Stiri despre platforma demnitate si adevar

  35 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • PPDA susţine protestul faţă de modificărea sistemului electoral, anunţat pentru 14 mai: Moldova este în mare pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PPDA susţine protestul faţă de modificărea sistemului electoral, anunţat pentru 14 mai: Moldova este în mare pericol

  Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr îşi declară susţinerea pentru protestul anunţat de către societatea civilă pentru 14 mai faţă de modificărea sistemului electoral. Reprezentanţii formaţiunii menţionează într-o declaraţie, prezentată într-o conferinţă de presă la IPN, că sunt solidari cu „iniţiativa societăţii civile de a stopa procesul instaurării în Republica Moldova a dictaturii unui personaj obscur şi malefic”.

 • Socialiştii explică de ce nu au semnat Declaraţia privind consensul naţional: PAS, PLDM, PPDA s-au compromis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii explică de ce nu au semnat Declaraţia privind consensul naţional: PAS, PLDM, PPDA s-au compromis

  Partidul Socialiştilor din Republica Moldova explică, prin intermediul unui comunicat de presă, de ce nu a semnat „Declaraţia comună privind consensul naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional”, pe care şi-au pus semnătura liderii PLDM, PAS, PPDA, PCRM şi PN. Socialiştii afirmă că nu vor contrasemna declaraţii semnate de partide care prin implicare au dus la distrugerea ţării.

 • Consens politic naţional. Cinci partide din Moldova ar fi semnat un document comun prin care solicită menţinerea sistemului electoral actual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Consens politic naţional. Cinci partide din Moldova ar fi semnat un document comun prin care solicită menţinerea sistemului electoral actual

  Cinci partide de opoziţie din Republica Moldova ar fi semnat în aceste zile un document comun prin care pledează pentru menţinerea sistemului electoral actual, fiind vorba de cel proporţional. Acţiunea vine ca reacţie la intenţia guvernării, în mod special a PDM, de a modifica legislaţia electorală pentru a trece la votul pe circumscripţii uninominale.

 • PPDA: Dodon face jocul lui Plahotniuc, ajutându-l să controleze puterea şi să ţină în captivitate statul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PPDA: Dodon face jocul lui Plahotniuc, ajutându-l să controleze puterea şi să ţină în captivitate statul

  Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, condus de Andrei Năstase, şi-a exprimat poziţia faţă de raportul de activitate prezentat de Igor Dodon cu prilejul împlinii a 100 de zile de la învestirea în funcţie. Formaţiunea califică semnaraea decretului prezidenţial privind organizarea unui referendum consultativ drept acţiune ce vizează pregătirile pentru alegerile parlamentare.

 • Platforma „Demnitate şi
Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma „Demnitate şi Adevăr“: Trecerea la „acţiuni active“

  După sfârşitul zilei de duminică, 24 aprilie, se poate spune că temerile referitoare la degenerarea manifestaţiilor antiguvernamentale de la Chişinău în violenţe s-au adeverit cu prisosinţă. Ciocnirile protestatarilor cu forţele de ordine au avut loc în două puncte – pe strada Bulgară şi pe strada Dimitrie Cantemir.

 • Lupta pentru putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta pentru putere

  Formal, manifestaţiile de protest ale Platformei „Demnitate şi Adevăr” reîncep astăzi, 24 aprilie, deoarece Comisia Electorală Centrală de la Chişinău nu a aprobat desfăşurarea unui referendum în care alegătorii urmau să se pronunţe în privinţa alegerii preşedintelui Republicii Moldova prin vot direct, a reducerii numărului de parlamentari de la 101 la 71, şi a eliminării imunităţii parlamentare.

 • Liderul PDA vrea front comun cu Maia Sandu şi Ion
Sturza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul PDA vrea front comun cu Maia Sandu şi Ion Sturza

  Liderul Platformei civice „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, a lansat o invitaţie către Maia Sandu şi Ion Sturza să facă front comun pentru potenţialele alegeri anticipate. Invitaţia a fost lansată în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN.

