Stiri despre portugalia

  675 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • România se ţine tare în faţa zonei euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România se ţine tare în faţa zonei euro

  Problemele statelor supraîndatorate scumpesc uşor prima de risc, dar investitorii în obligaţiuni suverane văd titlurile statului român mai sigure decât cele ale Irlandei, Portugaliei sau Ungariei. Înrăutăţirea situaţiei în zona euro a pus datoria României în avantaj faţă de cea a unor ţări cu economii mult mai avansate. Dar zarurile sunt departe de a fi aruncate.

 • Portugalia, împinsă sub „umbrela de protecţie“?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portugalia, împinsă sub „umbrela de protecţie“?

  Banca Centrală Europeană (ECB) şi mai multe ţări din zona euro sfătuiesc Portugalia să accepte un împrumut de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Uniunea Europeană pentru a salva Spania, scrie cotidianul „Financial Times Deutschland“, citând surse anonime din cadrul Ministerului german de Finanţe.

 • Grevă generală în Portugalia împotriva măsurilor de austeritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grevă generală în Portugalia împotriva măsurilor de austeritate

  Cursele aeriene au fost afectate, iar unele porturi au fost paralizate din cauza grevei generale care a avut loc în Portugalia. Şi serviciile publice, dar şi marile companii au fost afectate de protestul împotriva măsurilor de austeritate propuse de guvern.

 • VIDEO: Spania, umilită la Lisabona
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO: Spania, umilită la Lisabona

  Campioana mondială şi europeană, Spania, a fost bătută măr de naţionala Portugaliei, scor 4-0, într-un meci amical disputat la Lisabona.

 • Irlanda, în pragul colapsului financiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Irlanda, în pragul colapsului financiar

  Dezastrul economic alungă în străinătate elitele ţării şi dă frisoane Bruxelles-ului că ar putea contamina şi alte membre UE. Zvonurile legate de un nou împrumut european au alertat piaţa, adâncind criza în care se zbate Irlanda.

 • „Grecia ar trebui să-şi restructureze datoriile“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Grecia ar trebui să-şi restructureze datoriile“

  Statul elen ar trebui să-şi restructureze datoriile pentru că povara dobânzilor aferente nu poate fi susţinută pe termen lung, este de părere Hans-Werner Sinn, preşedintele institutului economic german Ifo.

 • Satu Mare: “Portugalia” în premieră la Teatrul de Nord
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satu Mare: “Portugalia” în premieră la Teatrul de Nord

  Secţia română a Teatrului de Nord prezintă în premieră spectacolul “Portugalia” de Egressy Zoltan. Piesa va ptuea fi vizionată în premieră duminică, începând cu ora 19.00, respectiv luni şi marţi.

 • Austeritatea nu scoate Europa din criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Austeritatea nu scoate Europa din criză

  Sumele câştigate de guverne prin introducerea măsurilor de austeritate nu sunt de ajuns pentru a acoperi datoriile publice ale statelor. Ţările din zona euro au de rambursat 582 de miliarde de euro în 2011, cu 61 de miliarde mai mult decât în acest an.

 • Case de vacanţă de la 74.000 de euro în Portugalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Case de vacanţă de la 74.000 de euro în Portugalia

  Locuinţele de pe litoralul portughez au preţuri asemănătoare cu cele din Grecia sau Turcia, însă multe dintre ele au incluse în ofertă mobilierul şi dotările tehnice necesare atât unei ocupări ocazionale, pe perioada concediilor, cât şi în cazul locuirii permanente.

 • Dublă de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dublă de aur

  Echipajele feminine de două rame şi 8+1 au cucerit într-o manieră entuziasmantă titlul european la Montemor-O-Velho (Portugalia). Canotoarele autohtone şi-au păstrat supremaţia în cele două probe pe care le dominăm cu autoritate de trei ani pe plan continental.

 • Carlos Queiroz, demis de la naţionala Portugaliei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Carlos Queiroz, demis de la naţionala Portugaliei

  Selecţionerul Portugaliei, Carlos Queiroz, a fost demis aseară, ca urmare a numeroaselor proceduri disciplinare şi a recentelor rezultate slabe, a anunţat Federaţia Portugheză de Fotbal.

 • „Nava amiral“ atacă aurul în Portugalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nava amiral“ atacă aurul în Portugalia

  Echipajul feminin de 8+1 are ca obiectiv apărarea titlului european la sfârşitul acestei săptămâni. Pregătirea canotoarelor s-a desfăşurat la Snagov, în zori de zi, pentru a evita şalupele oamenilor bogaţi din zonă. Canotoarele au avut parte de susţinerea campioanelor olimpice şi mondiale Elisabeta Lipă şi Doina Ignat, care au venit să le urmărească la ultimele antrenamente.

