Stiri despre politica externa

  171 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Crin Antonescu:
Băsescu nu va fi niciodată prim-ministru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Crin Antonescu: Băsescu nu va fi niciodată prim-ministru

  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, că s-a întâlnit, în ultima vreme, cu Traian Băsescu în două ocazii. Prima a fost legată de un telefon primit de la secretarul de stat al SUA, John Kerry, iar cealaltă legată de Republica Moldova.

 • Delfinii apreciază
modelul românesc. Pamflet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Delfinii apreciază modelul românesc. Pamflet

  Domnule Preşedinte, îmi face plăcere să vă informez că noi, delfinii din Marea Neagră, urmărim cu simpatie eforturile Dvs. şi ale Guvernului României pe plan intern şi extern. Senzaţia noastră este că România se îndreaptă într-o direcţie bună şi poate reprezenta un model util pentru ţara noastră.

 • Ce se întâmplă în Ucraina?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în Ucraina?

  Protestele din Ucraina nu mai reprezintă doar o încercare de a-l determina pe actualul preşedinte Ianukovici să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Iniţial, au fost concepute, începând cu 1 decembrie 2013, ca proteste stradale, împotriva refuzului conducerii Ucrainei de a semna acordul la Vilnius. De atunci însă, mai ales după 16 ianuarie, caracterul şi scopul protestelor s-au schimbat.

 • Ce ne spune
întâlnirea Obama - Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce ne spune întâlnirea Obama - Ponta

  În veritabila furtună media provocată de activitatea de marţi a Parlamentului, poate cea mai importantă ştire a zilei nu a fost prezentă decât marginal în mass-media românească -  întâlnirea dintre preşedintele SUA Barack Obama şi premierul Victor Ponta.

 • Politica externă a Uniunii Europene. 10 idei de reţinut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Politica externă a Uniunii Europene. 10 idei de reţinut

  Acum 40 de ani, Henry Kissinger lansa o întrebare: „Dacă vreau să dau telefon în Europa, pe cine sun?”. Cu alte cuvinte, are UE o politică externă proprie şi dacă da, ce rol joacă Parlamentul European, singura instituţie ai cărei membri sunt direct aleşi prin vot democratic de cetăţenii uniunii, în definirea şi implementarea acesteia?

 • VIDEO Specialist în politică externă: Vizita lui Ponta în SUA este un premiu. A plecat ca să încheie acorduri deja încheiate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Specialist în politică externă: Vizita lui Ponta în SUA este un premiu. A plecat ca să încheie acorduri deja încheiate

  Călătoria premierului Victor Ponta în SUA spre asigurarea de noi investitori în Romania a stârnit o serie largă de discuţii pro şi contra. Redactorul-şef „Historia“, jurnalistul Ion M. Ioniţă, împreună cu Oana Popescu, analist de politică externă şi cu Răzvan Sibii, jurnalist şi blogger „Adevărul“, au dezbătut, într-o emisiune moderată de jurnalistul Liviu Iolu, semnificaţia acestei vizite în Statele Unite ale Americii.

 • În Găgăuzia ar putea avea loc un referendum cu privire la vectorul extern al Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Găgăuzia ar putea avea loc un referendum cu privire la vectorul extern al Moldovei

  Mişcarea obştească „Găgăuzia unită” a adresat başcanului regiunii autonome găgăuze, Mihail Formuzal, un apel în vederea desfăşurării pe teritoriul regiunii a unui referendum consultativ cu privire la vectorul dezvoltării politice externe a Republicii Moldova, transmite IPN cu referire la serviciul de presă al organizaţiei.

 • Cui şi de ce îi este teamă de Rusia ?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cui şi de ce îi este teamă de Rusia ?

  Răspunsul pare să fie foarte simplu: la toată lumea. Câteodată şi ruşilor înşişi. Este însă şi motivată această teamă, câteodată surdă, câteodată explodând în discursuri dure amintind de perioada cea mai tensionată a Războiului Rece? Aici lucrurile sunt mai complicate.

