Stiri despre presa romaneasca

  11 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Presa românească din nou în discuţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa românească din nou în discuţie

  Nu ştiu dacă sunt reale informaţiile, primite obligatoriu „pe surse”, legate de o iminentă nouă arestare a doamnei Elena Udrea.

 • Dacă televiziune nu e, nimic nu e!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă televiziune nu e, nimic nu e!

  O carte recent apărută, datorată tânărului istoric Matei Gheboianu, carte pe care am comentat-o săptămâna trecută, descrie cu lux de amănunte felul în care, în după-amiaza lui 22 decembrie 1989, românii începeau să redescopere gustul presei libere. Făcută aici în ţară, scrisă şi vorbită la Bucureşti şi în mai toate capitalele de judeţ.

 • Presa românească de azi în trei secvenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presa românească de azi în trei secvenţe

  1.Nu am comentat emisiunea de vinerea trecută de la Realitatea tv în decursul căreia un număr mereu în creştere şi din ce în ce mai penibil de falşi jurnalişti au încercat din răsputeri să îl linşeze mediatic pe fostul preşedinte Traian Băsescu, făcându-i praf mandatele. Nu-i vorbă, fostul preşedinte o face zilnic, prin ieşirile sale publice, televizate şi de pe Facebook.

 • Dincolo de palton, despre vizita Preşedintelui Iohannis în
Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dincolo de palton, despre vizita Preşedintelui Iohannis în Franţa

  Dincolo de un incident inexistent de protocol, o secvenţă de câteva secunde care nu a apărut deloc în presa franceză, dar care a fost pe prima pagină a tuturor ziarelor româneşti, vizita Preşedintelui Iohannis în Franţa merită o analiză detaliată. A fost o vizită densă, care a cuprins întâlniri cu preşedintele, cu primul ministru şi cu alţi oficiali de rang înalt. O vizită încântătoare, cu mesaje pozitive pe mai multe paliere:

 • Unirea din 1918, văzută de ziarişti români şi maghiari. De la „Necurmat această ţară a arătat ce poate o naţiune“, până la „Ardealul are să fie ocupat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unirea din 1918, văzută de ziarişti români şi maghiari. De la „Necurmat această ţară a arătat ce poate o naţiune“, până la „Ardealul are să fie ocupat“

  Gazetarii prezenţi la Alba Iulia, în 1 Decembrie 1918, au întors pe toate feţele cuvântarea fruntaşului politic ardelean Vasile Goldiş. Au acordat spaţii ample şi analizei articolelor Rezoluţiei Unirii. Găsim, însă,  şi impresii cu accente dramatice, mergând până la formulări de genul „Ardealul are să fie ocupat“.

 • Spovedania lui Turcescu: joc politic sau realitate crudă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spovedania lui Turcescu: joc politic sau realitate crudă?

  După ce probabil dimineaţă s-a afişat la Sfânta Liturghie pentru a-l ruga pe bunul Dumnezeu să îl ajute în ceea ce urma să facă, Robert Turcescu a publicat ieri pe blogul său personal un text în care a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Anunţul a fost însoţit de câteva documente: statele de plată şi livretul militar.

 • IPS Ciprian Câmpineanul intronizat ca arhiepiscop al Eparhiei Buzăului şi Vrancei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IPS Ciprian Câmpineanul intronizat ca arhiepiscop al Eparhiei Buzăului şi Vrancei

  Mă tot frământam întrebându-mă de ce biserica Ortodoxă Română, slujitorii săi, rămân imuni la atâtea atacuri nedemne venite din mai toate părţile. Îndeosebi, de la tot felul de ONG-uri miloage şi băloşind la banii statului, alimentate cu heringi de la olandezi dar care prea urât put, până la instituţii media, care le iau în serios şi găzduiesc fără tăgadă atacuri dezechilibrate, în sens unic contra bisericii noastre.

 • Demnitarii F.R.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demnitarii F.R.

  Să stăm strâmb, dar să judecăm drept, spune o vorbă din bătrâni. Se vede că înaintaşii noştri erau mai concesivi, deoarece, în mod normal, ar trebui să stăm drept, şi să judecăm conform acesteipoziţii. Probabil, renuţaseră la normalitate în favoarea unei stări sociale în care adevărul, justiţia să trimfe cu orice preţ. Adică, se mulţumeau cu mai puţin, dar puţinul acela însemna mult.

Modifică Setările