Stiri despre politizare

  47 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Politizarea alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii din Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politizarea alegerilor pentru funcţia de rector al Universităţii din Bucureşti

  Istoria recentă ne arată că cea mai mare ameninţare la adresa sănătăţii unei instituţii academice se dovedeşte a fi mai degrabă războiul civil dintre electorii care nu mai disting între campania de lobby pentru candidatul favorit şi campania de "public shaming" sau "harassment" faţă de candidatul considerat indezirabil.

 • Problemele universităţilor române: cămine-dezastru şi politizarea funcţiilor de conducere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Problemele universităţilor române: cămine-dezastru şi politizarea funcţiilor de conducere

  Universităţi care nu au adoptat un cod universitar al drepturilor şi obligaţiilor studentului, lipsa locurilor de cazare în cămine, politizarea instituţiilor academice şi carenţe serioase în facilitarea integrării studenţilor cu dizabilităţi – acestea sunt doar câteva dintre problemele care persistă în mediului universitar, conform unui raport al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

 • TVR şi SRR trebuie reformate din temelii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TVR şi SRR trebuie reformate din temelii

  Nu mă număr defel printre cei care socotesc că orice schimbare de putere trebuie să aducă cu sine înlocuirea intempestivă a conducerilor şi ale Consiliilor de Administraţie de la Radio România şi TVR.

 • Reacţie la articolul din Adevărul despre politizarea AEP. Mai multe ONG-uri au solicitat clarificări privind demiterea „pe criterii confuze“ a unor directori
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reacţie la articolul din Adevărul despre politizarea AEP. Mai multe ONG-uri au solicitat clarificări privind demiterea „pe criterii confuze“ a unor directori

  În contextul în care preşedintele AEP a cerut demiterea lui Gabriel Saucă (Director general, Direcţia de Coordonare a Sistemului Informaţional Electoral Naţional) şi a lui Cristian Petraru (şeful Departamentului de organizare a proceselor electorale) în condiţii pe care le considerăm confuze, am solicitat alături de alţi parteneri clarificări legate de aceste aspecte, pentru a vedea care sunt motivele care stau la baza proceduri, arată EFOR.

 • Ne ierte aceste nevinovate fete
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ne ierte aceste nevinovate fete

  Ne ierte? Pentru ce? Le-am omorât noi, oare? Sau un gunoi violator, ajutat de autorităţi corupte? De ce să ne căim, când am tot scris şi spus şi am scandat: justiţie! Şi jos PSD, jos Dragnea, Dăncilă şi cleptocraţia!

 • Raport SAR: Politizarea este principala problemă a funcţiei
publice din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Raport SAR: Politizarea este principala problemă a funcţiei publice din România

  În România, politizarea instituţiilor publice este o pârghie extrem de importantă pentru consolidarea organizaţiilor de partid - prin recompensa unui post şi pentru corupţie şi sifonarea resurselor publice, relevă Raportul anual al Societăţii Academice din România (SAR) pe anul 2018, care va fi lansat oficial luni.

 • Dezvăluirile
lui Dragoş Pătraru şi realitatea murdară din TVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dezvăluirile lui Dragoş Pătraru şi realitatea murdară din TVR

  Nu trebuia să se supere iar Dragoş Pătraru pe TVR şi îndeosebi pe conducerea cu puternic iz politic a acestei instituţii din ce în ce mai vetuste şi mai inutile pentru ca să aflăm că în Calea Dorobanţi nr. 191 lucrurile merg din rău în mai rău.

 • Despre
competenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre competenţă

  De câteva săptămâni circulă, îndeosebi în mediul virtual, un apel pentru competenţă în operaţiunea de selecţie a managerilor în instituţiile de cultură. L-aş fi semnat imediat şi necondiţionat, fie şi numai pentru motivul că doar despre surplus de competenţe nu se poate vorbi în România de azi. Nu am făcut-o.

