
Cum se face dulceaţa de morcovi şi portocale. În ce fel se pregătesc ingredientele
Dacă vreţi să faceţi o dulceaţă cu gust exotic şi rafinat, combinaţia dintre morcovi şi portocale este cea mai potrivită.
Dacă vreţi să faceţi o dulceaţă cu gust exotic şi rafinat, combinaţia dintre morcovi şi portocale este cea mai potrivită.
Un preparat special şi rafinat pentru o masă alături de cei dragi, friptura de raţă în sos de coniac se pregăteşte în aproximativ două ore şi jumătate.
Fostul premier PSD Mihai Tudose îl acuză pe LIviu Drganea că e duplicitar atunci când vorbeşte de dublul standard România-UE. „Nu vreţi să nu mai avem dublu standard la legi, la justiţie? Nici la ce înseamnă o pedeapsă pentru furturi de fonduri europene?“, se întreabă, retoric, Mihai Tudose, candidat Pro România la europarlamentare.
Conform mai multor statistici făcute de universităţi din America în ultimii ani, cel puţin 25% din populaţie suferă de stres sau depresie. Însă atât stresul, cât şi depresia, pot fi tratate inclusiv cu fructe aflate la îndemâna oricui..
Deşi sunt bogate în potasiu, magneziu, acid folic, fibre şi vitamine din complexul B, portocalele nu sunt pentru toată lumea. Sucul acid, bogat în vitamina C poate accentua simptomele artritei la pacienţii care suferă de această afecţiune.
În perioada comunistă, Moş Gerilă era cel care aducea daruri şi nu Moş Crăciun. El era aşteptat de copiii cuminţi în noaptea de Revelion.
Pentru iubitorii aromei de toamnă care vor să simtă gustul dovleacului şi al portocalei cât mai mult timp, vă sugerăm reţeta deliciosului gem care poate fi servit invitaţilor ca un inedit desert.
Un preparat uşor de realizat şi foarte gustos, tortul cu ciocolată albă, kiwi şi portocale va fi cu siguranţă pe placul celor mici şi mari. De ce ingrediente aveţi nevoie şi cum se prepară acest tort inedit, aflaţi din materialul de mai jos.
Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Vâlcea au destructurat, la începutul acestui an, o reţea de trafic internaţional de droguri de risc. Patru indivizi au ajuns după gratii, preventiv, în urma mandatelor emise de judecătorii Tribunalului Vâlcea. Magistraţii aceleiaşi instituţii i-au condamnat ieri pe traficanţi. Pedepsele variază între 1 şi 4 ani de închisoare.
În cadrul unui seminar despre nutriţie, dr. Simona Tivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a avertizat asupra faptului că una dintre sursele importante de obezitate sunt sucurile.
Aproximativ 20 de persoane s-au adunat în faţa Ministerului Justiţiei, joi după-amiază, afişând pancarte cu mesaje împotriva DNA şi a conducerii acesteia şi desene cu bufniţe. De asemenea, în faţa Parlamentului, vizavi de minister, s-au strâns şi câţiva protestatari #rezist, care strigă "Justiţie, nu corupţie".
Zeci de oameni s-au adunat, începând cu ora 17.00, în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cele aproximativ 30 de persoane au venit cu vuvuzele, portocale şi cer demisia Laurei Codruţa Kovesi.
Chiar dacă sunt fructele cele mai consumate în sezonul rece, portocalele nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă în niciun anotimp. Ele sunt surse excelente de vitamina C şi alţi antioxidanţi, foarte buni pentru sănătate. Iată care sunt principalele 8 beneficii pe care le au portocalele asupra sănătăţii:
Cele mai populare citrice, portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic, fibre şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru ca organismul să aibă energie. Cu toate acestea, există câteva categorii de persoane care trebuie să le evite.
Sărbătorile de Iarnă în comunism erau singura perioadă în care părinţii îşi permiteau să le cumpere copiilor portocale, Orăşelul Copiilor fiind, faţă de sărăcia de zi cu zi, un Rai.
Stresul este un factor important în ziua de astăzi şi ne influenţează viaţa în mod negativ, iar cel mai des prin mâncarea nesănătoasă pe care o consumăm. De cele mai multe ori alegem alimentele bogate în grăsimi şi zahăr atunci când devenim stresaţi şi nu realizăm că ne putem îmbolnăvi.
În plin scandal privind citricele periculoase retrase de la vânzare de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, inspectorii sanitar-veterinari fac precizări referitoare la presupusa substanţă toxică din citrice şi spun că începând din 2016 şi până în prezent, nu au fost înregistrate depăşiri ale nivelului maxim admis pentru Imazalil în aceste produse.
Directorul general al ANPC, Paul Anghel, avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanţă foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislaţia UE.
Există alimente care ne ajută corpul şi pe care obişnuim să le numim sănătoase, dar şi alimente care ne distrug organele şi arterele. În jurul lor s-au dezvoltat o serie întreagă de mituri. Care este, de fapt, adevărul?
Antioxidanţii sunt substanţe conţinute în alimente care ajută la menţinerea sănătăţii celulelor şi combaterea acţiunii nefaste a radicalilor liberi.
Mai multe studii finalizate în ultimii ani de oameni de ştiinţă americani de la câteva universităţi de peste Ocean au scos la iveală o asociere între consumul de citrice şi melanomul malign, o formă de cancer de piele. Cum s-a ajuns la această concluzie aflaţi din materialul următor.
Indicele glicemic este un termen des întâlnit în caracterizarea alimentelor, alături de „alimentele funcţionale“ şi cele „modificate genetic“. Ce înseamnă toate aceste lucruri?
Prepară un desert apetisant pentru cei dragi. Atât adulţii, cât şi copiii vor fi cuceriţi de acest tort cu iaurt şi portocale.
Îţi prezentăm o combinaţie clasică, după o reţetă italiană: gustul dulce sfeclei roşii, alături de gustul acrişor al portocalelor şi aroma măslinelor vor da o savoare aparte acestei salate de post. Iar dressingul este cel care leagă toate aceste arome inconfundabile.
Portocala poate fi un ingredient savuros în multe reţete de deserturi. Profită de aroma sa inconfundabilă şi foloseşte atât coaja, cât şi sucul acestui fruct mai des în dulciurile tale.
Portocalele se găsesc pe lista fructelor cu un conţinut bogat în vitamina C: măceşe, cătină, coacăze negre, kiwi, lămâi, portocale, grepfrut, mango, căpşuni, coacăze roşii, pepene galben, mandarine, ananas, kaki, agrişe, zmeură, afine, mure, gutui, mere, avocado, banane, rodii.
Iată un desert cu mai puţine calorii şi uşor de preparat! Tu ai încercat acest tort cu cremă de portocale? E musai să îl testezi şi să te răsfeţi cu o feliuţă.
În sezonul rece, când diferenţele mari de temperatură interior/exterior solicită intens sistemul imunitar, citricele sunt un aliat de nădejde al organismului, datorită cantităţii mari de vitamina C, dar şi a conţinutului bogat în minerale şi antioxidanţi.
Atunci când vrei să le oferi un mic răsfăţ celor dragi, de ce să nu încerci o reţetă de negresă cu portocale? Aceste fructe îţi vor aminti întotdeauna de Crăciun, iar dacă le incluzi în deserturile tale, acestea vor avea o aromă cu totul şi cu totul specială.
Bună de întins pe pâine sau de servit drept garnitură la friptura de raţă ori gâscă, dulceaţa de morcovi şi portocale este un deliciu.