Stiri despre pozitia copilului

  110 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Serie de filme româneşti, la TVR: ce producţii vor putea
urmări telespectatorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serie de filme româneşti, la TVR: ce producţii vor putea urmări telespectatorii

  Mai multe canale ale Televiziunii Române (TVR) vor difuza, în perioada următoare, o serie de filme româneşti, dintre care multe au fost distinse cu premii internaţionale. Printre acestea se numără „Poziţia copilului“, „Aferim!“ şi „Marţi, după Crăciun“, scrie Paginademedia.ro.

 • Namur - Paradis(ul) filmelor francofone
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Namur - Paradis(ul) filmelor francofone

  Mai întâi, câteva cifre. A 30-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Francofon (FIFF), la care „Le Bayard d’Or“, Trofeul lor aurit cu cei patru călăreţi, a fost câştigat de patru ori în ultimii zece ani de România cu „Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu, „Marţi după Crăciun”, a lui Radu Muntean, „Poziţia copilului” de Călin Netzer şi „Toată lumea din familia noastră” al lui Radu Jude.

 • „Poziţia copilului”, într-un top al celor mai bune filme ale anului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Poziţia copilului”, într-un top al celor mai bune filme ale anului

  Lungmetrajul lui Călin Peter Netzer, câştigător al Ursului de Aur, a fost inclus printre cele mai bune 30 de filme într-o altă limbă decât engleza ale anului 2014, într-un top realizate de 500 de experţi în cinematografie din întrega lume, realizat de site-ul specializat IndieWire.

 • 15 filme esenţiale, o introducere în „Noul Val Românesc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 filme esenţiale, o introducere în „Noul Val Românesc“

  Website-ul „Taste of Cinema“ a realizat un clasament al filmelor esenţiale pentru cei care doresc să afle mai multe despre mişcarea cinematografică intitulată „Noul Val Românesc“. Majoritatea producţiilor au fost premiate la festivaluri internaţionale de film precum cele de la Cannes, Berlin şi Locarno.

 • Români, vă ordon treceţi Carpaţii! Destinaţia: Mediaş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Români, vă ordon treceţi Carpaţii! Destinaţia: Mediaş

  Cel mai mare festival de film al verii, MECEFF, iniţiat şi condus de regizorul Radu Gabrea, îşi deschide porţile la Mediaş, una dintre cele şapte cetăţi transilvane, peste o săptămână şi ceva. Ca într-un ritual secret, cinefilii vor putea vedea cu pioşenie, în acest „templu al filmului“ în care se va transforma timp de o săptămână fausticul burg săsesc, pelicule sacrale de Milos Forman, Andrzej Wajda, Miklos Jancso şi Alexandru Tatos.

 • Filme româneşti de succes, joi şi vineri seară, în amfiteatrul din Parcul Tineretului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filme româneşti de succes, joi şi vineri seară, în amfiteatrul din Parcul Tineretului

  Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău îi invită şi săptămâna aceasta pe buzoieni să vizioneze filme româneşti de calitate în amfiteatrul din Parcul Tineretului. Astfel, joi seară, va rula filmul “Love Building”, iar vineri seară se va proiecta filmul “Poziţia copilului”. Filmele sunt difuzate de la ora 21.00 iar intrarea este liberă.

 • Ada Solomon susţine masterclass-uri de producţie de film în Capitală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ada Solomon susţine masterclass-uri de producţie de film în Capitală

  Producătoarea lungmetrajului „Poziţia copilului“, câştigător al premiului Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 2013, va susţine un masterclass dedicat producţiei de film pe 19, 27 martie şi 3 aprilie, de la 19.00, la Asociaţia Culturală Control N din Capitală.

 • RETROSPECTIVĂ 2013 O
lume mondenă, mondenă, mondenă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RETROSPECTIVĂ 2013 O lume mondenă, mondenă, mondenă

  „Weekend Adevărul“ vă prezintă cele mai importante evenimente care au marcat lumea mondenă în 2013, atât în România, cât şi la nivel internaţional. Între concertul Roger Waters, considerat evenimentul anului la noi în ţară şi isteria mondială „declanşată“ de naşterea bebeluşului regal al Marii Britanii, anul 2013 a adunat şi bune, şi rele: premii, succese, controverse sau pierderi.