 • Portugalia s-a făcut de râs: 4-4 cu Cipru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portugalia s-a făcut de râs: 4-4 cu Cipru

  Absenţele selecţionerului Carlos Queiroz (suspendat şase luni de federaţie pentru că i-a înjurat pe comisari la un control antidoping înaintea CM 2010) şi a lui Cristiano Ronaldo (accidentat) nu părea să le dea mari bătăi de cap portughezilor în meciul cu Cipru.

 • Rui Duarte: „În Portugalia nu sunt bani ca-n România“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rui Duarte: „În Portugalia nu sunt bani ca-n România“

  Lusitanul este şocat de contrastul social dintre bogaţi şi săraci şi spune că vom ajunge la nivelul lusitanilor peste 15 ani. Fotbalistul de 30 de ani a fost dezamăgit de primul contact cu România, în 2008, şi a fost tentat să se întoarcă acasă. Liniştea din Poiana Braşov l-a convins însă să rămână.    

 • Bun ca vinul de Porto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bun ca vinul de Porto

  Cristi Săpunaru a început sezonul cu dreptul în Portugalia. Românul a câştigat Supercupa, după ce Porto a bătut-o pe Benfica Lisabona cu 2-0. Fundaşul român a avut o evoluţie bună, dar a părăsit terenul accidentat în minutul 74, după ce a fost călcat de un adversar.

 • Portugalia: muzică fado şi primăvară eternă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Portugalia: muzică fado şi primăvară eternă

  Vineri, 6 august Cel de-al douăzecişidoilea volum din colecţia National Geographic Traveler apare vinerea viitoare împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

 • Ţara muzicii fado şi a vinului de Porto
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara muzicii fado şi a vinului de Porto

  Portugalia este cel de-al douăzeci şi doilea volum din colecţia National Geographic Traveler şi apare vinerea viitoare, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

 • România a fost cea mai mare sursă de imigranţi pentru Portugalia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România a fost cea mai mare sursă de imigranţi pentru Portugalia

  Cu 53.000 de români venind în această ţară, România a fost cea mai mare sursă de imigraţie pentru Portugalia în 2008, depăşind state recum Brazilia sau Republica Capului Verde, potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 • VOLEI: România - Portugalia în Liga Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VOLEI: România - Portugalia în Liga Europeană

  Naţionala masculină de volei a României va întâlni Portugalia în semifinalele Ligii Europene, în cadrul turneului Final Four găzduit de oraşul spaniol Guadalajara.

 • Cristiano Ronaldo a anunţat că a devenit tată!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristiano Ronaldo a anunţat că a devenit tată!

  Superstarul portughez Cristiano Ronaldo a anunţat în această dimineaţă pe site-ul său personal şi pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter că a devenit recent tată, fără a dezvălui însă identitatea mamei.

 • BCE lasă băncile fără finanţări pe un an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BCE lasă băncile fără finanţări pe un an

  Unele bănci ar putea avea de suferit după ce programul prin care Banca Centrală Europeană a acordat credite pe un an de 442 de miliarde de euro expiră mâine. Creat iniţial pentru a preveni lipsa de lichidităţi a instituţiilor bancare, programul BCE a devenit vital supravieţuirii multora dintre ele.

 • Criza taie banii de educaţie din Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza taie banii de educaţie din Europa

  Portugalia și Marea Britanie reduc salariile și dau afară profesorii din cauza crizei economice. Franţa se confruntă cu o situaţie asemănătoare. Reduceri la bugetul învăţământului, salarii tăiate, mai puţini dascăli şi mai puţine şcoli. Ţările europene sacrifică  educaţia sperând că vor echilibra economiile afectate de criză.

 • Handbalistele au învins Elveţia cu 37-26
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Handbalistele au învins Elveţia cu 37-26

  Calificată deja la turneul final al Campionatului European, care va avea loc în luna decembrie, în Danemarca şi Norvegia, echipa feminină de handbal a României s-a impus cu 37-26 în faţa Elveţiei, astăzi, la Tg. Mureş.

 • Handbal: România s-a calificat la Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Handbal: România s-a calificat la Europene

  Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, scor 23-44 (12-20), partida din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European 2010 disputată în deplasare cu Portugalia şi s-a calificat la turneul final.

Modifică Setările