Stiri despre presedinte republica moldova

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Portretul viitorului preşedinte, în viziunea alegătorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portretul viitorului preşedinte, în viziunea alegătorilor

  Aproape jumătate dintre respondenţii unui sondaj (49%) consideră că viitorul preşedinte ar trebui sa fie mai degrabă un politician, în timp ce 29% sunt de părere că trebuie să fie un tehnocrat. Fiecare a cincea persoană intervievată nu a fost în stare să răspundă la această întrebare. Datele se regăsesc într-un studiu sociologic, desfăşurat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor între 19 şi 30 septembrie, transmite IPN.

 • Tot ce trebuie
să ştii despre alegerile din Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tot ce trebuie să ştii despre alegerile din Republica Moldova

  La 30 octombrie, moldovenii cu drept de vot îşi vor alege preşedintele ţării în mod direct, pentru prima oară de la reforma constituţională din anul 2000, când s-a trecut la alegerea şefului statului în Parlament.

 • Un moment crucial
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un moment crucial

  Sub pretextul „indignării civice”, nişte forţe care nu se ştie prea bine pe cine reprezintă în societatea basarabeană au perturbat, pentru prima după 1991, sărbătorirea Zilei Independenţei Republicii Moldova.

 • Mai multe puteri pentru preşedintele Republicii Moldova? De ce? Şi pentru cine?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai multe puteri pentru preşedintele Republicii Moldova? De ce? Şi pentru cine?

  Aflat pe final de mandat şi crezând, probabil, că face pe placul partenerilor euroatlantici, actualul preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a spus că i s-ar părea normal ca preşedintele să capete mai multe puteri. Cât timp s-a revenit la alegerea sa directă, de către toţi cetăţenii, ar fi normal ca şi puterile sale să crească.

 • Sistemele politice nu lucrează singure
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sistemele politice nu lucrează singure

  Revin la decizia Curţii Constituţionale de la Chişinău, prin care alegerea preşedintelui Republicii Moldova se va face, din nou, prin votul direct al cetăţenilor.

 • Curtea Constituţională a decis unanim: Filat nu poate fi premier desemnat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională a decis unanim: Filat nu poate fi premier desemnat

  Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Decizia unanimă a magistraţilor a fost anunţată acum câteva minute, anunţă Publika TV.

Modifică Setările