Stiri despre presedinte romania

  109 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aproape 2.800 de militari şi civili, puşi la dispoziţie de România pentru operaţiuni militare în afara ţării pentru 2018
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aproape 2.800 de militari şi civili, puşi la dispoziţie de România pentru operaţiuni militare în afara ţării pentru 2018

  Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT, că România va contribui, în anul 2018, cu aproximativ 2.800 de militari şi civili la operaţiunile militare din afara ţării. Mai mult, preşedintele a precizat că au mai fost stabilite un număr de militari şi unul de civili care sunt în aşteptare pe teritoriul naţional şi care, în cazul unei crize, pot fi alocaţi suplimentar.

 • Klaus Iohannis va semna luni
decretele de numire pentru noii miniştri, după ce premierul s-a arătat „mirat” de întârzierea revocării lui Constantin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis va semna luni decretele de numire pentru noii miniştri, după ce premierul s-a arătat „mirat” de întârzierea revocării lui Constantin

  Preşedintele Klaus Iohannis va semna, luni, decretele privind numirea noului ministru al Mediului, Graţiela Gavrilescu, şi numirea noului ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Declaraţia vine după ce premierul Sorin Grindeanu a spus, joi seara, că i se pare „ciudat” că preşedintele Klaus Iohannis nu a semnat încă decretul de revocare a lui Daniel Constantin şi  îl miră ritmul şefului statului, ritm cu care el nu lucrează.

 • Domnului Preşedinte Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnului Preşedinte Iohannis

  Flancat de Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ales Klaus Iohannis se îndreaptă cu paşi repezi către sala plenului din Parlament unde urmează să ţină un discurs istoric. Are statura unui monument şi abia-l vedem mişcându-şi braţele, dar creierul său parcă nu a intrat încă în hipoxie.

 • Telegramă deschisă: Domnule Preşedinte, mergeţi urgent în Norvegia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Telegramă deschisă: Domnule Preşedinte, mergeţi urgent în Norvegia!

  Domnule Klaus Iohannis, sunt sigur că  vă amintiţi cum în urmă cu mai bine de un an de zile deveneaţi Preşedinte şi cu ajutorul miilor de români din Diaspora care au răbdat de foame şi au îngheţat de frig doar ca să vă acorde votul de încredere pentru o ţară mai bună.

 • Regimul Klaus Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regimul Klaus Iohannis

  Primul pas: demolarea mandatelor fostului preşedinte. „Punct şi de la capăt“ a devenit lozinca preferată de Klaus Iohannis. Trufaş, vanitos şi orgolios, fostul primar al Sibiului a simţit încă din primele zile de mandat că presiunea generată de confruntarea cu imaginea unui preşedinte puternic şi impunător, care a dominat timp de zece ani întreaga scenă politică, lucrează net în defavoarea sa.

 • Amânare în dosarul retrocedărilor peşedintelui Iohannis, la Braşov
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amânare în dosarul retrocedărilor peşedintelui Iohannis, la Braşov

  Una dintre cele „şase” case care figurează în declaraţia de avere a preşedintelui României, Klaus Iohannis, este un spaţiu comercial situat în centrul istoric al Sibiului, în apropiere de Piaţa Mare. Dobândirea acesteia a fost contestată în instanţă, iar procesul se află pe masa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov.

 • Presa şi puterea – file de poveste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa şi puterea – file de poveste

  Cu notabila excepţie a d-lui Emil Constantinescu, căruia nu ne amintim a-i putea reproşa vreun derapaj major în relaţia cu presa, chiar şi atunci când aceasta nu a fost tocmai binevoitoare la adresa domniei-sale, niciun alt preşedinte postdecembrist al României nu a ştiut ori nu a avut forţa de a se comporta corect şi cinstit cu ceea ce cu toţii s-au jurat că respectă ca parte a respectării dreptului la liberă exprimare.

