Stiri despre politica europeana de vecinatate

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Uniunea Europeană rămâne aproape de Republica Moldova în cadrul noii Politici Europene de Vecinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană rămâne aproape de Republica Moldova în cadrul noii Politici Europene de Vecinătate

  Comisia Europeană va sprijini în continuare statele Parteneriatului Estic din care face parte şi Republica Moldova. Comisarului European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, a declarat că aceste state merită sprijinul datorită ambiţiilor europene şi implementării reformelor asumate în acordurile încheiate cu UE.

 • UE face schimbări importante în politica de vecinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UE face schimbări importante în politica de vecinătate

  Noua redacţie a Politicii Europene de Vecinătate (PEV) va fi axată mai mult pe cooperarea în domeniul securităţii şi pe lupta împotriva migraţiei şi cauzele acesteia, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini. Aceasta a prezentat varianta revizuită a Politicii Europene de Vecinătate.

 • Eurodeputatul Andi Cristea cere combaterea propagandei ruseşti în Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurodeputatul Andi Cristea cere combaterea propagandei ruseşti în Republica Moldova

  Europarlamentarul român Andi Cristea solicită încetarea propagandei ruseşti şi anti-europene în statele din vecinătatea estică, începând cu Republica Moldova. În acest sens el a adresat astăzi o interpelare în regim de urgenţă Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă şi Securitate al UE, referitoare la planul Comisiei Europene de contracarare a acestei propagande.

 • Summitul de la Riga a fost un duş rece pentru Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Summitul de la Riga a fost un duş rece pentru Republica Moldova

  Summitul de la Riga a fost ca un duş rece pentru Republica Moldova, care trebuie să continue reformele, dacă îşi doreşte integrarea europeană, este de părere Iulian Chifu, preşedintele Centrului de Prevenire a Conflictelor  Early Warning.

 • Eurodeputatul Andi Cristea: „Republica Moldova este statul cel mai avansat în apropierea de UE”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eurodeputatul Andi Cristea: „Republica Moldova este statul cel mai avansat în apropierea de UE”

  Eurodeputatul Andi Cristea, membru în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a participat la prezentarea făcută de Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate vizând revizuirea acestei politici. Cristea susţine că ţara noastră se află destul de aproape de Uniunea Europeană şi se bucură de încredere din partea oficialilor.

 • Noua abordare a Politicii Europene de Vecinătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua abordare a Politicii Europene de Vecinătate

  Evenimentele din lumea arabă au determinat o schimbare în strategia UE pentru această zonă. Politica Europeană de Vecinătate este aplicată de Uniunea Europeană din 2004. Acum, trecând şi printr-o criză economico-financiară teribilă, constatăm că atracţia vecinătăţii de la Estul şi Sudul Uniunii Europene pentru ceea ce se consideră că a înfăptuit şi mai ales ce poate face Uniunea Europeană este la cote ridicate. 

Modifică Setările