 • Încă un ultimatum pentru Guvernul Filip şi Parlamentul de la Chişinău: şase condiţii înaintate de Maia Sandu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Încă un ultimatum pentru Guvernul Filip şi Parlamentul de la Chişinău: şase condiţii înaintate de Maia Sandu

  Fostul ministru al Educaţiei de la Chişinău Maia Sandu, care îşi crează în prezent propriul partid, a prezentat în cadrul Forumului Civic, organizat de Platforma Demnitate şi Adevăr, şase condiţii pentru politicienii de la guvernare. Aceasta spune că le-a elaborat împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile şi solicită îndeplinirea lor în termen de 30 de zile.

 • INTERVIU Vasile Năstase: La anticipate avem nevoie de o dreaptă unită care să câştige alegerile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Vasile Năstase: La anticipate avem nevoie de o dreaptă unită care să câştige alegerile

  Vasile Năstase, unul din liderii Platformei Demnitate şi Adevăr susţine că structura civică nu are nici o legătură cu oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, nu vor decât să fie organizate alegeri anticipate şi să fie păstrată apropierea Chişinăului de Uniunea Europeană. Însă consideră că Republica Moldova trebuie eliberată de corupţie.

 • FOTO Protestatarii forţează anticipatele la Chişinău. PDA şi-a unit forţele cu liderii proruşi Usatîi şi Dodon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Protestatarii forţează anticipatele la Chişinău. PDA şi-a unit forţele cu liderii proruşi Usatîi şi Dodon

  Protestul antiguvernamental de la Chişinău, care a avut loc a doua zi consecutiv după învestirea Guvernului Filip, s-a încheiat după 8 ore. Peste 5.000 de protestatari, printre care erau susţinătorii Platformei Demnitate şi Adevăr, ai Partidului Socialiştilor şi ai Partidului Nostru, au insistat astăzi ca Parlamentul să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

 • Plahotniuc riscă
să rămână fără majoritate în Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plahotniuc riscă să rămână fără majoritate în Parlament

  Noua coaliţie de guvernare de la Chişinău, anunţată la începutul acestei săptămâni de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, ar putea să se destrame. Câţiva liberal-democraţi au anunţat deja că îşi retrag semnăturile din declaraţia de constituire a noii majorităţi după ce democraţii au insistat, într-o declaraţie către şeful statului, asupra candidaturii lui Vladimir Plahotniuc la funcţia de prim-ministru.

 • Platforma „DA” îndeamnă la acţiuni de protest în masă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma „DA” îndeamnă la acţiuni de protest în masă

  Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr” a lansat un apel către cetăţeni în care îi cheamă să protesteze împotriva candidaturii lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier. Apelul a fost făcut în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

 • VIDEO Chişinăul, împărţit în două tabere de protestatari: una vrea guvern stabil, alta - alegeri anticipate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Chişinăul, împărţit în două tabere de protestatari: una vrea guvern stabil, alta - alegeri anticipate

  Chişinăul este împărţit astăzi în două tabere de protestatari - una vrea guvern stabil, iar alta vrea alegeri anticipate. Mai multe coloane de protestatari s-au îndreptat miercuri dimineaţa spre scuarul Operei Naţionale, unde intenţionează să-şi exprime susţinerea faţă de noua coaliţie de guvernare creată în jurul Partidului Democrat. Celălalt grup de chişinăuieni s-au adunat în PMAN, la îndemnul Platformei Demnitate şi Adevăr.

 • Platforma Demnitate
şi Adevăr susţine că liberal-democraţii care s-au alăturat coaliţiei de
guvernare sunt şantajaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma Demnitate şi Adevăr susţine că liberal-democraţii care s-au alăturat coaliţiei de guvernare sunt şantajaţi

  Platforma Demnitate şi Adevăr susţine că liberal-democraţii care s-au alăturat coaliţiei de guvernare iniţiată de Partidul Democrat sunt şantajaţi. Totodată, simpatizanţii platformei s-au adunat în faţa Preşedinţiei pentru a protesta împotriva noii majorităţi formate şi a-l îndemna pe preşedintele Nicolae Timofti să nu accepte prim-ministrul desemnat de democraţi.

 • Partidul Platforma DA se vede o alternativă a actualei clase politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Partidul Platforma DA se vede o alternativă a actualei clase politice

  Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr se consideră o alternativă a actualei clasei politice de la Chişinău. Formaţiunea crede, totodată, că desemnarea lui Ion Sturza în calitate de candidat pentru funcţia de premier este un lucru bun.

