Stiri despre presedinte romania

  109 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aproape 2.800 de militari şi civili, puşi la dispoziţie de România pentru operaţiuni militare în afara ţării pentru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproape 2.800 de militari şi civili, puşi la dispoziţie de România pentru operaţiuni militare în afara ţării pentru 2018

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT, că România va contribui, în anul 2018, cu aproximativ 2.800 de militari şi civili la operaţiunile militare din afara ţării. Mai mult, preşedintele a precizat că au mai fost stabilite un număr de militari şi unul de civili care sunt în aşteptare pe teritoriul naţional şi care, în cazul unei crize, pot fi alocaţi suplimentar.

 • Klaus Iohannis va semna luni
decretele de numire pentru noii miniştri, după ce premierul s-a arătat „mirat” de întârzierea revocării lui Constantin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis va semna luni decretele de numire pentru noii miniştri, după ce premierul s-a arătat „mirat” de întârzierea revocării lui Constantin

  Preşedintele Klaus Iohannis va semna, luni, decretele privind numirea noului ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi numirea noului ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Declaraţia vine după ce premierul Sorin Grindeanu a spus, joi seara, că i se pare „ciudat” că preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretul de revocare a lui Daniel Constantin şi  îl miră ritmul şefului statului, ritm cu care el nu lucrează.

 • Domnului Preşedinte Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnului Preşedinte Iohannis

  Flancat de Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ales Klaus Iohannis se îndreaptă cu paşi repezi către sala plenului din Parlament unde urmează să ţină un discurs istoric. Are statura unui monument şi abia-l vedem mişcându-şi braţele, dar creierul său parcă nu a intrat încă în hipoxie.

 • Telegramă deschisă: Domnule Preşedinte, mergeţi urgent în Norvegia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Telegramă deschisă: Domnule Preşedinte, mergeţi urgent în Norvegia!

  Domnule Klaus Iohannis, sunt sigur că  vă amintiţi cum în urmă cu mai bine de un an de zile deveneaţi Preşedinte şi cu ajutorul miilor de români din Diaspora care au răbdat de foame şi au îngheţat de frig doar ca să vă acorde votul de încredere pentru o ţară mai bună.

 • Regimul Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regimul Klaus Iohannis

  Primul pas: demolarea mandatelor fostului preşedinte. „Punct şi de la capăt“ a devenit lozinca preferată de Klaus Iohannis. Trufaş, vanitos şi orgolios, fostul primar al Sibiului a simţit încă din primele zile de mandat că presiunea generată de confruntarea cu imaginea unui preşedinte puternic şi impunător, care a dominat timp de zece ani întreaga scenă politică, lucrează net în defavoarea sa.

 • Amânare în dosarul retrocedărilor peşedintelui Iohannis, la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amânare în dosarul retrocedărilor peşedintelui Iohannis, la Braşov

  Una dintre cele „şase” case care figurează în declaraţia de avere a preşedintelui României, Klaus Iohannis, este un spaţiu comercial situat în centrul istoric al Sibiului, în apropiere de Piaţa Mare. Dobândirea acesteia a fost contestată în instanţă, iar procesul se află pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov.

 • Presa şi puterea – file de poveste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa şi puterea – file de poveste

  Cu notabila excepţie a d-lui Emil Constantinescu, căruia nu ne amintim a-i putea reproşa vreun derapaj major în relaţia cu presa, chiar şi atunci când aceasta nu a fost tocmai binevoitoare la adresa domniei-sale, niciun alt preşedinte postdecembrist al României nu a ştiut ori nu a avut forţa de a se comporta corect şi cinstit cu ceea ce cu toţii s-au jurat că respectă ca parte a respectării dreptului la liberă exprimare.

 • Crucea lui
Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crucea lui Iohannis

  Orice politician, jurnalist, analist, cetăţean de pe strada ai întreba încotro ar trebui să se îndrepte România – răspunsul este confuz, ambiguu, delegat eventual către ceea ce va face UE (dar fără a avea idee ce vrea şi ce va face UE).

 • Femeile din „jurul“ Preşedintelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile din „jurul“ Preşedintelui

  Cu ocazia zilei de 8 mai, ziua egalităţii de şanse, Preşedintele Klaus Iohannis menţionează că această zi a fost semnată de el în martie, un reminder al faptului că noi femeile am primit un fel de cadou nesperat şi că el, în cele câteva luni de preşedinţie, a făcut ceva şi pentru noi.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare

  Prin 2003, primăvara, ambiţionat să înfrumuseţez pajiştea din faţa Navei Amiral a Teatrului românesc, sufocată de parcările vestite sub firma Dali (pe care nu le putusem înlătura, oricât m-am zbătut) şi înaintea începerii lucrului la reîntinerirea faţadei iniţiale, Horia Maicu, a Naţionalului, poveste imaginată pe planşeta arhitectului Belea din echipa din urmă cu decenii (vezi imaginea de azi),

 • Klaus Iohannis şi „pălăria“ prea mare pe care o poartă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis şi „pălăria“ prea mare pe care o poartă

  Klaus Iohannis este departe de ce ne aşteptăm de la domnia sa. Pe măsură ce luăm la cunoştinţă de fapte şi vorbe ale domniei sale, comparaţia cu Traian Băsescu îi este tot mai nefavorabilă. Iohannis nu pare să aibă capacitatea de a înţelege şi reacţiona corect la ce se întâmplă în România şi în lume.

 • Ce
s-ar întâmpla dacă Iohannis nu decolează ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-ar întâmpla dacă Iohannis nu decolează ?

  Ar fi o variantă ce rămâne în calcul, în umbra altor două: o intrare în rol şi funcţionalitate mai lentă decât aşteptările curente sau un model prezidenţial cu diferenţe semnificative în comparaţie cu cele anterioare. Desigur, nu ar fi exclus ca Iohannis să fi intrat deja în rol, dar noi nu ne-am prins… Adică publicul şi instituţiile conexe.

 • ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor

  Următorul text este retrasarea unei zile. Pe 16 noiembrie 2014, un candidat atipic, german, protestant şi zgârcit cu vorbele devenea preşedintele României şi, dintr-odată, omul anului. Acesta este traseul său din acele 24 de ore, de la primele momente, petrecute în linişte la Sibiu, până la cele din baia de mulţime euforică, în noapte, la kilometrul 0 al Capitalei.

 • Anul Diasporei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Diasporei

  Cred că nu e deloc exagerat dacă, într-o încercare de definire printr-o singură sintagmă, a anului 2014, am spune că acesta a fost unul al Diasporei.