Stiri despre populism

  183 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ultima demonstraţie de populism a PNL: alegerea primarilor în două tururi de scrutin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima demonstraţie de populism a PNL: alegerea primarilor în două tururi de scrutin

  PNL a depus la Parlament un nou proiect privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, deşi liberalii recunosc că iniţiativa lor nu are nicio şansă să devină literă de lege sau să poată fi aplicată la alegerile locale din 2016. În primăvară, PNL şi PSD au votat legea alegerilor locale, care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, situaţie ce îi avantajează pe aleşii locali în funcţie, atât de la PSD, cât şi de la PNL.

 • Guvernul a intrat în spirala populismului şi nu mai are ieşire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul a intrat în spirala populismului şi nu mai are ieşire

  O mobilizare de breaslă excepţională, adăugată unor nemulţumiri profunde, ce durează de ani de zile, a adus zilele acestea cadrele medicale aproape de o grevă generală. De această dată, sursa nemulţumirii a fost recenta decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit căreia orice plată suplimentară acordată medicilor de către pacienţiva intra în categoria şpăgii şi va fi pedepsită ca atare.

 • Ce va alege Ponta între populism şi necesitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce va alege Ponta între populism şi necesitate

  Majorarea salariilor bugetarilor este o necesitate şi ar putea contribui pe termen mediu şi lung la reducerea corupţiei. Reducerea TVA este populistă şi va ajuta PSD în alegeri.

 • Demisia din succes
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demisia din succes

  Oare cum o fi votat fostul ministru al finanţelor, Yanis Varoufakis, la referendumul de duminică? El spunea că dacă va ieşi „DA”, va demisiona; a ieşit „NU” şi a demisionat. Ce să creadă grecul de rând: declaraţia de dinainte de referendum, când politicianul susţinea varianta „DA”, sau gestul de după, prin care cetăţeanul fost ministru a invalidat rezultatul pentru care militase?

 • Grecia: populism sau democraţie directă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Grecia: populism sau democraţie directă?

  Decizia lui Tsipras de a organiza referendum cu privire la ieşirea Greciei din zona euro naşte dezbateri aprinse între eurofili şi eurosceptici, între dreapta şi stânga.

 • De la dublare la
tăiere, acum şi pe vremea lui Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De la dublare la tăiere, acum şi pe vremea lui Băsescu

  Dublarea alocaţiilor pentru copii, intrată de luni în vigoare, aminteşte de pericolele populismului şi de ce am trăit cu toţii în anii de criză. Adevărul este că PSD nu a avut în vedere majorarea alocaţiilor pentru copii şi a căzut într-o cursa pregătită de PNL.

 • Miserupism à la Emil Boc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miserupism à la Emil Boc

  Lui Emil Boc nu-i mai pasă de Cluj-Napoca, iar asta se vede cu ochiul liber. Mai grav este faptul că această nepăsare o amestecă premeditat cu un populism crunt axat, în primul rând, pe manipularea persoanelor vârstnice.

 • Victor Ponta văzut în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta văzut în Germania

  În „Raportul de ţară”, realizat de Fundatia germană „Konrad Adenauer” şi publicat cu puţine zile în urmă sunt analizate campania electorală a lui Victor Ponta, cea a lui Klaus Iohannis, posibila „trădare” a Elenei Udrea după primul tur de scrutin, precum şi prestaţia lui Traian Băsescu în cei zece ani petrecuţi la Cotroceni.

 • Anti-Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anti-Europa

  Se profilează, deja public, scenariul celei mai mari probleme cu care urmează să se confrunte Uniunea Europeană în viitorul imediat: naşterea unui naţionalism exacerbat, violent, şovin, xenofob, antisemit, intolerant şi populist. Are un nume generic: euroscepticismul.

 • Alegerile europene, zguduite de „cutremurul” politic al partidelor extremiste şi eurofobe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegerile europene, zguduite de „cutremurul” politic al partidelor extremiste şi eurofobe

  După o lungă perioada de criză, europenii s-au arătat mult mai receptivi la politicile naţionaliste promovate de partidele de extremă dreapta. În Franţa, Grecia, Austria, Marea Britanie, precum şi în Danemarca, formaţiunile politice care au avut un discurs populist, anti-imigraţionist sau populist au reuşit să atragă cele mai multe voturi pentru scrutinul europarlamentar.