 • FOTO Liderii Platformei DA, cu
gândul la alegeri anticipate. „Fiţi siguri, în decembrie partidul va fi format”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Liderii Platformei DA, cu gândul la alegeri anticipate. „Fiţi siguri, în decembrie partidul va fi format”

  Un nou protest organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” s-a desfăşurat duminică, 29 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, dar şi în alte şapte centre raionale din ţară. Protestatarii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de transformarea miliardului furat în datorie de stat, iar membrii Platformei DA au promis că până la sfârşitul acestui an vor oferi alegătorilor o alternativă politică şi vor crea un partid.

 • Socialiştii
vor susţine „cu plăcere” Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Socialiştii vor susţine „cu plăcere” Platforma DA

  Igor Dodon, preşedintele PSRM, a declarat că va susţine Platforma civică DA  în referendumul privind alegerea directă a şefului statului, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”, transmite IPN.

 • PLDM susţine Platforma DA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PLDM susţine Platforma DA

  Liberal-democraţii se alătură protestelor din centrul Capitalei, organizate de Platforma civică "Demnitate şi Adevăr", a anunţat deputatul PLDM Tudor Deliu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Jurnal TV, scrie noi.md.

 • LIVETEXT Platforma DA
organizează al cincilea protest masiv în Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  LIVETEXT Platforma DA organizează al cincilea protest masiv în Chişinău

  Platforma „Demnitate şi Adevăr” a anunţat pentru astăzi, 4 octombrie, o nouă acţiune de protest care va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Manifestaţia va începe la ora 12:00. Platforma DA cere demisia mai multor demnitari de stat, începând cu preşedintele ţării şi până la directorul Comisiei Naţionale de Integritate, dar şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate.

 • Cine se află în spatele lui Dodon şi Usatîi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine se află în spatele lui Dodon şi Usatîi

  În Republica Moldova s-a format o coaliţie de stânga, care are scopul de a deturna protestele împotriva guvernării, a declarat Valentin Dolganiuc, unul din liderii Platformei „DA”, transmite IPN.

 • FOTO „Oraşul Demnităţii”, după două săptămâni de proteste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Oraşul Demnităţii”, după două săptămâni de proteste

  „Oraşul Demnităţii” creat în Piaţa Marii Adunări Naţionale de către oamenii care protestează împotriva actualei clasei politice din Republica Moldova devine tot mai organizat. La peste două săptămâni de la înfiinţare, acesta a fost deja împărţit în cartiere, are sistem de menajare a deşeurilor, un sistem de securitate, cantină funcţională şi dispune şi de un punct medical.

 • FOTO Marşul automobilistic împotriva guvernării de la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Marşul automobilistic împotriva guvernării de la Chişinău

  Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” îşi diversifică acţiunile de protest. Ieri, aceasta a organizat un marş automobilistic prin Chişinău la care au participat sute de maşini, participanţii venind din diferite colţuri ale Republicii Moldova. Prin acest marş, oamenii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de actualii guvernanţi şi şi-au propus, totodată, să-i mobilizeze la proteste pe cei care stau acasă.

 • Promisiunea lui Candu pentru protestatarii din PMAN: Vom solicita FMI să evalueze acţiunile Băncii Naţionale a Moldovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promisiunea lui Candu pentru protestatarii din PMAN: Vom solicita FMI să evalueze acţiunile Băncii Naţionale a Moldovei

  Parlamentul de la Chişinău va solicita Fondului Monetar Internaţional să evalueze acţiunile Băncii Naţionale a Moldovei din anii 2014-2015, a anunţat spicherul Andrian Candu în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Platformei „Demnitate şi Adevăr”. Întruniera dintre cele două părţi are loc în a cincea zi de la declanşarea protestelor la Chişinău.

 • Cine organizează protestul din centrul Chişinăului? Liderii Platformei DA şi istoria organizaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine organizează protestul din centrul Chişinăului? Liderii Platformei DA şi istoria organizaţiei

  Structura responsabilă de organizarea protestului permanent din Chişinău a cunoscut o evoluţie ascendentă începând din luna februarie a acestui an, adunând din ce în ce mai mulţi oameni în jurul principalei revendicări: demisia întregii conduceri a Republicii Moldova şi organizarea de alegeri anticipate. În rândurile ce urmează vă prezentăm istoria Platformei Civice Demnitate şi Adevăr alături de scurte portrete ale liderilor săi.

Modifică Setările