 • VIDEO Cele mai bune filme româneşti ale anului 2013
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cele mai bune filme româneşti ale anului 2013

  Sfârşitul anului 2013 este o bună oportunitate pentru a pune sub lupă cele mai bune filme româneşti lansate în acest an. Printre cele mai importante producţii autohtone se numără „Poziţia copilului“, „Lupu“, „Domestic“ sau „Domnişoara Christina“.

 • VIDEO Filmul românesc „Poziţia copilului“ a ieşit din cursa pentru premiul Oscar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Filmul românesc „Poziţia copilului“ a ieşit din cursa pentru premiul Oscar

  Filmul românesc „Poziţia copilului“, regizat de Călin Peter Netzer, nu a fost inclus pe lista scurtă de propuneri pentru o nominaliare la premiile Oscar, ediţia din 2014, peliculele aflate în competiţie la categoria cel mai bun film străin fiind „The Hunt", de Thomas Vinterberg, şi „La grande belezza“, de Paolo Sorrentino, informează site-ul thewrap.com.

 • Premiul Eurimages pentru coproducţie: Ada Solomon, la premiile Academiei de Film Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiul Eurimages pentru coproducţie: Ada Solomon, la premiile Academiei de Film Europene

  Lungmetrajul "The Great Beauty/ La Grande Bellezza", de Paolo Sorrentino, a primit sâmbătă trofeul pentru cel mai bun film la gala Academiei de Film Europene (EFA), care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Berlin. La gala Academiei de Film Europene, producătoarea Ada Solomon a primit trofeul Eurimages pentru coproducţie, o distincţie care recunoaşte rolul decisiv pe care îl au coproducţiile în industria de film din Europa.

 • Nu stricaṭi imaginea ṭării!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu stricaṭi imaginea ṭării!

  Am auzit ades sintagma aceasta, exprimată cu mai mult sau mai puṭin „tremolo” în glas, după 1990. Căci înainte, deṣi mai toṭi (cu excepṭia auritei nomenclaturi) nu o duceam strălucit, mai nimeni nu îndrăznea să îṣi formuleze pesimismul social în public. Ṣi chiar dacă ar fi cutezat, erau destui care să-i sară la gât, pentru a înăbuṣi puseul protestatar.

 • Luminiţa Gheorghiu: „Un Oscar l-am primit deja din partea publicului românesc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Luminiţa Gheorghiu: „Un Oscar l-am primit deja din partea publicului românesc“

  Actriţa Luminiţa Gheorghiu, care a fost recent nominalizată de către Academia Europeană de Film pentru premiul de cea mai bună actriţă, cu rolul din pelicula „Poziţia copilului“, spune că una dintre cele mai mari bucurii ale sale a fost să vadă că publicul din România este prezent în număr cât mai mare în sălile de cinema, pentru a urmări filmul regizat de Călin Peter Netzer.

 • BBC: „«Poziţia copilului» e un nou început în era filmului românesc“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BBC: „«Poziţia copilului» e un nou început în era filmului românesc“

  Filmul „Poziţia copilului“, de Călin Peter Netzer,  care a câştigat Ursul de Aur la Berlin anul aceasta, fiind şi propunerea României la premiile Oscar 2014, reprezintă „disecarea anatomică a oamenilor, a societăţii şi a relaţiilor; drama ca documentarea unei patologii“, notează BBC. Filmul, care face parte din noul val şi a „schimbat imaginea filmului românesc în lume“, va rula pe marile ecrane din Marea Britanie începând de săptămâna aceasta.

 • „Poziţia copilului” şi cota
de denigrare a României în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Poziţia copilului” şi cota de denigrare a României în Franţa

  „Luminiţa Gheorghiu, această Catherine Deneuve a României” a jubilat aseară Louis Héliot, consilier cultural al Centrului Wallonie-Bruxelles, în discursul său dinaintea proiecţiei în avanpremieră la Paris a filmului „Poziţia copilului.” Încă o creaţie de excepţie erijată, fără voie, în ambasador de aur al României, în contextul celei mai joase cote pe care ţara noastră a avut-o vreodată în Franţa.

Modifică Setările