prajire - ultimele știri
Mâncarea se prepară uşor, nu necesită cunoştinţe gastronomice deosebite şi nici multe ingrediente. Secretul stă în prepararea sosului, care oferă consistenţă şi saţietate preparatului....
Preparatul este simplu de pregătit, necesitând puţine ingrediente, şi poate fi gătit indiferent de anotimp. Reţeta poate fi considerată şi dietetică, prin folosirea păstrăvului, dar şi a sosului care însoţeşte peştele, preparatul având puţine calorii...
Care este timpul perfect de gătire al legumelor pentru a-şi păstra gustul şi proprietăţile nutritive
Tuturor ni s-a întâmplat în bucătărie să dăm greş în estimarea timpului de gătire a mâncării. Acest lucru poate strica toată masa, chiar dacă este vorba de un singur ingredient. BrightSide prezintă un infografic la îndemâna pentru oricine care ne aju...
Blamată de unii, indispensabilă pentru alţii, cafeaua a fost şi va fi mereu acel ”mic păcat nevinovat” de care ne bucurăm majoritatea dintre noi în fiecare dimineaţă. Mai amară sau mai dulce, specialiştii ne dezvăluie secretul unei cafele care poate ...
Este plăcerea mai mult sau mai puţin vinovată a fiecăruia dintre noi, o bem să ne trezim sau doar să ne acompaniem prietenii, a generat o industrie puternică, dar şi controverse. Cum o alegem, însă, am încercat să aflăm de la pasionaţi.
Lichidul energizant care ne binedispune dimineaţa are efecte nebănuite dacă este preparat din boabe crude de cafea. Pe lângă efectul revigorant, cafeaua verde este un puternic antioxidant şi un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Aliment exotic din familia fisticului şi a fructului mango, miezul de caju poate fi folosit în diverse moduri şi are o multitudine de beneficii. Este foarte important să nu fie consumat crud, deoarece poate ucide. Atunci când sunt crude, nucile caju ...
În perioada sărbătorilor de iarnă, când carnea se află pe multe mese, tot mai mulţi oameni sunt interesaţi de prepararea sănătoasă a cărnii. Iată ce ne sfătuiesc nutriţioniştii....
Chiar dacă se află în topul celor mai consumate alimente, cartofii gătiţi la temperaturi mari dau naştere unor substanţe chimice cancerigene numite acrilamide. Studii realizate pe animale au arătat că substanţa este genotoxică şi cancerigenă, acest c...
Consumate crude, seminţele de floarea-soarelui aduc numai beneficii, însă devin o bombă toxică atunci când sunt prăjite. Consumul exagerat duce la îmbolnăviri serioase: gastrite, ulcere stomacale şi chiar apendicită. Nici stomatologii nu le recomandă...