 • Crucea lui
Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crucea lui Iohannis

  Orice politician, jurnalist, analist, cetăţean de pe strada ai întreba încotro ar trebui să se îndrepte România – răspunsul este confuz, ambiguu, delegat eventual către ceea ce va face UE (dar fără a avea idee ce vrea şi ce va face UE).

 • Femeile din „jurul“ Preşedintelui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile din „jurul“ Preşedintelui

  Cu ocazia zilei de 8 mai, ziua egalităţii de şanse, Preşedintele Klaus Iohannis menţionează că această zi a fost semnată de el în martie, un reminder al faptului că noi femeile am primit un fel de cadou nesperat şi că el, în cele câteva luni de preşedinţie, a făcut ceva şi pentru noi.

 • Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fals jurnal de ieri şi de azi: O nefericită aniversare

  Prin 2003, primăvara, ambiţionat să înfrumuseţez pajiştea din faţa Navei Amiral a Teatrului românesc, sufocată de parcările vestite sub firma Dali (pe care nu le putusem înlătura, oricât m-am zbătut) şi înaintea începerii lucrului la reîntinerirea faţadei iniţiale, Horia Maicu, a Naţionalului, poveste imaginată pe planşeta arhitectului Belea din echipa din urmă cu decenii (vezi imaginea de azi),

 • Klaus Iohannis şi „pălăria“ prea mare pe care o poartă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis şi „pălăria“ prea mare pe care o poartă

  Klaus Iohannis este departe de ce ne aşteptăm de la domnia sa. Pe măsură ce luăm la cunoştinţă de fapte şi vorbe ale domniei sale, comparaţia cu Traian Băsescu îi este tot mai nefavorabilă. Iohannis nu pare să aibă capacitatea de a înţelege şi reacţiona corect la ce se întâmplă în România şi în lume.

 • Ce
s-ar întâmpla dacă Iohannis nu decolează ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-ar întâmpla dacă Iohannis nu decolează ?

  Ar fi o variantă ce rămâne în calcul, în umbra altor două: o intrare în rol şi funcţionalitate mai lentă decât aşteptările curente sau un model prezidenţial cu diferenţe semnificative în comparaţie cu cele anterioare. Desigur, nu ar fi exclus ca Iohannis să fi intrat deja în rol, dar noi nu ne-am prins… Adică publicul şi instituţiile conexe.

 • ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ZIUA „IOHANNIS“: Cele 24 de ore în care un german moderat a ajuns preşedintele tuturor românilor

  Următorul text este retrasarea unei zile. Pe 16 noiembrie 2014, un candidat atipic, german, protestant şi zgârcit cu vorbele devenea preşedintele României şi, dintr-odată, omul anului. Acesta este traseul său din acele 24 de ore, de la primele momente, petrecute în linişte la Sibiu, până la cele din baia de mulţime euforică, în noapte, la kilometrul 0 al Capitalei.

 • Anul Diasporei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Diasporei

  Cred că nu e deloc exagerat dacă, într-o încercare de definire printr-o singură sintagmă, a anului 2014, am spune că acesta a fost unul al Diasporei.

 • Antinomia lui Ion Iliescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Antinomia lui Ion Iliescu

  Într-o declaraţie recentă, postată pe adevarul.ro, preşedintele Ion Iliescu afirmă explicit: „Eu am venit pe valul Revoluţiei, revoluţia nu a fost generată de oameni ca mine“.

 • INTERVIU L'Express - Klaus Iohannis: „Voi avea o colaborare corectă cu guvernul. Dar poate că guvernul PSD nu va exista multă vreme...“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU L'Express - Klaus Iohannis: „Voi avea o colaborare corectă cu guvernul. Dar poate că guvernul PSD nu va exista multă vreme...“

  Marele interviu din deschiderea săptămânalului francez „L'Express“ este dedicat astăzi preşedintelui României, Klaus Iohannis. Primul meu interviu cu un preşedinte, în colaborare cu Charles Hacquet, şi prima oară când site-ul francez revoluţionează: interviul este disponibil în integralitate în limba română! Se poate deci şi altfel...

