Stiri despre platforma civica demnitate si adevar

  18 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre moldoveni şi preşedinţii
lor. Şi despre cinism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre moldoveni şi preşedinţii lor. Şi despre cinism

  Principalul proiect politic al Platformei Demnitate şi Adevăr pare să fie modificarea procedurii de alegere a preşedintelui Republicii Moldova. Liderii şi susţinătorii Platformei par convinşi de faptul că reintroducerea votului direct în alegerile prezidenţiale va schimba cardinal situaţia din Republica Moldova în bine. E vorba despre situaţia din toate domeniile: economic, politic.

 • Himera naţiunii civice
moldoveneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Himera naţiunii civice moldoveneşti

  Unificarea forţelor opoziţiei, proclamată în aceste zile la Chişinău pe fondul mişcărilor de protest, a fost deja prezentată de către cei trei lideri ai părţilor reunite (Partidul Nostru, Partidul Socialiştilor şi Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”) ca un eveniment epocal, unic în istoria Republicii Moldova de după proclamarea independenţei. Discutabil.

 • Platforma DA, între Washington şi Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA, între Washington şi Moscova

  Noul Partid Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) este văzut de actualele formaţiuni din Parlament de la o sperietoare a americanilor împotriva actualei guvernări la un partid al KGB-ului rusesc – ori chiar ca un potenţial partener.

 • Platforma Demnitate şi Adevăr a intrat oficial în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma Demnitate şi Adevăr a intrat oficial în politică

  Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase a devenit duminică preşedintele unui nou-înfiinţatului Partid Politic Demnitate şi Adevăr. Mai mulţi membri ai platformei civice s-au înscris în Partidul Forţa Poporului care şi-a schimbat numele în Partidul Demnitate şi Adevăr.

 • Liderii Platformei DA spun că sunt intimidaţi de autorităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii Platformei DA spun că sunt intimidaţi de autorităţi

  Membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” susţin că sunt intimidaţi de instituţiile de drept din Republica Moldova, iar participanţii la protestele din PMAN sunt urmăriţi, le sunt ascultate telefoanele şi le sunt intentate chiar dosare penale.

 • Platforma DA poate începe colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA poate începe colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei

  Grupul de iniţiativă creat de către Platforma „Demnitate şi Adevăr”, care va colecta semnături pentru iniţierea referendumului privind alegerea preşedintelui ţării prin vot direct de către întregul popor, a fost înregistrat astăzi de către Comisia Electorală Centrală. Tot în şedinţa de vineri, CEC a aprobat regulamentul cu privire la activitatea grupului de iniţiativă privind desfăşurarea referendumului republican, transmite IPN.

 • Cine este Renato Usatîi: declaraţii controversate şi activităţi criminale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Renato Usatîi: declaraţii controversate şi activităţi criminale

  A apărut practic de nicăieri şi a avut o ascensiune destul de rapidă în politica moldovenească. În ochii majorităţii cetăţenilor este văzut ca un personaj destul de controversat şi imprevizibil căruia îi plac jocurile nu tocmai curate, în pofida poziţiilor oficiale care implică responsabilitate pe care le deţine. Cine este Renato Usatîi?

 • Platforma DA adună semnături pentru modificarea Constituţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA adună semnături pentru modificarea Constituţiei

  Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, susţinută de simpatizanţii săi, a constituit, duminică, un grup de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în sprijinului organizării unui referendum republican. Obiectivul de bază al plebiscitului este modificarea Constituţiei astfel încât preşedintele ţării să fie ales prin vot direct.

 • O lună de proteste. Cum au evoluat evenimentele din Piaţa
Marii Adunări Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lună de proteste. Cum au evoluat evenimentele din Piaţa Marii Adunări Naţionale

  Astăzi, se împlineşte o lună de la permanentizarea protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pe 6 septembrie, după o manifestaţie de amploare în centrul oraşului, susţinătorii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” au amplasat mai multe corturi în faţa Guvernului şi s-au arătat hotărâţi să rămână aici „până la capăt”.

 • Protestul din PMAN scade din intensitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Protestul din PMAN scade din intensitate

  Protestul din Piaţa Marii Adunări Naţionale scade din intensitate şi este în cădere numerică, iar Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” îşi pierde credibilitatea şi susţinerea din partea oamenilor şi a reprezentanţilor misiunilor diplomatice de la Chişinău.

 • Manifestaţiile Platformei DA continuă duminică în PMAN. Organizatorii anunţă declanşarea unei greve generale şi formarea unui guvern de alternativă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manifestaţiile Platformei DA continuă duminică în PMAN. Organizatorii anunţă declanşarea unei greve generale şi formarea unui guvern de alternativă

  După o săptămână de proteste liniştite, manifestaţiile antiguvernamentale din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău se reiau astăzi. Liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, organizatorii acţiunii, au chemat oamenii în centrul Capitalei pentru a decide asupra acţiunilor pe care să le întreprindă în continuare.

 • Platforma DA vrea să schimbe clasa politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Platforma DA vrea să schimbe clasa politică

  Platforma Civică Demnitate şi Adevăr (PCDA) a făcut un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova nemulţumiţi de actuala stare a lucrurilor din ţară să participe duminica viitoare la o amplă acţiune de protest sub forma unei Mari Adunări Naţionale. Reprezentanţii platformei cer solidarizarea tuturor concetăţenilor pentru a înlătura actuala clasă politică de la putere, pe care o văd direct responsabilă pentru corupţia şi sărăcia din ţară.

 • FOTO VIDEO Protestul de la Chişinău faţă de fărădelegile politicienilor ar putea să se transforme într-o grevă generală. „Ne-am trezit şi o luăm de la început”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Protestul de la Chişinău faţă de fărădelegile politicienilor ar putea să se transforme într-o grevă generală. „Ne-am trezit şi o luăm de la început”

  Mii de persoane s-au adunat astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, alăturându-se protestului organizat de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”. Oamenii au venit cu drapelul Republicii Moldova şi cel al Uniunii Europene, manifestând împotriva acţiunilor ilegale şi furturilor din sectorul bancar.

Modifică Setările