom.

 • FOTO Modalitatea prin care înveţi să te cunoşti pe sine cu ajutorul trecutului, testată cu succes la Vâlcea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Modalitatea prin care înveţi să te cunoşti pe sine cu ajutorul trecutului, testată cu succes la Vâlcea

  De mai bine de o lună, la Vâlcea se desfăşoară o serie de workshopuri pentru profesori în care le este prezentată metoda autobiografică ca şi educaţie non-formală în lucrul cu elevii. La ele participă psihologi, consilieri şcolari şi diriginţi. Metoda a fost aprofundată în Italia de către trainerii: Silvia Petre de la Pro Xpert şi psih. Traian Hoidrag, de la Antidrog - Vâlcea.

 • Tratament pentru frică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratament pentru frică

  Am 17 ani şi doi câini. Cochi şi Simba. Dacă mă aşez pe marginea aleii, câinii vin şi se lipesc de mine. Se culcuşesc supuşi. Câinii simt tăcerea. O miros. Vin şi-şi ascund boturile în hainele oamenilor. Apoi se aşază şi ei pe marginea aleii, în stânga şi în dreapta mea. Strâng din ochi. Tac.

 • Cum ne ajută experienţele din trecut să depăşim momente dificile şi să evoluăm: situaţiile în care viaţa capătă noi înţelesuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum ne ajută experienţele din trecut să depăşim momente dificile şi să evoluăm: situaţiile în care viaţa capătă noi înţelesuri

  Sentimentul de nostalgie pe care îl avem atunci când evocăm anumite momente, persoane şi trăiri din trecut ne îmbunătăţeşte starea de spirit şi astfel, reuşim să stabilim legături cu cei din jurul nostru sau să găsim puterea de a depăşi momente extrem de dificile. Acestea sunt numai câteva dintre efectele pozitive pe care trectul le poate avea asupra prezentului, conform psihologilor.

 • De ce mai sunt români în România?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce mai sunt români în România?

  De ce mai sunt români în România dacă, de 24 de ani cei care ne conduc ţara parcă s-au ales şi au acţionat pe principiul „care mai de care” în ale risipei, în ale trădării, în ale făţărniciei faţă de popor, dar într-ale strângăreţilor şi chivernisiţilor faţă de propriile buzunare şi propriile familii?

 • FOTO Istoria fascinantă a tatuajelor, în imagini de la 1900 până în prezent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Istoria fascinantă a tatuajelor, în imagini de la 1900 până în prezent

  Prietenii tăi le adoră, părinţii tăi mai puţin. Imortalizează mantra personală, amintirile, iubiţii sau deciziile neinspirate în timpul unei beţii. Tatuajele sunt mai populare ca niciodată, dar arta aceasta datează de mai mulţi ani decât s-ar crede şi există în locuri despre care unii încă nu au auzit.

 • De la cupon încoace…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la cupon încoace…

  Stirile de altă dată merită măcar uneori să fie citite, cel puţin pentru savoarea lecturii... Dar ce îndeletnicire folositoare este, din când în când, pentru politicieni şi consumatorii de spectacol politic cititul acestor ştiri, când simţi mai ales cum printre ele se amestecă trecutul cu prezentul, într-un coctail numit istorie...

 • Câţi dintre noi rezistăm prezentului, ca să ne pregătim viitorul?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câţi dintre noi rezistăm prezentului, ca să ne pregătim viitorul?

  Înainte de a-i acuza pe politicieni de toate relele lumii, câţi dintre noi se gândesc că România de astăzi nu este o moștenire de la părinţii noștri, ci o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri? Și câţi dintre noi rezistăm cu adevărat prezentului, ca să ne pregătim viitorul? Câţi nu ne lăsăm trași înapoi în mocirla lipicioasă a sistemului?

 • VIDEO Trafic infernal în Capitală: se circulă ca acum 40 de ani! Vezi înregistrări de pe şosele din anii '70 şi de acum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Trafic infernal în Capitală: se circulă ca acum 40 de ani! Vezi înregistrări de pe şosele din anii '70 şi de acum

  „V-ați gândit vreodată în timp ce așteptați autobuzul sau tramvaiul că acestea nu întârzie din cauza neglijenței angajaților ITB?“, este o întrebare valabilă și acum 40 de ani, dar și în prezent. Mașinile încurcau și atunci și acum traficul, iar călătorii se îmbulzeau să prindă mijloacele de transport în comun. Existau însă și unele diferențe.

 • Programul european Tempus – trecut şi prezent
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Programul european Tempus – trecut şi prezent

  România nu a participat la conferinţa din Serbia asupra viitorului Programului Tempus. Câtă vreme liderii politici români nu duc ţara pe calea politicilor europene, nu înscriu instituţiile centrale şi locale în efortul dezvoltării programelor europene, nu propun proiecte care să însemne aplicarea sinceră şi corectă a acestor programe şi politici europene, nu va fi posibil să beneficiem din plin de statutul de stat membru al UE.

 • Mutu s-a prezentat la antrenamentul Fiorentinei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mutu s-a prezentat la antrenamentul Fiorentinei!

  Site-ul "calciomercato.com" a notat că atacantul Adrian Mutu s-a prezentat la antrenamentul din această dimineaţă, în ciuda scandalului declanşat între el şi club.