 • Moscow Times: Pragmaticul Putin schimbă ordinea mondială
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscow Times: Pragmaticul Putin schimbă ordinea mondială

  SUA ar trebui să se gândescă foarte serios la cum ar putea să construiască o relaţie nouă cu Rusia. După episodul cu fostul contractor al NSA, Edward Snowden, şi amânarea întâlnirii bilateral, Washingtonul ar trebui să privească cât mai realist lucrurile, citează Moscow Times într-o analiză asupra politicii externe a Kremlinului după răcirea relaţiilor cu SUA.

 • Românii, matrioşka şi fantoma lui 23 august
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, matrioşka şi fantoma lui 23 august

  În Rusia, principala moştenitoare a defunctei URSS, din faimoasa matrioşkă deschisă după 1991, cu chipul lui Boris Elţin, au început să iasă doar păpuşi cu figura lui Vladimir Putin, un produs tipic al sistemului sovietic, deloc dispus la compromisuri.  În cei 69 de ani care au trecut de la 23 august 1944, România e cam în aceeaşi situaţie: e într-o ogradă politico-militară, dar nu se ştie pentru cât timp...

 • Vlad Filat: „Semnarea Acordului de Asociere cu UE va face calea de integrare europeană ireversibilă şi va pune punct oscilaţiilor Moldovei între Est şi Vest“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vlad Filat: „Semnarea Acordului de Asociere cu UE va face calea de integrare europeană ireversibilă şi va pune punct oscilaţiilor Moldovei între Est şi Vest“

  Ex-premierul Vlad Filat este sigur că există toate şansele ca Moldova să parafeze în noiembrie Acordul de Asociere cu UE, inclusiv cel de comerţ liber şi cel privind ridicarea vizelor şi că semnarea va fi ulterior o perspectivă de câteva luni. Într-un interviu pentru „Adevărul“, liderul PLDM remarcă susţinerea din partea partenerilor europeni, inclusiv a Partidului Popular European.

 • De frica lui Ceauşescu, Corneliu Mănescu
s-a refugiat la mănăstire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De frica lui Ceauşescu, Corneliu Mănescu s-a refugiat la mănăstire

  În octombrie 1972, Nicolae Ceauşescu l-a îndepărtat pe Corneliu Mănescu din fruntea ministerului de Externe. A urmat unul dintre cei mai prolifici ani din întreaga viaţă a lui Nicolae Ceauşescu, socotit după numărul de vizite în străinătate.

 • Avem o politică externă incoerentă. Numai externă?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Avem o politică externă incoerentă. Numai externă?

  Despre politica externă incoerentă vorbea recent, într-un interviu pentru „Adevărul”, europarlamentarul Corina Creţu. Că aşa este, ştim şi vedem cu toţii, asistând, alături de partenerii noştri externi, la o mai puţin obişnuită desfăşurare de ţâfnă combinată cu mişcări generate de o disperare de a obţine rezultate foarte greu de realizat în atmosfera pe care noi înşine am creat-o sau la care am contribuit cu sârg şi inconştienţă.

 • „Răzgândirea” la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Răzgândirea” la români

  Modalitatea în care actuala putere - ca şi cea precedentă, de altfel - se raportează la provocările fireşti apărute în calea integrării în structurile europene ţine de un anumit comportament în politica externă pe care România nu-l experimentează, de ieri, de azi.

 • Moscova priveşte spre Asia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Moscova priveşte spre Asia

  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Securitate rus, noua strategie de politică externă a Federaţiei Ruse.

 • Ucraina nu se schimbă la faţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina nu se schimbă la faţă

  analiştii politici moldoveni prognozează că Partidul Regiunilor va câştiga scrutinul, dar politica faţă de Chişinău va rămâne neschimbată indiferent de rezultatele alegerilor.

 • VIDEO Ultima dezbatere prezidenţială din SUA, câştigată de Obama. Romney, învins de propria lipsă de experienţă pe politică externă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ultima dezbatere prezidenţială din SUA, câştigată de Obama. Romney, învins de propria lipsă de experienţă pe politică externă

  Trei dezbateri prezidenţiale şi două săptămâni până la momentul decisiv: alegerea noului lider al Statelor Unite ale Americii, pe 6 noiembrie. Ultima confruntare dintre democratul Barack Obama şi republicanul Mitt Romney a vizat politica externă a SUA, sondajele de opinie efectuate după dezbaterea televizată adjudecând victoria actualului preşedinte american.

Modifică Setările