 • Iohannis – Preşedinte. Primul sezon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis – Preşedinte. Primul sezon

  Dincolo de proceduri constituţionale, ritualuri şi momente emoţionante, schimbarea Preşedintelui României rămâne un reper-cheie pe piaţă politică internă şi internaţională. A trecut prima zi. Începe rutina!

 • „Iohannis apare, soarele răsare!“, varianta exorcizată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Iohannis apare, soarele răsare!“, varianta exorcizată

  La fix 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989,  într-o atmosferă profund emoţionantă s-a produs cel mai firesc schimb de putere supremă. Cu toate incercările de destabilizare, venite din interior sau din afară, România a învăţat în toţi aceşti ani că haina democraţiei i se potriveşte cel mai bine.

 • Cel care pleacă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cel care pleacă

  Cu lacrimi în ochi şi cu acel Dragă, Stolo! devenit cel puţin la fel de celebru precum Mircea, fă-te că lucrezi!, dar cu diferenţa că apelativul are corespondent în realitate în vreme ce imperativul a fost doar o făcătură vadimistă, Traian Băsescu intra pe 2 octombrie 2004 în cursa prezidenţială.

 • 10 ani pierduţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  10 ani pierduţi?

  Scurt bilanţ despre cei 10 ani în care am fost conduşi de Traian Băsescu. ECONOMIA? În 10 ani, preşedintele Băsescu a avut puţin timp în care s-a manifestat aşa cum şi-a dorit în economie.

 • Se poate, dar se şi cuvine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Se poate, dar se şi cuvine?

  Serialul de texte prin care ne-am angajat în susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis la Preşedenţia României, începe cu titlul „SE POATE”. Acesta este cuvântul, conceptul, sloganul sau brandul, care a orientat, dar a şi susţinut întreaga campanie electorală a dânsului..Celelalte imperative, cum ar fi „Schimbarea”, sau „Lucrul bine făcut”, sau „Împreună”, sau „Starea normală”, sunt însoţitoare, corelative.

 • Klaus, Klaus, scapă-ne de haos!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus, Klaus, scapă-ne de haos!

  Domnule Preşedinte Klaus Iohannis, ştim că aţi plecat într-o binemeritată vacanţă în îndepărtata şi însorita Florida, dar vreau să aflaţi despre noi, românii, că nu suntem deloc bine.  De abia au trecut două săptămâni de când v-aţi răstit la ei să pice legea graţierii şi a amnistiei şi parlamentarii iar ne-au făcut de ruşine. Şi-au bătut din nou joc de noi votând împotriva ridicării imunităţii unui „semen“ de-ai lor.

 • Iohannomania nu-i bună pentru România!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannomania nu-i bună pentru România!

  De ceva vreme, iohannomania a luat în stăpânire presa şi reţelele sociale. Iar problema nu stă, desigur, în satisfacţia sinceră manifestată de alegători pe facebook, sub diferite forme. Şi nici în prăjiturelele ori noile feluri de pizza botezate cu numele noului preşedinte. Nu despre marketing este vorba aici.

 • Corigentul Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corigentul Victor Ponta

  Dl. Victor Ponta a picat şi a picat cu o notă mult sub patru nu doar examenul alegerilor prezidenţiale, ci şi pe cel al democraţiei.

 • Iohannis-Preşedinte. Agenda preliminară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iohannis-Preşedinte. Agenda preliminară

  „Câştigător validat al alegerilor“ şi „Preşedinte al României, instalat în funcţie“ - două ipostaze aflate formal în conectivitate dar complet diferite, definind un interval oarecum paradoxal atât pentru Klaus Iohannis, cât şi pentru viaţa publică.

Modifică Setările