 • Cum au acaparat politicienii vizita Regelui Mihai la eroina anticomunistă Elisabeta
Rizea. Povestea întâlnirii care i-a lăsat suveranului un gust amar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au acaparat politicienii vizita Regelui Mihai la eroina anticomunistă Elisabeta Rizea. Povestea întâlnirii care i-a lăsat suveranului un gust amar

  Regele Mihai s-a întâlnit de mai multe ori cu eroina anticomunistă Elisabeta Rizea de la Nucşoara. Regele Mihai a fost dezamăgit în 1992 la Nucşoara de faptul că mai mulţi politicieni au încercat să politizeze evenimentul. Şi la vizita Regelui din 2001 de la Nucşoara au venit mulţi politicieni. Profesorul de istorie Constantin Berevoianu a fost martor la acea vizită.

 • Iordache: „Săptămâna viitoare depunem legea de funcţionare a Inspecţiei Judiciare“. Ce riscuri sunt ca magistraţii să fie subjugaţi politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iordache: „Săptămâna viitoare depunem legea de funcţionare a Inspecţiei Judiciare“. Ce riscuri sunt ca magistraţii să fie subjugaţi politic

  Preşedintele comisiei parlamentare speciale de modificare a legilor Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat miercuri că săptămâna viitoare va depune proiectul de lege prin care Inspecţia Judiciară să fie scoasă din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).  PSD susţine că Inspecţia Judiciară va fi organism independent, însă ar putea fi politizat.

 • Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, noul şef al ANRE.
Noua conducere a instituţiei a fost votată de Parlament, deşi opoziţia a acuzat
politizarea instituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, noul şef al ANRE. Noua conducere a instituţiei a fost votată de Parlament, deşi opoziţia a acuzat politizarea instituţiei

  Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a fost numit, miercuri, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru un mandat de cinci ani, alături de Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte, şi Gheorghe Gabriel Gheorghe şi Corina Sulger, membri în comitetul de reglementare.

 • Intemperiile
naturii şi prostia guvernanţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Intemperiile naturii şi prostia guvernanţilor

  Mă aflu, începând de duminică, la Brăila pentru a lua parte la Festivalul Zile şi nopţi de teatru organizat de Teatrul Maria Filotti din localitate. Am parcurs o distanţă, e drept, nu tocmai scurtă pe căile ferate române administrate prost, de fapt neadministrate, lăsate în voia sorţii de Ministerul condus de diletantul domn ministru Cuc, în aproape 24 de ore. Parcă aş fi avut parte de o deportare în Siberia.

 • Dacian Cioloş şi
Vlad Voiculescu acuză repolitizarea comisiilor din Ministerul Sănătăţii. Ce propune
fostul ministru de la Sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacian Cioloş şi Vlad Voiculescu acuză repolitizarea comisiilor din Ministerul Sănătăţii. Ce propune fostul ministru de la Sănătate

  Fostul premier, Dacian Cioloş, susţine apelul făcut pe o reţea de socializare de către fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prin care acesta atrage atenţia asupra pericolului repolitizării Comisiilor de specialitate din Ministerul Sănătăţii. Voiculescu se adresează medicilor pentru a se mobiliza în vederea evitării acestui lucru şi explică ce se poate face.

 • După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După proteste: Promisiunea neîndeplinită a protestelor româneşti

  În 2017, protestul anti-sistem a fost înlocuit de protestul faţă de numai o parte a sistemului. Cu sprijinul elitelor intelectuale, elitele politice româneşti au reuşit să deghizeze falia dintre câştigătorii tranziţiei şi perdanţii acesteia într-un fals conflict dintre comunism şi anti-comunism. Cum s-a ajuns aici. De Victoria Stoiciu

 • PSD- HAPLEA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD- HAPLEA

  În cursul săptămânii care se încheie astăzi, am înregistrat cu îngrijorare o seamă de evenimente care ridică serioase semne de întrebare în privinţa calităţii actuale, a autenticităţii şi a viitorului democraţiei  româneşti în câteva domenii de interes public.

