Stiri despre popularii europeni

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectul Brexit
asupra alegerilor europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Brexit asupra alegerilor europarlamentare

  La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

 • Dreapta europeană lansează procedura de excludere a Fidesz din PPE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreapta europeană lansează procedura de excludere a Fidesz din PPE

  Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului populist ungar Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, care ar putea fi decisă pe 20 martie, a anunţat luni preşedintele PPE Joseph Daul.

 • Art. 7 pentru România – preţul
păstrării lui Viktor Orban în PPE?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Art. 7 pentru România – preţul păstrării lui Viktor Orban în PPE?

  În tensiunea premergătoare zilei de azi, în care România devine, oficial, oaie neagră a Europei, s-a petrecut un fapt mai grav chiar decât poziţiile critice ce vor fi anunţate la Strasbourg. S-a avansat ideea activării art. 7 din Tratatul UE pentru România. Nu a cerut-o oricine. „Un europarlamentar german“, s-a mulţumit a preciza presa noastră. Elmar Brok nu este un simplu europarlamentar, ci eminenţa cenuşie a diplomaţiei politice europene.

 • Popularii europeni reacţionează faţă de situaţia statului de drept
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Popularii europeni reacţionează faţă de situaţia statului de drept

  Cu o zi înaintea vizitei preşedintelui Traian Băsescu la Bruxelles, pentru întrevederea cu şeful Comisiei Europene şi membru PPE, Jose Manuel Barroso, preşedinţia Partidului Popular European (PPE), reunită ieri seară în capitala europeană, a emis o declaraţie comună cu privire la evoluţia evenimentelor de pe scena politică din România.

 • PPE bate şaua PDL să priceapă iapa USL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PPE bate şaua PDL să priceapă iapa USL

  Popularii europeni au votat ieri, la Bucureşti, un nou program politic, după ce ultimele schimbări fuseseră operate la congresul din Atena, în urmă cu 20 de ani. Şi-au ales o nouă conducere, însă şi-au reconfirmat liderul, iar în privinţa României au spus, în aproape toate limbile UE, că statul de drept nu poate fi pus la îndoială.