 • VIDEO Noul Ev Mediu al populiştilor europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Noul Ev Mediu al populiştilor europeni

  Foarte interesant: populiştii din întreaga Europă se ridică împotriva Uniunii afirmând că apără „libertatea“.În numele acestei libertăţi, ei coboară bariere, impun restricţii, înfiinţează controale.

 • Presseurop moare, Comisia Europeană nu se predă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Presseurop moare, Comisia Europeană nu se predă

  Presseurop este un site care publică, în zece limbi (inclusiv româna) articole preluate din presa europeană. Este extrem de interesant şi profesionist şi chiar te face să crezi că “visul european” e tangibil. Dar Comisia Europeană a decis – într-o manieră ciudată - că trebuie să dispară.

 • Ce mai faceţi, Norman Manea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai faceţi, Norman Manea?

  Sunt atent la atmosfera şi oscilaţiile barometrului politic românesc, nu doar la cel al Lumii Noi şi n-aş spune că veştile sunt admirabile. Peisajul politic românesc rămîne dubios, corupt, burlesc, stimulînd scepticismul.

 • Emiluţ, cu coasa prin Haşdeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emiluţ, cu coasa prin Haşdeu

  Na. Vreau din start să bold-uiesc şi să scap: e moartea pasiunii să comentezi cugetările lui Emiluţ despre politica mare, despre cum un fost premier şi preşedinte al PD-PDL timp de şapte ani, laudă cu pioşenie alternativa (Mişcarea Populară) la PD-ul care l-a înălţat, urmând a se lupta cu balaurii USL  :)

 • Dicţionar politic: populismul şi suratele lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dicţionar politic: populismul şi suratele lui

  Populismul susţine că poporul decide în politică fiindcă el este acela care alege. Democraţia se bazează pe reprezentativitate, adică pe cei aleşi.

 • Seduşi şi abandonaţi de Emil Boc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seduşi şi abandonaţi de Emil Boc

  Era plictisit iar noi eram doar unul dintre jocurile copilăriei politice. Chiar şi aşa, în 10 iunie 2012, atunci când întreaga Românie i-a întors spatele, după ce în prealabil realizase o condensare a sărăciei pure, „exorcizând” astfel demonul suferinţei, Clujul i-a întins o mână din nostalgie, spunându-i: hai acasă, hai împreună!

 • Angela Merkel şi-a pus Europa în
cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angela Merkel şi-a pus Europa în cap

  Popularitatea Germaniei şi a Angelei Merkel scad, iar europenii, sătui de austeritate, preferă să se adăpostească sub aripa populiştilor.

 • Domnu’ Dan şi catiheţii poporului, la Fălticeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Domnu’ Dan şi catiheţii poporului, la Fălticeni

  Într-una dintre ultimele sale intervenţii la „televiziunea de ştiri” care s-a grăbit să acopere nişa închisului OTV, adică RTV, Dan Diaconescu dădea dreptate celor care – inclusiv actualul preşedinte al României – susţin că PPDD reprezintă principala „forţă” a opoziţiei. Avea şi-un argument ce sugerează prezenţa unor cunoştinţe de sociologie politică: numărul sediilor organizaţiilor de la nivel local, „vreo două mii”.

 • Rompuy condamnă, pe Twitter, valul de populism din UE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rompuy condamnă, pe Twitter, valul de populism din UE

  Preşedintele Consiliul European, Herman Van Rompuy, a condamnat creşterea în popularitate a mişcărilor extremiste şi populiste, apreciind că acestea reprezintă o ameninţare pentru libera circulaţie a persoanelor în cadrul Uniunii Europene.

 • Media socială şi populismul de dreapta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Media socială şi populismul de dreapta

  Media socială s-a dovedit a fi, în ultimii ani, un puternic instrument de prozelitism şi organizare politică. Un think tank britanic i-a întrebat pe simpatizanţii de pe Facebook ai partidelor populiste europene ce le motivează convingerile politice. Nu surprinzător, cauzele sunt culturale, nu economice.

Modifică Setările