 • Georgică cel
Minuscul pus şef la Radio România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Georgică cel Minuscul pus şef la Radio România

  La nici câteva zile după ce şi-a îndeplinit pofta de a o planta pe o insă fără urmă de relevanţă culturală în fruntea ICR, majoritatea parlamentară PSD-ALDE mai comite o mare nemernicie.

 • O nouă
scoatere la mezat a ICR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă scoatere la mezat a ICR

  Revista Observator cultural publică în ediţia sa de săptămâna trecută un articol nesemnat în care sunt rezumate o seamă de luări de poziţii ale unor ONG-uri dar şi ale unor importante personalităţi ale lumii culturale româneşti din ţară şi din străinătate faţă de ceea ce pare iminenta debarcare a regizorului Radu Boroianu de la conducerea Institutului Cultural Român.

 • TVR şi
Raportul EBU
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  TVR şi Raportul EBU

  SRTV a dezvăluit la începutul săptămânii Auditul referitor la starea Televiziunii publice din România, text întocmit la sfârşitul anului 2016 de reprezentanţii EBU. Un organism internaţional sub umbrela căruia sunt reunite televiziunile publice din Europa.

 • Educaţia, o prioritate. O prioritate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia, o prioritate. O prioritate?

  În aproape oricare altă ţară din lume, afirmaţia că educaţia este o prioritate guvernamentală permanentă ar trece drept o banalitate crasă. La noi, se construiesc strategii electorale şi programe de comunicare politică, în jurul acestei teme. Faptul că acest subiect este unul de campanie – care, cu alte cuvinte, suscită dezbateri – indică fără greş că, din păcate, în România, educaţia este foarte departe de a fi o prioritate.

 • PSD şi PNL ţin cu dinţii de
politizarea şcolii. Cum îşi pasează responsabilitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD şi PNL ţin cu dinţii de politizarea şcolii. Cum îşi pasează responsabilitatea

  Tentativa senatoarei PSD Ecaterina Andronescu de a amâna până în vara viitoare concursul pentru directorii de şcoli ascunde şi interesul liberalilor, care consideră că încercarea ministrului Educaţiei de a depolitiza, în sfârşit, sistemul de educaţie, s-a făcut „cam în pripă“. Aşadar, la nivel declarativ, PSD şi PNL primesc revizuirea, însă, în realitate, n-ar vrea să se schimbe nimic.

 • RAPORT Presa, tot mai politizată în toată lumea. România este manipulată şi spionată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RAPORT Presa, tot mai politizată în toată lumea. România este manipulată şi spionată

  Libertatea presei s-a degradat în 2015 în toate regiunile lumii, în special pe continentul american, care a fost depăşit pentru prima dată în istorie de Africa, arată un raport al organizaţiei Reporters Sans Frontières (RSF), informează lesechos.fr. Potrivit aceluiaşi raport, România este ”manipulată şi spionată”.

 • VIDEO Directoarea demisă de la Palatul Mogoşoaia explică ce s-a întâmplat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Directoarea demisă de la Palatul Mogoşoaia explică ce s-a întâmplat

  Demiterea conducerii interimare a Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia a stârnit reacţii puternice în mediul online, dar şi o scrisoare deschisă trimisă de directoarea Mădălina Mirea primarului general, Ioan-Răzvan Sava. Directoarea acuză ingerinţa politică, menţionând că a fost înlocuită „peste noapte“ cu preşedintele PNL sector 2, juristul Adrian Chioţan.

 • Când a început degradarea Republicii Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când a început degradarea Republicii Moldova

  Degradarea situaţiei în Republica Moldova a început în perioada guvernării comuniste, iar guvernarea rea care a preluat puterea în 2009, a politizat excesiv instituţiile statului şi a agravat şi mai mult starea de lucruri, a declarat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Victor Puşcaş, în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.